Raya (nyk. Brontë)

10/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.2.2020 Raya löysi oman kodin veljensä Linuksen kanssa koirakaverien luota Helsingistä.

8.2.2020

Kuulumisia kodista:

“Kissat ovat nyt olleet viikon kotona, niin tässä hieman kuulumisia :) Tyttönen on siis nykyään nimeltään Brontë ja poika Austen. Alun jännityksen jälkeen molemmat ovat reipastuneet nopeasti ja tyypeistä on jo kuoriutunut aikamoisia riiviöitä :D Austen on selvästi reippaampi ja ensimmäisenä joka paikassa, myös sylissä kehräämässä, Brontosaurus taas seurailee enemmän ja on varovaisempi, mutta toisaalta kyllä esim. ruoan perään on kyllä hyvin ahne ja sormia saa B:n kanssa varoa, jos hän jotain haluaa (ja muutenkin kyllä :D). Kisut leikkivät keskenään ja minun kanssa paljon ja nyt uusin lemppari on melko korkea kiipeilypuu, josta voi vaania viattomia ohikulkijoita (onneksi kuitenkin yleensä vaanivat toisiaan :D).  Parvekkeella on myös kiva tutkailla ja ihmetellä lintuja ja naapureita lasin takaa, mutta siellä on nyt melko kylmä, niin sinne ei pidemmäksi aikaa olla vielä jääty. Molemmat ovat todella ahneita eli ruoka on maistunut oikein hyvin ja asiat on tehty aina hienosti laatikoihin.

Austenin lempipaikka on sohvalla tyynyjen alla, siellä se sekä nukkuu että vaanii minun jalkoja. Brontë taas nukkuu mieluiten joko kiipeilypuussa tai raapimatynnyrin päällä. B ei myöskään ole niin kova vaanimaan, mutta natustelee kyllä sormia ja varpaita kehräten samalla.

Koirien kanssa ollaan menty varman päälle eli kämppä on jaettu kahtia ja kissat ovat vielä lähinnä omalla puolellaan, jotta kaikki saa rauhassa tottua toistensa hajuihin. Nyt kun ovat jo reipastuneet ja vähän enemmän tottuneet omaan alueeseen ja minuun, niin ollaan tehty niin että välillä koirat on makkarissa ja kissat saa tutkimusmatkalla muualla ja koirat saavat sitten jälkikäteen ihmetellä hajuja. Portin takaa ovat toki nähneet toisiaan ja koirat osaavat jo odottaa namia, kun on kissa näkyvissä. Jos namia ei tule tarpeeksi nopeasti, alkaa kyllä turhautunut haukku, kun pitäisi päästä tutustumaan kissoihin lähemmin. Alkuun kisut pakeni nopeasti paikalta kun koirat haukkui, mutta nyt nekin malttavat jo vähän syödä ja leikkiä ja ovat olleet asian osalta päivä päivältä reippaampia. Kaikki osapuolet ovat uteliaita ja kiinnostuneita ja uskoisin että yhteiselo sujuu oikein hyvin, kun vaan on kärsivällinen (ja eipä tässä mikään kiire ole).

Kaikki on siis mennyt oikein hyvin ja söpöläiset kuuluvat jo porukkaan ja ovat kovin rakkaita <3”

***

Raya eli Ärri on suloinen, mustanenäinen ja toisinaan kipakka tyttö, joka saapui sijaiskodin huomaan orpona pikkupentuna.

17.1.2020

Siitä huolimatta että Raya, lempinimeltään Ärri, on kasvanut ilman emoa, siitä on sijaiskodissa muovautunut reipas ja vikkelä tyttö. Luonteeltaan se on hieman vilpertti, ja saattaakin tulla varastamaan hoitajan aamupalan niin, että sitä hädin tuskin ehtii edes huomata.

Ärri tykkää myös leikkiä juoksuleikkejä yhdessä veljensä Purrin kanssa, ja hänen kanssaan Ärri tahtoisi yhteisen kodin. Kun pikkuiset ovat leikkineet riittävästi, nukkuvat ne oikein sikeästi mieluusti vaikka hoitajan sängyssä. Aamulla ihminen saattaa herätä siihen, että tyttö leikkii sängyssä vuorikiipeilyä ja saalistaa peiton alta paljastuvia varpaita.

Sijaiskodin aikuinen kissa on varmistanut, että Ärri osaa käyttäytyä hienon kissan tavoin. Se osaa muun muassa käydä hienosti laatikolla tarpeillaan. Ärri myös syö monipuolisesti eri ruokia, ja mikä parasta, nukkuu paljon. Ärri antaa myös leikata kynnet, vaikka se on vielä vähän inhottavaa. Saattaapa tämä pieni kiukkupussi jopa sähistä silloin, mutta muuten Ärri on luonteeltaan hyvin kiltti. Valjaitakin sijaiskodissa on kokeiltu, mutta niistä Ärri ei pitänyt. Siispä jos ulkoilu on suunnitelmissa, tulee valjaiden pukemista ja käyttöä vielä harjoitella.