Raimo

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.3.2020 Raimo muutti maailman parhaaseen, ikiomaan kotiin, jossa saa olla huomion keskipisteenä ja nukkua ikioman ihmisensä kainalossa joka yö.

22.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Raimo on ollut nyt vähän yli kaksi kuukautta mun luona ja voi mikä mainio tapaus se onkaan! Meillä menee tosi hienosti ja Raimosta on tullut niin rohkea ja äänekäs kissa. Se koko ajan ääntelee kurnauksin tai pikkunaukauksin, tai ei niin pieninkään jos ei saa tahtoaan läpi.
Raimo on vienyt kaikkien sydämen ja on niin rakastettu kissa lähipiirissäni. Hänen näkemistään on odotettu kovin.
Raimo kävi ti lääkärissä ja nyt puretaan hermokipulääke pois. Kaikin puolin sai Raimo puhtaat paperit. Raimon Rekku-varaajalle olen välillä lähetellyt kuvia ja päivityksiä Raimon tilasta. Tarkoitus on että koronan hellitettyä, varaaja tulee Raimoa moikkaamaan.”

17.3.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

Terveisiä Raimolta! Meillä on lähtenyt menemään hienosti! Pari ensimmäistä yötä Raimo itki ja oli levoton, mutta hakeutui aina mun lähelle jos kutsuin sitä. Nyt sille on alkanut muodostua omat kuviot ja lempipaikat ja eilen se nukkui ensimmäistä kertaa kaikki unensa näkyvillä sen sijaan että olisi mennyt sängyn alla olevaan turvapaikkaansa.
Ruoka todellakin maistuu ja sitä Raimo ois aina kerjäämässä kun olen keittiössä. Ostin samoja ruokia kuin sijaiskodissa ja opetellaan Raimon kanssa tässä sopivia ruokintarytmejä. Ostin myös feromonisuihketta rauhoittamaan oloa. Koronaviruksen takia teen nyt muutaman viikon etänä töitä kotona, joka onkin ollut hyvä että saadaan Raimon kanssa rauhassa tutustua. Käyn kuitenkin päivittäin ulkoilemassa muutaman tunnin ajan ettei Raimo tottuisi siihen että täällä on aina joku.
Raimo on kyllä mainio kissa ja vienyt täysin mun sydämen (ja aika monen muunkin ketä on hänen kuvansa nähnyt). Ollaan harjoiteltu fysioterapiaa video-oppien mukaan ja hyvin on lähtenyt sujumaan.

Kiitos kovasti että sain adoptoida Raimon sekä arvokkaasta työstä mitä teette eläinten hyväksi!

***

Raimo on leikkisä ja seurallinen aikuinen herra. Raimolta on amputoitu toinen takajalka, joten se tulee tarvitsemään erityistä hoivaa loppuelämänsä ajan.

24.1.2020

Raimo oli alkuun erittäin pelokas sijaiskotiin tullessaan, mutta kun se päätti antaa kotihoitajalleen mahdollisuuden, siitä kuoriutuikin ihan mahdoton seuramies! Jopa siinä määrin, että se punkeaa iltaisin kotihoitajan peiton alle nukkumaan. Jos Raimolla on yksinäinen olo tai tylsää, se kertoo siitä maukumalla omintakeisella herkällä äänellään.

Raimo on kova poika leikkimään. Ihan parhaita ovat huiskalelut. Myös pallot, hiiret ja isommat ”painilelut” kelpaavat Raimolle. Raimoa onkin tarpeen leikittää aktiivisesti illalla, jotta yöunet ovat taatut – muuten Raimo viihdyttää yöllä itseään esim. heittelemällä hiirilelua kenkään ja kaivelemalla sitä sitten sieltä!

Raimolta jouduttiin Rekku Rescuen sijaiskotihoidossa ollessaan amputoimaan toinen takajalka vanhojen, hoitamattomien murtumien vuoksi. Raimo on toipunut leikkauksestaan hienosti, mutta tulee tarvitsemaan jatkossakin säännöllisiä fysioterapiakäyntejä sekä mahdollisesti lääkitystä, sekä lääkityksen tarkastamista lääkärillä. Uudella kodilla täytyy siis olla mahdollisuus varmistaa Raimon tarvitsema erityinen hoiva. Kotihoitaja on saanut eläinfysioterapeutilta kotiohjeet Raimon hierontaan ja jumppaan, mutta Raimo ei vielä oikein näistä tykkää ja niitä edelleen harjoitellaan. Lääkkeet Raimo syö hienosti ruuan joukossa. Raimo onkin varsinainen syöppö, minkä vuoksi uuden kodin on oltava erityisen tarkkana, ettei Raimo pääse lihomaan. Lihomisen välttäminen on kenties kaikkein tärkeintä Raimon hyvinvoinnin ja terveyden kannalta jatkossa. Ihanteellista olisi, jos tulevassa kodissa olisi jo ennestään kokemusta eläinten kivunhoidosta. Raimolla on myös taipumus kerryttää hammaskiveä, joten suun kunnosta huolehtiminen on hyvin tärkeää.

Raimo on erittäin kiltti kissa, jonka kanssa sujuu lähes kaikki todella mutkattomasti. Ainoastaan koppaan joutuminen on Raimolle kammottavaa, joten koppaharjoittelua on todella tärkeää jatkaa määrätietoisesti uudessa kodissa. Sijaiskodin omat kissat eivät ole täysin hyväksyneet Raimoa, mutta Raimo voisi hyötyä kiltistä, toisiin kissoihin tottuneesta kissakaverista. Raimo pärjää myös ainoana kissana, mutta tässä tapauksessa oman ihmisen täytyy olla motivoitunut aktivoija ja seuralainen tälle pörisijälle. Raimo ujostelee vieraita ihmisiä ja kovia ääniä melko paljon, joten sitä ei sijoiteta lapsiperheeseen. Uuden perheen elämäntyylin tulisi olla rauhallinen, jotta Raimolle ei aiheutuisi ylimääräistä stressiä.