Puntti (nyk. Vauhti)

Lisätty sivulle: 2013-09-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Puntti (nyk. Vauhti)
26.9.2013 Puntti muutti omaan kotiin Helsinkiin yhdessä sisarensa Pamelan kanssa.

***

Kuulumisia kodista:

20.3.2014 Moikka! Meillä sujuu täällä oikein hyvin. Vauhdin kanssa jouduttiin ennen joulua käymään lääkärissä, kun pikkuinen siristeli silmäänsä ja valoa vasten katsottuna oli jostain saanut haavan silmäänsä. :( Eläinlääkäri vahvistikin sitten epäilykseni, sarveiskalvon haavauma, ja määräsi sitten pari kertaa atropiinitippoja ja viikoksi silmätippoja, voidetta ja kipulääkettä. Lisäksi raukka joutui kulkemaan töttörö päässä 2 viikkoa, ja oli niin surullista katsoa kun toinen ei voinut temmeltää kunnolla. :( Tippoja ja voidetta piti laittaa yhteensä 5 krt päivässä, mutta Vauhti oli tosi reipas ja parin päivän päästä kehräsikin kesken tipanlaiton tietäen että saa namin toimenpiteen jälkeen. :) Silmä oli onneksi viikon päästä kontrollissa täysin parantunut ja ekan lääkärikäynnin jännityksestä ei ollut enää tietoakaan. Vauhti olisi koko ajan halunnut päästä tutkimaan paikkoja ja lääkärikin kehui ihanan reippaaksi kaveriksi. :)

Molemmat on kasvaneet tosi nopeesti ja pari kuukautta sitten saapui uusi kiipeilypuu edellisen jäädessä aivan liian pieneksi. :D Nyt on tilaa kiipeillä ja puusta roikkuvat hiirilelut revittiin hetkessä kappaleiksi. :D Molemmilla on oma lemppari lelu jota noudetaan sinnikkäästi, mutta kaverin lelu ei tietenkään kelpaa. Jos ei heti heitetä uudelleen niin sit istutaan odottamaan ja naukaistaan jos mitään ei ala tapahtua. :D Jaksaisivat noutaa lelujaan varmaan loputtomiin. :) Nachon lempilelu on edelleen rapiseva hiiri, jolla se leikkii myös itsekseen jos kukaan ei heitä. Aiemmin kisut menivät ihan sekaisin saadessaan ruokaa, enkä meinannut saada edes ruokakuppeja laitettua maahan kun molemmat pyörivät yli-innokkaina edessä. Nykyään molemmat istuu kehotuksesta kiltisti odottaen niin kauan kun kupit on laitettu maahan. :) Vauhdin mielestä kaikki paikat on nyt jo ihan tutkittu, eli pitää löytää uusia paikkoja: sen on ihan pakko päästä tiskialtaaseen, allaskaappiin (piti hommata lapsilukko, kun roskis oli parina aamuna revitty kaapista), muihin kaappeihin, laatikoihin ja vaikka minne. :D Allaskaappiin se yrittää sinnikkäästi vieläkin, vaikkei se sitä auki enää saa. :) Molemmat on oppineet nimensä, ja Nacho juoksee usein kutsuttaessa hirveellä vauhdilla moikkaamaan ja työntää nenänsä mun naamaan. :) Kunnon sylivauvoja on molemmista tullut, varsinkin Vauhdista joka kehrää ja ”tassuttelee” tyytyväisenä ihan pienestäkin silityksestä. :)

16.11.2013 Puntti sai vauhdikkuutensa mukaan nimekseen Vauhti. Vauhti on kasvanut nopeasti ja siitäkin on kuoriutunut aivan ihana hellyyttä kaipaava kisuli. :) Vauhti on kova juttelemaan ja on aina ensimmäisenä aamulla kerjäämässä silityksiä puskemalla jalkojani vasten. Vauhti rakastaa myös loikoilla sohvalla kummallisissa asennoissa odottaen että joku rapsuttelisi masua. :) Välillä kiivetään syliinkin kun iskee kauhee halipula (varsinkin sillon kun siskoa silitellään) ja usein tulee myös sohvalle viereen nukkumaan. :) Sylissä onkin oikeesti kivaa ja enää ei yritetä rimpuilla pois, kynsienkin leikkuu sujui tosi rauhallisesti. Ainoana ongelmana oli se, että Vauhti kellahti kesken kaiken selälleen makaamaan jos vaikka rapsuttaisin välillä. :D Rallia juostaan aina aamupäivällä ja illalla niin ettei kannata alle jäädä (siskon kanssa tai vaikka ilman :D), hypitään ja kiipeillään tuhatta ja sataa ja välillä koitetaan jos seinää pitkin pääsis kattoon asti. Jos nousemme itse sohvalta nopeasti käymään jossain, niin takaisin tullessamme Vauhti on aina käpertynyt juuri siihen missä istuimme. :) Vauhti on ihan rakastunut yhteen keppileluun minkä päässä on pitkä fleece-nauha. Hyökkää saman tien narun kimppuun eikä luovuta ennen kun on saanut koko narun itselleen, ja sitten se raahaa sitä narua keppeineen pitkin asuntoa. :D Myös peitot, varsinkin paksut ja isot, on tän kisun mieleen: sinne alle lämpimään on niin kiva piiloutua ja kaivaa tunneleita. :)

2.10.2013 Molemmat kisut on kotiutunut tosi hyvin. Ensimmäisenä päivänä tultiin heti kantokopasta ulos ja alettiin ihmeissään tutkia paikkoja, minkä jälkeen molemmat omatoimisesti suuntasivat hiekkalaatikkoon pissalle Raapimispuukin löytyi ihan itse ja sitten syötiin. Alkuun olivat aika säikkyjä ja juoksivat aina sohvan alle piiloon kun liikuttiin. Pamela ei säikähdä enää mitään, tulee jopa jalkoihin pyörimään kun kävellään eteenpäin ja kiipeää itse syliinkin asti (pari kertaa on jo nukahtanut syliin :)). Puntti vähän säikkyy jos tehdään äkkinäisiä liikkeitä mutta antaa jo ottaa kiinni ja jaksaa hetken jopa istua sylissä kehräämässä, pari kertaa on kiivennyt jomman kumman viereen sohvalle ja nukahtanut silittelyyn. Kumpikaan ei kuitenkaan juokse enää sohvan alle piiloon ja vaikka kovaan ääneen tultais kotiin niin ei edes hätkähdetä. Pamela on ollut se rohkeampi ja näyttänyt veljelleen esimerkkiä. :) Kaikki helisevät lelut ja narut on parasta ja raapimis-/kiipeilypuu sekä pallorata heti ekasta päivästä ahkerassa käytössä. Rakastavat painia toistensa kanssa ja juoksevat ympäri ämpäri asuntoa toistensa perässä. Rapinatunneli on myös ihan huippu juttu ja sieltä sit hyökätään tai jos toinen on sisällä niin toinen pomppaa tunnelin päälle. :) Sitten kun väsyttää niin takerrutaan vierekkäin (tai päällekkäin :D) nukkumaan omaan pehmoiseen petiin. Silloin kun on ruokaa tiedossa niin molemmat tulee jalkoihin kehräämään ja kiehnäämään. Liitteenä on muutama kuva ja alla linkki leikkivideoon. :)

***

Leikattu urospentu, (synt. noin 15.6.2013), kotihoidossa Helsingissä. Luovutusikä 12 viikkoa.

Kuulumisia kotihoidosta:

18.9.2013 Puntti on koko ajan luottanut ihmiseen eniten ja tuli jo kerran melkein itse syliinkin. Ollut mallina sisaruksilleen, ettei tuo ihminen nyt niin kamala ole, mitä alkuun luulivat. Tämän pojan uteliaisuus on myös ihan omaa luokkaa. Kaikki uusi ollaan heti tutkimassa ja uusiin ulottuvuuksiin pitäisi koko ajan päästä kiipeilemään vaikka väkisin. Hurjia kiipeilysuorituksia on siis jopa todistettu vierestä. Puntti tykkää kovasti silittelystä ja masun rapsuttelusta. Usein jääkin makoilemaan herättyään ja tavallaan odottamaan silittelyitä ennenkuin lähtee vipeltämään sisarusten perään. Sylissä ei oikein jaksa hengailla, jos ympärillä tapahtuu jotain

Sisäsiistejä, uteliaita ja heiman ujoja pikkukissoja. Kaikki ruoka (sekä märkä että kuiva) kelpaa ja kovaääninen kehrääminen alkaa, kun ruokaa on tiedossa. Kaikki narut ovat parasta maailmassa, mistä käy myös siskon/veljen häntä. Öisin aina mystisesti kengistä on auennu nauhat ;) Vieraita ihmisiä mennään ensin vähän piiloon, muuta leikin avulla tullaan kyllä pois sieltä sängynkin alta. Välillä sähistään uhkaavasti (tosin harvoin enää), mutta koskaan ei olla purtu tai kynsitty. Silittäminenkin alkaa olee jo aika kivaa, vaikka ylhäältäpäin nopeasti lähestyvää kättä väistetään. Rauhallinen lähestyminen, niin silittelystä saa palkkioksi onnellisen pikkukisun kehräämistä.

Puntti lähtisi mielellään uuteen kotiin sisarensa Pamelan kanssa tai toisen kissan seuraksi.

8.9.2013 Puntti on kovin vauhdikas pikkukissa, mutta hieman ujohko vielä. Puntti on antanut muutamia kertoja silittää juoksematta ihan heti piiloon. Välillä viihtyy ihan rauhallisesti sylissä, mutta välillä haluaa heti pois. Puntti on kumminkin utelias poika, joka on heti tutkimassa uudet kolot. Ihmisetkin selvästi tätä pikkuista kiinnostaa, mutta samalla myös jännittää.

Puntti tarvitsee kodin, missä sille annetaan aikaa reipastua ja tottua ihmiseen. Puntin kodissa voisi myös olla reipas kissakaveri tukena ja turvana. Ujoutensa vuoksi Puntti ei sovi pienten lasten perheeseen vaan rauhallinen aikuiskoti on se paras koti pikkukollille.

4.9.2013 Purina, Puntti ja Pamela ovat sisaruksia ja eläneet ensimmäiset elinviikkonsa Etelä-Savossa navettakissoina.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.