Ratatouille

01.08.2022

Alkuperä: Suomi

Utelias ja aktiivinen Ratatouille etsii aktiivista kotia yhdessä veljensä Monkeyn kanssa.

10.11.2023.

Kissaveljekset saapuivat yhdistykselle uutta kotia etsimään itsestään riippumattomista syistä. He ovat syntyneet Kiinassa, mutta suurimman osan elämästään ovat elelleet Suomessa.

Ratatouille on huomionkipeä ja leikkisä poika. Sijaiskotiin tullessaan Ratatouille ujosteli uusia ihmisiä ja piilotteli ensimmäisinä päivinä sängyn alla turvassa. Muutaman päivän päästä hänestä kuitenkin kuoriutui lempeä ja huomionhakuinen kissa. Ratatouille hakeutuukin usein paijattavaksi ja ajoittain saattaa jopa hellästi näykkäistä, jos ei saakkaan omasta mielestään tarpeeksi huomiota ja paijauksia.

Ratatouille viihtyy useita tunteja siliteltävänä ja hakeutuu viereen köllöttelemään. Ajoittain ujous saattaa kuitenkin yllättää, mutta Ratatouille  rohkaistuu taas nopeasti kun häntä kutsuu lempeästi luokse. Vieraat ihmiset jännittävät häntä vielä ja silloin hän hakeutuukin sängyn alle piiloon. Vauhtia kuitenkin herralla riittää ja Ratatouille jaksaisi leikkiä vaikka koko päivän höyhenkeppejä jahdaten veljensä kanssa!

Perusterveystarkastuksessa ei ilmennyt mitään poikkeavaa. Hänen veljellään, Monkeylla, löytyi hiukan ientulehdusta, joten varmuuden vuoksi Ratatouillen voisi viedä hammaskiven puhdistukseen samaan aikaan veljensä kanssa, viimeistään vuoden sisällä. Sitoutuminen säännölliseen hampaiden harjaamiseen on myös tärkeää.

Hän antaa ottaa hienosti syliin ja perusalkeet hoitotoimenpiteistä on hallussa, mutta vaatii hiukan lisäharjoitusta hampaiden harjauksen ja kynsien leikkuun kohdalla. Hän antaa koskea tassuihin hetken aikaa, mutta kynsien leikkuussa kärsivällisyys ei ihan riitä kymppisuoritukseen. Uuden kodin on hyvä harjoitella näitä asioita vielä kissan kanssa kärsivällisesti ja rauhallisesti.

Kumpaakin kovin kiinnostaisi ulkomaailma, ja veli on jo totutellut hiukan valjaissa olemista. Ratatouille ei ole vielä tottunut ollenkaan valjaisiin.

Ratatouille etsii rauhallista ja aktiivista kotia yhdessä veljensä kanssa, jossa on leikittäjiä ja rapsuttavia käsiä. Veljekset eivät sovellu lapsiperheeseen, jossa on leikki-ikäisiä lapsia, mutta pärjäisivät mahdollisesti hiukan isompien, rauhallisten alakouluikäisten tai teini-ikäisten kanssa. Koirista ei kummallakaan tiettävästi ole kokemusta.