Pulmu

3v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Pulmu on rauhallinen, kiltti ja omia ihmisiään rakastava kissaneiti, joka etsii kotia ainoana lemmikkinä arkoihin kissoihin tottuneesta kodista.

23.5.2023

Pyydämme huomiomaan ennen hakemuksen laittoa Pulmun kuvauksessa mainitun arkuuden sekä terveydelliset asiat. Pulmu ei sovellu ensimmäiseksi kissaksi, vaan uudelta omistajalta tulisi löytyä vankkaa aiempaa kokemusta aremmista kissoista sekä ymmärrystä kissan elekielestä ja tarpeista. Pulmu tulee jatkossa tarvitsemaan säännöllisiä eläinlääkärin kontrolleja, erityisruokaa sekä lääkitystä.

26.3.2023

Pulmu on lempeä, omia ihmisiään rakastava suurisilmäinen kissaneiti. Pulmulle ihmisten läsnäolo on tärkeää, hän kömpii mielellään ihmisen viereen tai syliin sohvalle. Hän on mukana arjen touhuissa ja seuraa ihmistä huoneesta toiseen, sillä hän haluaa aina tietää, mitä ihminen juuri sillä hetkellä touhuaa. Pulmu nauttii arjen seesteisyydestä ja television katselusta yhdessä omien ihmistensä kanssa. Rutiinit ovat hänelle tärkeitä ja neiti saattaakin ihmetellä, jos jotain normaalista poikkeavaa tapahtuu.

Silitystuokiot ovat Pulmun suosikkihetkiä päivässä ja niistä hän ei tunnu saavan tarpeekseen. Pulmulla on myös mahtava tapa aina kellahdella selällään edestakaisin, kun hän oikein nauttii rapsutuksista. Pulmu myös usein tulee itse pyytämään rapsutuksia tuijottamalla ihmistä suurilla nappisilmillään, ja räpsyttelee mielellään silmiään ihmiselle, etenkin kun ruoka-aika lähestyy ja silloin kun hän pyytää rapsutuksia. Pulmu rakastaa katsella ikkunasta tai parvekkeelta ulkomaailmaan ja hän innostuu etenkin silloin, jos näkee lintujen lentelevän.  Pulmu tykkää yksinkertaisista leluista, kuten pienistä palloista tai huiskista. Pulmu on hyvin siisti kissa ja hiekkalaatikkoasiat ovat sujuneet aina mallikkaasti.

Pulmu on peräisin suuresta, yli sadan kissan populaatiosta, josta hänet pelastettiin 2021 syksyllä. Pulmu oli aluksi todella arka, sillä hän kerkesi viettämään populaatiossa kaksi ensimmäistä elinvuottaan ilman kunnollista ihmiskontaktia. Kotikissaksi opettelu on vienyt oman aikansa ja ihan alkuun pelkkä tottuminen sistiloissa elämiseen vei kuukausia, joiden aikana Pulmu pysyi visusti piilossa, liikkui hoitohuoneessaan vain öisin, eikä vielä luottanut ihmiseen lainkaan. Nyt noin 1,5 vuoden sijaiskodeissa olon jälkeen Pulmu on nyt oppinut luottamaan omiin hoitajiinsa ja hallitsemaan omaa rauhallisen arjen omaavaa valtakuntaansa. Kuitenkin monet asiat edelleen pelottavat Pulmua ja hän tarvitsee kodin, jossa neidin arkuus osataan huomioida mm. kotiin tulevien vieraiden, lomien ja muiden poikkeavien arjen tapahtumien kanssa. Totuttelu uuteen ympäristöön ja uuteen ihmiseen saattaa Pulmulla kestää viikkoja, jonka aikana uudessa kodissa tulisi pystyä tarjoamaan hänelle runsaasti piilopaikkoja, omaa rauhaa sekä varovaista, kissantahtista tuttavuuden tekoa.

Jo varhain sijaiskodissa huomattiin Pulmulla olevan kutinaoireita ja hänen turkkinsa oli huonokuntoinen sekä paikoitellen karvaton. Eläinlääkäri- ja ruokavalioselvittelyjen jälkeen Pulmulla todettiin atopia, joka vaikuttaa pahentuvan etenkin syksyisin ja talvisin, jolloin kutina ilmenee liiallisena turkin pesemisenä ja nyhtämisenä. Pulmulla on hypoallerginen ruokavalio ja kortisonilääkitys, joista on ollut suuri apu, ja nykyään oireet pysyvät kurissa pienellä kortisoniannoksella, jonka Pulmu ottaa kiltisti ruuan tai herkun seassa. Erikoisruokavalio tulee Pulmulla olemaan loppuelämän kestävä. Kortisonia ei välttämättä tarvitse käyttää ympärivuotisesti, vaan Pulmun kutinaoireiden mukaan. Uuden omistajan tulisikin perehtyä huolellisesti kissan atopian ja allergian hoitoon sekä oireiden tunnistamiseen, sillä hyvällä kotihoidolla ja oireiden seurannalla on näiden sairauksien hoidossa suuri merkitys.

Eläinlääkärin tutkimuksen yhteydessä marraskuussa Pulmun maksa-arvojen huomattiin olevan koholla, ja ultraäänessä sappitiet hieman laajentuneet. Tähän Pulmu sai lääkityksen, ja muutaman kuukauden päästä kontrollissa ultraääni oli jo normaali ja maksa-arvot palautuneet lähes normaaleiksi. Eläinlääkäri arveli mahdolliseksi syyksi sen, että Pulmulla oli ollut aluksi populaatiokissoille hyvin tyypillisesti matoja, jotka ovat saattaneet arpeuttaa maksaa. Palautuminen tästä tulee viemään oman aikansa, jonka takia Pulmulla on toistaiseksi edelleen sappilääke käytössä, ja tilannetta tulisi kontrolloida uudestaan eläinlääkärissä syksyllä tai loppuvuodesta.

Pulmun populaatiossa on todettu keuhkomato, johon koko poppoo on lääkitty asianmukaisesti. Keuhkomato voi kuitenkin joillekin kissoille jättää keuhkoihin pysyviä vaurioita, jotka voivat myöhemmällä iällä johtaa astmaan tai astmankaltaisiin hengitystieoireisiin. Populaation monilla kissoilla on myös esiintynyt komplikaatioita nukutuksen yhteydessä, ja oletus on, että sairastettu keuhkomatotartunta lisää anestesiaan liittyviä riskejä, joten tämä on hyvä huomioida myös Pulmun kohdalla jatkossa, esimerkiksi hoitavaa eläinlääkäriklinikkaa valittaessa.

Pulmu etsii omaa kotiaan perheen ainoana lemmikkinä, jossa hän voi olla huomion keskipiste. Pulmu on asunut sijaiskotiaikana myös muiden kissojen kanssa, mutta ei erityisemmin nauttinut lajitovereiden seurasta, ja puhkesi kunnolla kukkaan, kun pääsi olemaan sijaiskodin ainoa lemmikki. Pulmu on sijaiskodissa hyvin reipas ja kiltti, mutta todennäköisesti uuteen kotiin muuttaessa hänelle tulee takapakkia ja Pulmun tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta kissojen kesyttämisprosessista. Pulmu ei myöskään pidä erityisemmin vieraista ihmisistä, mutta saattaa välillä tulla näyttäytymään vieraillekin. Pulmu saattaa edelleen säikähtää äkkinäistä ääntä, joten hän etsii kotia perheestä, jossa ei ole lapsia tai lapset ovat jo teini-ikään ehtineitä. Pulmu tykkää siitä, että hänen turkkiaan harjataan ja sitä olisi hyvä uudessa kodissa tehdä säännöllisesti takkujen ennaltaehkäisemiseksi. Pulmu nauttisi kodista, jossa ihminen viihtyy paljon kotona ja hän olisi esimerkiksi etätyöläisen unelmakissa. Pulmun aktivointiin tulisi panostaa uudessa kodissa, sillä hän on rakenteeltaan pienikokoinen ja neidillä on myös lyhyet jalat, jotka eivät menoa haittaa, mutta painoa ei tämän vuoksi saisi kertyä liikaa.

Summary in English

Pulmu is kind and gentle cat who is looking for her forever home as an only pet. Pulmu loves to be around her humans and she enjoys being petted and often comes to sit on her human’s lap. Pulmu loves the simple things in life such as watching TV or sitting in front of the window. Pulmu is a brave cat, however it has taken quite a lot of time for her to get to that point. Due to her population background it will most likely take some time for her to adjust in new home. Her forever home should already have some experience with cats. She is looking for a home with no small children.

Pulmu has feline atopy and she is on cortisone medication and she eats hypoallergenic cat food. Without proper medication and food she used to lick her fur too much and it was itchy. She also had slightly elevated liver values which were treated with medication. They need to be checked again in 6-9 months but her liver values looked already promising and the medication had helped. She gladly eats her medicine with food or treats. Pulmu is a small cat so her diet needs to be watched so that doesn’t gain too much weight.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.