Purr-Purr

Lisätty sivulle: 2016-07-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Purr-Purr
7.4.2017 Purr-Purr sai oman kodin Hikiältä toisen kissan ja pupujen kaverina.

***

Leikattu uros, synt. n. 13.11.2015. Kotihoidossa Vantaalla.

20.2.2017 PP on aivan ihana kissanjässikkä! Se suhtautuu vieraisiin aluksi varovaisen uteliaasti, mutta hetken päästä se tulee jo tutustumaan paremmin. Etenkin leikittämällä siitä saa kyllä samalla sekunnilla iloisen vesselin esille. Leikkien jälkeen PP kellahtaa selälleen keskelle lattiaa ja ottaa rapsutukset onnellisesti kehräten vastaan. Noutoleikkejä on hiottu entisestään, nykyään PP osaa tuoda noudettavan pallon ojennetulle kämmenelle asti – ja näitä leikkejä jaksetaan juosta hengästymiseen asti! PP on selkeästi fiksu poika ja voisi tykätä esim. naksutinkoulutuksesta tai muusta älynystyröitä haastavasta puuhailusta.

Eläinlääkäriinkin PP pääsi taas kontrollikäynnille, keuhkoissa näkyy edelleen vanhoja arpeutumia, mutta muutoin tilanne näyttää hyvältä. Eläinlääkäri veikkasi että yskimisen taustalla voisi ehkäpä myös olla testeissä todettu melko yleinen calicivirus, joka saattaa aiheuttaa nielussa yskänärsytystä. Ainakin poikaa on nyt tutkittu kaikin tavoin ja edelleen todettu sen olevan reipas nuorimies, joka tällä hetkellä ei tarvitse sen enempää mitään lääkityksiä, kuin kontrollikäyntejäkään.

Kissakavereilleen PP on vaihtelevasti raisua ja hellää seuraa, toisinaan juostaan hurjia hippaleikkejä tanner tömisten ja välillä sitten pestään ja pidetään kaveria hyvänä. Lempikeino leikkiin kutsumiselle on loikata kaverin niskaan. PP on todella suloinen, leikkisä ja energinen kolli ja lähtisi mielellään jo viihdyttämään tulevia omistajiaan omaan kotiinsa!

7.11.2016 Purr-Purr on viettänyt hoitopaikassaan jo hyvän tovin ja olisi varmasti onnellinen, jos löytäisi itselleen kodin, missä olisi toinen luonteeltaan hyvin riehakas poikakissa paini- ja juoksuleikkeihin.

Herra P-P, tuttavallisemmin paukapää, on edelleen hyvin energinen nuorimies. On selvää, että riehakkuus ja leikkisyys kuuluvat ehdottomasti PP:n vahvimpiin luonteenpiirteisiin, ja omassa kodissa tulee olla samanhenkinen kissakaveri. Uusimpia innostuksen aiheita on lelun noutaminen. PP on muutoinkin oppinut leikkimään enemmän myös itsekseen ja viskoo ja kantelee lempilelujaan (eli karvaisia rapisevia hiiriä, sekä palloja) tarmokkaasti ympäriinsä. Tästä huolimatta yöpöydälle ei kannata edelleenkään unohtaa vesilasia, sillä se saa kyllä PP:n käpälissä kyytiä ;) tätä poikaa seuraillessa ei kenenkään aika tule tylsäksi! Kun kotihoitajalla iskee halipula, jää PP usein kiltisti syliin rutisteltavaksi ja pusuteltavaksi. Vieraiden lähestymisyrityksiä PP ensin välttelee, mutta tulee kyllä hyvin uteliaasti aina nuuskimaan kaikki uudet tuttavuudet läpi. Koiriakin PP on päässyt tapaamaan, niiden kanssa ainakin ensimmäinen vuorokausi meni dramaattisesti muristessa, joten ihan ei syttynyt rakkautta ensisilmäyksellä.

Kesän aikana yskiminenkin vähentyi, mutta nyt luultavasti kylmien ilmojen ja kuivan ilman myötä, on se taas melkein päivittäistä. Kotihoitopaikassa tuli huomattua myös kuivaruokaa vaihtaessa, että PP:n ruokavalion kanssa tulee olla hieman tarkempi, sillä uusi ruoka aiheutti herralle korviin ikävän ihottuman – luultavasti ainakaan kala ei sovi PP:n ruokavalioon.

18.7.2016 Purr-Purr saapui alkuvuodesta hoitopaikkaansa pääkaupunkiseudulle Kiikoisista, jossa se oli päätynyt löytölään, koska sen omistaja ei tahtonut pentua enää pitää sen ripuloitua sänkyyn. Tullessaan pikkuisella oli todella paha ripuli ja matotartunta, sekä ikävä flunssa. “Räkänokka”-lempinimen saanut pieni poika oli kuitenkin eloisa, rakastava ja virkeä sairastelustaan huolimatta. Aina tilaisuuden tullen Purr-Purr kiipesi syliin kehräämään ja jaksoi leikkiä loputtomasti.

Pikkuisen Purr-Purrin flunssa tuntui vain jatkuvan lääkekuureista huolimatta, joten siitä otettiin flunssatestit, joissa löytyi mykoplasma. Viheliäiseen bakteeritartuntaan P-P joutui syömään 5 viikon antibioottikuurin, joka kontrollinäytteessä todettiin olevan voitettu. Tästä ja lukuisista matokuureista huolimatta yskä jatkui. Lopulta Purr-Purrista otettiin röntgenkuvat, joista paljastui tiivistymiä keuhkoissa. Koska mitään astmaan viittaavaa ei kuvassa näkynyt, päätteli kissoihin erikoistunut lääkäri muutosten johtuvan suolinkaisen keuhkokierrosta kissanpennuilla. Keuhkokudos on arpeutunut suolinkaisten toukkien tehdessä tuhojaan pentuaikana. Kissan ja uuden keuhkokudoksen kasvaessa yskä saattaa helpottaa, tällä hetkellä se ei vaadi mitään lääkitystä ja yskänpuuskat menevät onneksi nopeasti ohi. Vaikka Purr-Purr yskiikin välillä päivittäin, sitä itseään se ei tunnu juurikaan haittaavan, eikä ainakaan hidasta sen menoa yhtään!

Purr-Purr on äärettömän puuhakas ja energinen pikku riiviö, jolla tuntuu koko ajan olevan meneillään jotain. Tassuihin tarttuu pöydiltä kaikki mahdollinen vesilaseista puhelimiin, tavaroiden tiputtelu on tämän pojan lempipuuhia ja lelut ovat sitä ihanampia, mitä enemmän niistä lähtee ääntä. Kissakavereiden kanssa pitäisi painia ja puuhata koko ajan, hoitopaikan omat 5 kissaa eivät meinaa tälle menijälle seuraksi edes riittää, sillä leikkiä pitäisi lähestulkoon jatkuvasti. Silloin kun öisin malttaa nukkua, on kiva käpertyä kotihoitajan polvitaipeeseen hurisemaan. P-P kiipeää muutoinkin välillä syliin ja rakastaa olla rapsuteltavana, kun puuhiltaan ehtii. Tämä poika tarvitsee ehdottomasti riehakkaita kissakavereita, mielellään paini- ja hippaleikeistä innostuvan nuoremman kollin tai parikin ja omistajan, joka jaksaa myös purkaa teinin energiaa leikkeihin, että kaikenlainen keppostelu jäisi vähemmälle. Purr-Purr on muutoin luonteeltaan äärettömän kiltti ja helposti käsiteltävä, tyhmistä jutuista kuten tabletin antamisesta tai kynsien leikkaamisesta “marmatetaan” kyllä, mutta annetaan kuitenkin hoitaa nätisti.

Vieraita ihmisiä P-P hieman arastelee alkuun, mutta tutuksi tultuaan saattaa hypätä syliinkin. Leikki on kelpo keino saada tämä poika innostumaan mistä vain. Purr-Purr kävi kotihoitajan lomamatkan aikana myös hoidossa toisessa paikassa, jossa oli 3 omaa kissaa, ja ensimmäiset pari päivää meni aikaisemmistä tutustumiskäynneistä huolimatta muristessa vieraille tytöille – riittävä aika rauhalliseen tutustumiseen on siis P-P:nkin kanssa paikallaan. Muutaman päivän jälkeen oltiin kuitenkin taas ihan kuten aina muutoinkin, ja varahoitajaakin P-P seurasi jopa vessaan asti, ettei vaan jäisi paitsi mistään mielenkiintoisesta.. melkoinen energinen takiainen siis kyseessä!

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut kolmoisrokotuksen (calici, herpes ja kissarutto) tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja se on vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.