Ragnar

7v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.10.2021 Ragnar muutti omaan kotiin

 

***

Ragnar on isokokoinen mutta kiltti ja lempeä kollipoika.

5.10.2021 Tämä upean turkin omaava 7-vuotias leikattu kolli saapui Rekuille syyskuussa. Runsaan ja tuuhean turkin välistä Ragnar katselee maailmaa lempein silmin. Tämä norjalaista metsäkissaa muistuttava komistus on luonteeltaan hyvin säyseä sekä seesteinen ja antaa harjata turkkiaan. Toki kun kampaan sattuu (varsinkin takapuolen suunnalla) pieni takku, hän toisinaan näpäyttää tassulla ilmoittaakseen, ettei sitä nyt välttämättä repiä tarvitse. Uuden kodin tulisi sitoutua turkin hoitoon. Hoitokodissa myös huomattiin, miten hän kaipaa tuoretta ruohoa. Tätä tarjoillessa säännöllisesti poika pysyykin tyytyväisenä. Onhan hällä valtaisa määrä turkkia pestävänä ja vatsaan sitä kulkeutuukin kohtuullinen määrä.

Ragnarin hampaat on hoidettu ja takut leikattu. Suuta ja hampaita huuhdottiin hoitotoimenpiteiden jälkeen hyvällä menestyksellä, eli antaa suhteellisen helposti kurkistella purukalustoaankin.  Ja saipa eläinlääkärikäynniltään suullisen lausunnon; “erittäin kiltti ja suloinen tutkittava”.

Kynsien leikkaus onnistuu myös, Ragnar tosin hoitaa ja lyhentää  takatassujen kynnet aivan itse. Raapimapuu on hyvässä käytössä ja kun hän etsii uusia rapsuttelupaikkoja, uskoo hyvin kieltolauseita ja jättää nojatuolinkin rauhaan.

Siivouspäivinä pojasta on varsinkin seuraa, sillä kulkee perässä huoneesta toiseen. Välillä saa kotihoitajalla olla silmät takaraivossa, kun Ragnar istuukin taas jo selän takana. Hän tykkää nukkua korkealla. Tokihan hänen majesteettinen olemus ehkä jopa vaatii ylhäisiä tarkkailupaikkoja, joista voi tarkastella alamaisiaan. Viihtyy sylissä varsinkin kun rapsutellaan leuan alta, mutta ei herkästi tule sohvalle, josko hänet on edellisessä kodissa oli opetettu olla hyppäämättä niille. Lempparilelu on laser, kun se otetaan esiin alkaa armoton jahtaaminen, eikä matot silloin pysy suorassa.

Valjaat menee päälle sujuvasti, mutta tähän asti ulkoilut on lähinnä keskittyneet kuistille, sillä ulkona taitaa olla vielä niin paljon outoja ja tutkimattomia paikkoja, ettei ihan uskalleta vielä lähteä pidemmälle seikkailemaan. Kuljetusboxiin meno on myös vaivatonta, mutta automatkustus ei ole tämän herran juttu. Ragnar näyttää stressin naukumalla ja läähättämällä. Onneksi lyhyet eläinlääkäri matkat sujuvat kuitenkin suhteellisen hyvin.

Ragnar ei ole nirso märkäruoan suhteen, joka onkin hyvä, sillä tullessaan hän oli hieman laihanpuoleinen. Kuivaruokaa on annettu hyvin vähän, vain leikkien yhteydessä. Ruoka-aikana hän kuppien kolistessa alkaa “komentamaan” naukumalla, ja viestii tarjoilun hitautta.

Tiedossa ei ole että, olisi ollut muiden kissojen seurassa ja alkutietoina oli että ei pitäisi muista kissoista. Sijaiskodissa tarkkailee kuitenkin mielenkiinnolla vakioasukkaiden menoa ikkunan läpi, eikä kovistele heille. Ehkä Ragnar voisi kuitenkin nauttia vain ja ainoastaan hänelle omistautuneista alamaisista ilman kissakavereita.

Uskoisin, että tämä lempeä jättiläinen voisi sopia myös lapsiperheeseenkin rauhallisen ja kiltin luonteensa johdosta, varsinkin jos hänelle tarjotaan rauhallisia paikkoja vetäytyä arjen hulinasta niin halutessaan.