Prinssi Uljas (nyk. Zappa)

Lisätty sivulle: 2013-01-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Prinssi Uljas (nyk. Zappa)
9.3.2013 Prinssi Uljas sai kodin ainoana kissana Evitskogista

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.4.2013 Heippa! Meillä on mennyt mukavasti, herran nimeksi tuli pitkän mietinnän päätteeksi Zappa, hän on vähän sellainen rento “taiteilija-sielu” :). Zappa juttelee paljon ja hänellä taitaa olla vähän kevättä rinnassa. Hän leikkii myös mielellään joskus, mutta on todella valikoiva lelujen kanssa :). Olemme saaneet hänelle kivaan tahtiin myös massaa lisää, mutta joitain motorisia häiriöitä hänellä vaikuttaisi olevan, ei mitään suurta, mutta olen huomannut hänen välillä olevan poissaoleva, myös kävely heiluu välillä ja hänellä jää jotkut liikkeet vähän ns. puoleenväliin (maahanmennessään hän voi välillä jäädä ihmettelemään jotain minuutiksi suunnilleen). Mutta muuten kaikki on hyvin ja jos mikään näistä käy yleisemmäksi, käydään lääkärillä. Zappa on hurmaava persoona ja voittanut puolelleen kaikki, jotka ovat hänet tavanneet :) Kiitos tästä mahdollisuudesta auttaa näin hienoa kissaa löytämään koti :) Anni & Zappa-korporaatio

***

Leikattu uros, noin 5v. kotihoidossa Helsingissä

27.1.2013 Prinssi Uljas on aikuinen persialaiskissa ja on nimensä mukaisesti hieman aristokraattinen kissa. Prissi joutuu etsimään uutta kotia omistajan kuoleman takia. Tämän komean kollin turkki oli pahasti huopaantunut ja kynnet kasvaneet anturoiden sisälle, mutta eläinlääkärissä turkki ajeltiin ja kynnet leikattiin, samalla myös poistettiin hammaskiveä.

Prinssi on luonteeltaan ihmisrakas, kehrää, puskee ja juttelee mielellään kotihoitajalleen.

Herra on nyt valmis etsimään omaa rauhallista aikuiskotia, jossa ei ole muita eläimiä. Uudessa kodissa ollaan myös perehdytty tähän rotuun sekä ollaan valmiita panostamaan Prinssin turkin hoitoon. http://www.persialaiskissat.net/

“Persialaisen turkkia kammataan, harjataan ja se pestään säännöllisesti. Joka päivä turkkia ei kuitenkaan tarvitse kammata tai hoitaa. Kaikkein persialaisten omistajien tietämä suuri salaisuus on se, että mitä useammin turkkia pestään, sitä harvemmin sitä tarvitsee kammata, sillä puhdas turkki pysyy takuttomana. Tärkeää persialaisen pesemisessä on se, että turkki kastellaan kauttaaltaan läpi märäksi, käytetään kunnollisia shampoita ja hoitoaineita rasvan irrottamiseksi turkista, huuhdellaan turkki kunnolla runsaalla vedellä sekä lopuksi kuivataan turkki täysin kuivaksi kuivainta käyttäen. Turkki ei saa jäädä kuivauksen jälkeen kiharalle tai kosteaksi, koska silloin turkki alkaa takkuuntua. Pitkä turkki kuitenkin vaatii myös ruoalta paljon, siksi persialaisille on kehitetty täysin omia ruokia, jotka koostumukseltaan sisältävät juuri pitkän turkin vaatimia vitamiineja ja ravinteita.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Prinssi Uljakselle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit.