Raul

Lisätty sivulle: 2015-12-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Raul
21.2.2016 Raul muutti omaan kotiin Helsinkiin veljensä Fidelin kanssa.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.12.2016 Pojat ovat reippaita nuoria ja molemmat ovat lähes tuplanneet painonsa. Raul (n. 5,5 kg) meni veljestään ohi painossa jokin aikaa sitten, mutta ei Fidelkään mikään keijukainen ole; sekin painaa selvästi yli viisi kiloa. Ollaan punnittu poikia viikon-parin välein, jotta on helpompi seurata kuinka paino kehittyy ja milloin kasvu näyttää laantuvan. Onneksi ruokahalu näyttää tasaantuneen itsestään, eivätkä pojat syö enää ollenkaan sellaisia määriä kuin pentuna (vaikka ihan hyvin syövätkin). Jossain välissä vähän jännitti miten ruuan määrää saa vähennettyä, jos ne vaan jatkavat syömistä samaan malliin… Onneksi se näyttää hoituneen lähes itsestään. Raaka sydän on molempien ehdoton suosikki, vaikka Ralle sitä alkuun vähän vierastikin. Pyrimme antamaan vähintään yhden ruuan päivässä raakaruokana ja lopun valmiina tuoreruokana.

Kesällä kävimme poikien kanssa mökkeilemässä. Mökillä pojat ulkoilivat mökin ja saunan välille viritetyssä “juoksunarussa” (valvotusti toki silloinkin) tai sitten ihan tavallisesti narun kanssa. Juoksunaru oli siitä hyvä, että kissoilla on siinä aika laaja toimintasäde tepastella ympäriinsä, eikä kenenkään tarvitse seistä naru kädessä pihalla koko päivää. Samalla voi vaikka kitkeä kukkapenkkiä! Ostin mm. laskuvarjoissa käytettävää paracordia, joka on minusta hyvä kissan naruksi: ohut ja kevyt. Raul on hieman arka uusissa paikoissa, mutta kyllä sekin muutaman päivän totuttelun jälkeen uskaltautui mökilläkin ulos. Fidel tottuu uusiin paikkoihin selvästi nopeammin.

Pojat kulkevat autossa ja junassa hyvin. Meillä on kaksi kantokoppaa, koska matkat ovat helposti hieman pidempiä eivätkä nuo roikaleet enää yhteen mahtuisi mitenkään. Koppiin laittaminen ei aina ole niiden lempijuttu ja varsinkin Ralle protestoi sitä välillä naukumalla. Molemmat matkustavat kutenkin oikein rauhallisesti alkujärkytyksestä toivuttuaan. Kun koppi on kotona lattialla, Ralle saattaa toisaalta mennä sinne nukkumaan, joten ei se mitään kovin suuria traumoja ole voinut saada :D Etenkin Fidel on kova ulkoilemaan, eikä sitä tunnu haittaavan sade tai edes lumihanki! Molemmat – ja yllättävästi etenkin Raul – istuvat myös parvekkeella jatkuvasti tarkkailemassa pihan vilskettä. Ralle saattaa nyt pikkupakkasillakin istua partsilla tuntikausia. Meillä on lasitettu parveke, mutta kerran vedenpoistoluukusta lensi sisään talitiainen, kun pojat olivat parvekkeella. Mentiin heti avaamaan ikkuna, että lintu pääsisi pois. Ralle oli kuitenkin nopeampi. Se oli entinen tiainen se…

Kotioloissa vauhtia on edelleen ihan riittämiin ja erilaiset narut ja pallot ovat jatkuvassa käytössä. Pojat myös painivat keskenään ja olen monesti kiitellyt ajatustani siitä, että otetaan kaksi kissaa: ei tuota energiamäärää kukaan jaksaisi leikittää loppuun! Rallesta on tullut oikea sylikissa, tosin se tulee lähinnä minun syliini lötköttämään. Olemukseltaan se on aivan yhtä vetelä kuin pienenäkin, vaikka hyppiikin valtavia loikkia narujen perässä! :D Ville taas tulee meidän mukaan sänkyyn illalla ja käpertyy usein kainaloon tai jalkopäähän kehräämään.

13.3.2016 Kuulumisia arkisesti “Villen ja Rallen” ensimmäisiltä viikoilta meillä. Pojat ovat kotiutuneet oikein hyvin ja keksivät viikottain uutta puuhasteltavaa. Viime viikolla erityisesti Raul innostui kaivelemaan multaa kukkaruukuista ja kuljetteli sitä ympäriinsä. Parvekkeelle talvehtimaan jätetty koristeheinä näyttää nykyään lähinnä räjähtäneeltä heinäpaalilta; se on ilmeisesti ollut sekä maukas että hauska. Etenkin Fidel tykkää istua ikkunalaudalla tai parvekkeen pöydällä tarkkailemassa pihalla hyppiviä lintuja ynnä muuta. Aamuisin se tulee juoksulla makuuhuoneeseen, kun kuulee verhojen aukeavan! Molemmat tulevat yleensä (jossain vaiheessa) nukkumaan meidän kanssa; Fidel jalkopäähän ja Raul joko mahan päälle tai peiton alle. He ovat kyllä mainioita persoonia! Fidel on selvästi harkitsevaisempi ja siitä tulee suorastaan älykäs vaikutelma. Se keksii itselleen erilaisia leikkejä, esim. pudottelee palloa sohvalta ja koppaa sen kiinni ilmasta, ja pohdiskelee ikkunalla maailman menoa. Raul ei suuremmin ehdi pohdiskella, kun joka paikkaan täytyy ehtiä – mieluiten yhtä aikaa ja heti!

Punnittiin pojat äsken: Fidel on pysynyt ilmeisesti suunnilleen saman painoisena (3620g), Raul ottanut veljeään hieman kiinni (3480g). Molemmilla on sangen hyvä ruokahalu, joten seurailemme painon kehittymistä… Toisaalta molemmat – ja etenkin Raul – juoksevat sen verran paljon, että kyllä sitä energiaa varmasti kuluukin! Toisin sanoen hyvin pyyhkii! Koska pojat ovat kotiutuneet näin hyvin, ajattelimme kokeilla pääsiäisenä junamatkaa Joensuuhun. Siellä on kissa Puhveli, joten täytyy suunnitella valmiiksi kuinka tutustumisen ensiaskelet siellä päässä hoidetaan. Vanhemmillani on onneksi enemmän huoneita ja tilaakin, jos sattuu puolin tai toisin jännittämään.

***

Leikattu urospentu, synt. 8/2015.

8.2.2016 Pojille on lisätty uusia kuvia!

2.2.2016 Fidel ja Raul ovat viime aikoina harjoitelleet ahkerasti kotikissana elelemistä ja tässä hyvänä mallina ovat toimineet hoitopaikan kolme aikuista kissaa. Pojat ovat reipastuneet valtavasti ja nauttivat ihmisen läheisyydestä, rapsutuksista ja pusuista. He ovat mukana kaikissa arjen askareissa, eivätkä uudet äänet enää jännitä tutussa ympäristössä.

Raul on veljeksistä vauhdikkaampi ja leikkisämpi. Raulin lempileikki on lelujen noutaminen ja sitä se jaksaisi tehdä vaikka koko päivän. Raul tykkää nukkua lähellä ihmistä, joko jalkopäässä, kainalossa tai rinnan päällä. Raul saa yleensä kerran yössä hellyyshepulin, jolloin se osoittaa rakkauttaan pesemällä hoitotädin kasvoja, puskemalla ja lopuksi näykkäisemällä hellästi leuasta.

Vieraita ihmisiä ja uusia tilanteita Fidel ja Raul vielä hieman jännittävät. Uudessa kodissa olisikin tärkeää antaa pojille rauhassa aikaa tutustua ja tottua uuteen ympäristöön. Ajan kanssa kaverukset uskaltavat varmasti näyttää parhaat puolensa. Herkut ovat myös veljesten mieleen ja niissä ei kannata nuukailla kun totuttaa poikia uusiin asioihin. Fidel ja Raul ovat valloittava kaksikko, jotka viihtyvät toistensa seurassa ja tykkäävät leikkiä yhdessä. Pojille etsitäänkin ensisijaisesti yhteistä kotia.

2.12.2015 Raul ja Fidel ovat Etelä-Savosta kotoisin olevat kissaveljekset, jotka muuttivat Helsinkiin kotihoitoon pari viikkoa sitten. Kotihoidossa pojat ovat reipastuneet päivä päivältä. Molemmat tykkäävät paljon rapsutuksista ja Raul viihtyy hyvin sylissä.

Raul on hyvin energinen veijari, joka näyttää itsestään uusia puolia joka päivä. Vaikka Raul onkin leikeissään välillä totinen ja saattaa murahdella leluille, muuttuu poika syliin nostettaessa mussukaksi eikä kehräämisestä meinaa tulla loppua. Veljesten mielestä ruokailun lisäksi päivän kohokohtia ovat ehdottomasti leikkihetket sulkalelun kanssa ja yhteiset painikisat.

Raul on välillä leikeissään aika raju, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla painikaverina toinen kolli, jonka kanssa suurta energiamäärää pääsisi purkamaan – ellei Raul sitten löytäisi yhteistä kotia veljensä kanssa. Koska Raul ja Fidel säikkyvät vielä kovia ääniä ja nopeita liikkeitä, ne eivät sovi aivan pienten lasten perheeseen.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.