Pulla

Lisätty sivulle: 2011-01-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pulla
22.1.2011 PILLI JA PULLA SAIVAT YHTEISEN KODIN NAANTALISTA

****

14.1.2011 Pulla, tämä arka ja pelokas olento saapui meille velipoikansa Pillin kanssa. Kyyristeli nurkassa ja liikkui häntä koipien välissä, Pulla ei syönyt parina ensimmäisenä päivänä oikein mitään makoili vain vessa-astiassa. Todella hitaasti etenin hänen kanssaan, istuin lattialla paikallani useana aamuna ja iltana ja annoin heidän liikkua omaan tahtiin.

Veljeä sai ja piti rapsuttaa ja sylittää alusta asti, mutta siihen että Pulla uskalsi kulkea ohitseni vapautuneesti, meni kolme päivää. Samana iltana silitin häntä ensimmäisen kerran, kaksi sipaisua ja sitten taas annoin hänen olla. Siitä alkoi pikku hiljaa luottamuksen saaminen, seuraavana aamuna pari silitystä ja posken koskeminen, seuraavana päivänä hetken poskesta rapsutus jne.

Silmät ja nenä oli nopeasti putsattava aamuin illoin ja hiukan korviakin piti hiukan sipaista keittosuolalius-pumpulilla. Kun lähes kaksi viikkoa oli kulunut, Pulla tuli ensimmäisen kerran omasta halustaan syliini ja nautti hellyydestä, meinasi itku tulla, olin niin onnellinen.

Nykyään ruoka maistuu ja leikkiminen Pilli-veljen kanssa on mahtavaa, vauhtia ei ole yhtä paljon kuin Pillillä, mutta melkein jo :) Isompaan takkahuoneeseen pääsy pelotti aluksi, mutta rauhassa kun sai tulla ja mennä takaisin turvahuoneeseen, niin uusi maailma olikin ihan kiva paikka. Samalla tuli tutustuttua perheen 2-vuotiaaseen poikaan ja nopeampiin liikkeisiin. Mieletön tunne kun Pullan huomasi “tottuneen” lapseen, eikä enää säikkynyt ja hätkähtänyt ihan joka liikkeestä, minkä joku ihminen teki :)

Pulla on nyt 2,5 kiloinen n. 6-kk ikäinen poika, iloinen, väritykseltään kauniin oranssin javalkoisen sekoitus. Terveen oloinen veijari, joka hakee huomiota hyppimällä tietokoneen näppäimistölle ja syliin vähän väliä. Vaikka nostaisit lattialle, hetki vain ja hän on siinä taas :) Kynsien leikkaus on hiukan epämiellyttävää, mutta onnistuu kyllä vakaalla ja rauhallisella kädellä, joka kerta hiukan helpommin kuin ennen. Kylpy oli pelottava paikka, Pulla itki koko ajan, muttei käyttänyt kynsiä tai hampaita pesijään. Uudessa kodissa paras kaveri olisi varmasti velipoika-Pilli, muuten joku kissaystävä leikkikaveriksi tekisi pojalle hyvää. Eiköhän varovasti totutellen uuteenkin kissaan sopeudu, mutta aikaa tarvitaan enemmän kuin muutama päivä.

Tämän pojan luottamus pitää ansaita alkupäivien rauhallisuudella, sen jälkeen menee sitten jo muukin väki ja vauhdikkaampikin perhe ;) Mielipuuhaa on Pillin jahtaaminen ja painiminen ja vaaniminen, tai vain vierekkäin lekottelu ja nokosten ottaminen yhdessä. Pulla kaipaa turvaa joko veljestään tai emännästä uusien tilanteiden osuessa kohdalle, hetken pitää saada katsoa rauhassa, sitten jo uskaltautuu itsekin puuhaan.

Pilli ja Pulla ovat kotihoidossa Porissa ja heihin voi mennä tutustumaan sopimuksen mukaan.

Pennun luovutusmaksu on 100 euroa. Siihen sisältyy ulkoloishäätö,
sisäloishäätö, rokotukset, mikrosiru tunnistamista varten sekä terveyskortti. Uusi omistaja käyttää kissan steriloitavana/kastroitavana kissan kotiuduttua.