Raita (nyk. Lyra)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Raita (nyk. Lyra)
6/2008 LYRA JA ARCADIO LÖYSIVÄT YHTEISEN KODIN LÄHIPIIRISTÄ

****

26.5.2008 Lyra ja Arcadio joutuvat etsimään uuden kodin omistajan allergian takia.

Kodin kertomaa: “Kissat ovat tällä hetkellä Arabianrannassa Helsingissä. Arcadio on hirveän utelias ja tulee aina tervehtimään uusia ihmisiä, siitä on sanottu että se käyttäytyy kuin koira. Sitä on helppo käsitellä ja koskea, mutta se ei hirveästi viihdy sylissä. Jos Arcadio pääsee ikävystymään, se on aikamoinen tuholainen. Se pitää ulkoilemisesta suuresti.

Lyra on aika pelokas. Se menee piiloon jos tulee uusia ihmisiä, ja menee aikaa ennen kuin se uskaltaa tulla lähelle. Se ei oikein anna tutunkaan tulla uokseen, vaan sen pitää antaa itse lähestyä. Se on kuitenkin hirveän hellyydenkipeä ja pitää ihmisistä, ja kun se viimein luottaa, siltä ei saa hetken rauhaa, kun se koko ajan pörräilee ympärillä.”

****

Raita pääsi omaan kotiin huhtikuussa 2006.

****

KUULUMISIA omasta kodista:

11/2006: Arcadio ja Lyra (entinen Raita) ovat nyt asuneet samassa kodissa puolisen vuotta, ja ovat tottuneet hyvin toisiinsa. Arcadion taipumus hakea huomiota kiusanteolla hävisi lähes kokonaan, kun kotiin tuli kissaystävä jonka kanssa pelmuta. Nirsous ruoan suhteen on sekin vähentynyt. Lyra vietti ensimmäiset viikkonsa sohvan alla, ja hakeutui senkin jälkeen usein suojaisaan paikkaan nukkumaan. Pikkuhiljaa neiti on kuitenkin siirtynyt sohvan päälle tai selkämykselle loikomaan, ja jos emäntä istuu sohvalle, Lyra tulee poikkeuksetta syliin. Vieraiden kanssa on vaikeampaa, mutta niitäkin Lyra tulee näkyville tarkastelemaan, jos meteliä ja liikettä ei ole hirveästi. Valjaiden käyttöä ja ulosmenoa harjoitellaan pikkuhiljaa, ja näkee selvästi, että uteliaisuutta ja halua ulosmenoon kyllä löytyy, vaikka rohkeutta vielä puuttuu. Arcadio haluaa ulkoilla säällä kuin säällä, vaikka olisi kylmää ja märkää. -Inkeri

****

Naaras huhtikuussa 2006 noin 7kk

Raita on 7kk vanha kissaneito. Löytynyt kadulta ja nyt odottelee omaa kotia kotihoitopaikassa. Kiltti tyttö.

Raita on n.7kk vanha neito,tuli Suomeen kotihoitoon ti 28.3 Asunut Tallinnassa häkissä 3 viikkoa,koska muuta paikkaa ei ollut. Kiltti ja antaa ottaa kiinni mutta hieman tuo ihmiskontaktin hakeminen hapuilee,joutunut sen verran olemaan yksin. uudelta omistajalta vaaditaan hieman kärsivällisyyttä ja aikaa että tyttö taas tottuu ihmisen käsittelyyn. Ei kumminkaan pelkää ihmistä,ei juokse karkuun,ei pure eikä raavi. Kaunis kissan alku rakastavaan kotiin :)

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 3.4.2006: Tyttö on reipastunut silmissä. Kun häntä menee katsomaan ja menee lattialle pitkäkseen niin neito tulee vienosti kehräten puskemaan kasvoja. Kovin on seuraa vailla,kun näki yhden oman kissani niin johan ilme muuttui että mentäiskö leikkimään.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 16.4.2006: Raita-paidasta on tullut todella reipas ja utelias. Sohvalle hyppää ja tulee niskan taakse pusuttelemaan ja kehräämään. Perheemme koira Venla the tanskandoggikaan ei ole enää niin pelottava,sitä voi jo mennä haistelemaan :) Elikkä perheessä missä on koira niin soveltuu kyllä. Eikä meidän muutkaan kissat ole sen kummallisempia,niitäkin käydään jo puskemassa.