Rauha

2-5 -vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 24.4.2021 Rauha, nykyiseltä nimeltään Mipha, nauttii nyt elämästä loppuelämän kodissaan ystävänsä Helmiinan (nyk. Monou) kanssa.

***

Rauha on nimensä mukaisesti rauhallinen ja kiltti kissa, joka etsii kotia yhdessä kissakaverinsa Helmiinan kanssa.

7.4.2021

Rauha saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin yhdessä kaverinsa Helmiinan kanssa. Aiemmassa elämässään kaltoinkohdeltu kissa oli alkuun varovainen sijaiskodin ihmisten kanssa ja vietti päivänsä piileksien. Kaltoinkohtelun seurauksena Rauhalta on jouduttu poistamaan toinen silmä, mutta hän vaikuttaa pärjäävän oikein hyvin yhdelläkin silmällä. Alun arastelun jälkeen sijaiskodissa on huomattu, että Rauha rakastaa rapsutuksia, ja saattaapa hänestä tulla vielä ihan sylikissakin. Rauhasta on mukavaa tulla ihmisen jalkojen viereen makoilemaan sohvalle ja hän uskaltaa kyllä hakea ihmisen sylistä herkkuja.

Sijaiskodissa Rauha saattaa edelleen säikkyä äkkinäisiä liikkeitä ja uusia ääniä, joten sitä ei suositella kotiin, jossa on pieniä lapsia. Rauhan unelmien kodissa olisi paljon tutkittavaa ja ikkuna, josta katsella maailman menoa. Uudessa kodissa tulee myös varautua siihen, että Rauhan sopeutuminen voi olla hidasta ja vaatia kärsivällisyyttä.

Alettuaan luottamaan sijaiskodin ihmisiin Rauha on mielellään ollut rapsutettavana ja seurailee sijaiskodin ihmisten tekemisiä. Rauha tykkää myös leikkimisestä kovasti ja sen lempipuuhiin kuuluu kissakaverinsa Helmiinan kanssa peuhaaminen ja kiipeilypuussa kiipeily. Kaikista parasta Rauhan mielestä on laserin jahtaaminen ja Rauha osaa jopa pyytää laseria säksättämällä.
Rauhan kanssa on sijaiskodissa myös harjoiteltu hoitotoimenpiteitä, ja ne sujuvat Rauhan kanssa suhteellisen hyvin. Herkuilla lahjomalla hoitotoimenpiteet on yleensä mahdollista saada hoidettua suhteellisen sutjakkaasti.

Summary in English

Rauha is a calm adult cat, who is looking for a home with her friend Helmiina.

7.4.2021

Rauha lives up to her name, because “Rauha” is Finnish for calm or peace. She is looking for an adult home with her friend Helmiina. In her previous life Rauha was abused and as a consequence her eye had to be removed, but she seems to do fine with just one eye. In the beginning Rauha was very shy and cautious around her foster people, but with lots of love and patience she has become more trusting and she likes to spend time with people playing and getting scratches.

Rauha is still scared of sudden movements and loud noises, so she is not suitable for a home with small children. Her new owners need to be patient and understand that it can take a lot of time to gain Rauha’s trust. Rauha’s favourite toy is a laser toy, and she has learned to ask people to play with her by making a specific sound.