Reina

2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Alle kaksi vuotias Reina etsii omaa kotia, jossa häntä odottaa reipas ja kiltti kissakaveri miksei myös useampi.

16.11.2023

Reina on arka mutta touhukas pienikokoinen kissatyttö. Reina on populaatiotaustainen, jo ainakin yhdet pennut maailmalle saattanut nuori neiti. Pentujen maailmalle lähdön ja steriloinnin jälkeen nyt syksyllä Reina on päässyt harjoittelemaan kotikissan elämää rauhallisessa ympäristössä.

Tullessaan Reina oli erittäin arka nurkassa kyhjöttävä tyyppi. Reina arkailee ihmistä edelleen, mutta ajan kanssa turvaväli lyhentynyt ja olemus rentoutunut. Tässä ovat paljon auttaneet kaksi reipasta kotikissakaveria, joihin Reina on päässyt tutustumaan ja joista Reina tuntunutkin kovasti mallia ottavan. Tällä hetkellä sopivan etäisyyden ihmiseen pitäen letkottelee rennosti eri paikoissa sohvalta raapimapuuhun ja saunaan, usein toisen kissan kylkeen hakeutuen ja leikkii uusien kissakavereiden kanssa. Myös ihmisen järjestämiin leikkeihin osallistuu nykyään muiden mukana. Silityksistä Reina ei välitä, mutta ohimennen silkkistä turkkia välillä päässyt vaivihkaa silittämään leikin varjolla. Jos jokin ei miellytä, osaa kyllä myös näyttää ihmiselle kyntensä, joten tulevan kodin tulisikin olla kärsivällinen ja malttaa antaa Reinan omantahtisesti asettua. Kissakavereita kohtaan Reina taas on todella kiltti ja puhtaan utelias ja tulevassa kodissa olisikin tosi tärkeää olla reipas kissakaveri odottamassa.

Reina syö hyvin ja hoitaa laatikkoasiat mallikkaasti. Touhuilee muutenkin uteliaasti jopa pentumaisin elkein – kynnet raapimapuihin teroitellen ja toisinaan viherkasveja tutkien.

Tämän populaation kissoilla on todettu keuhkomatoja, johon Reina on saanut loishäädön, mutta se on saattanut jättää keuhkoihin vaurioita ja aiheuttaa esim. astmaa vanhemmalla iällä.

Tulevassa loppuelämän kodissa on tärkeää sitoutua tukemaan Reinan reipastumista entisestään ja antaa neidille ansaitsemansa aika. Olisiko sinulla tarjota juuri Reinalle se oma loppuelämän koti?