Precious (nyk. Doris)

16.04.2022

Alkuperä: Suomi

19.1.2024 Precious ja Lili muuttivat omaan kotiinsa Minttu-kissan kaveriksi.

***

Ihastuttava Precious on reipas ja rohkea murunen, joka pienestä jännityksestä huolimatta tutkii innolla kaikkea uutta. Precious etsii nyt kissakokenutta loppuelämän kotia yhdessä Lilin kanssa.

13.11.2023

Precious eli tuttavallisemmin Pösös nauttii valtavasti paijauksista ja kerran on eksytty syliinkin nukkumaan. Sijaiskodissa hän tulee ovelle tulijoita vastaan ja johdattaa samalla Lilinkin moikkaamaan. Uudet asiat ja ihmisten puuhailut ovat Pösöksestä parasta tutkittavaa ja seurattavaa. Pösöksen suosikkikappale on Ain’t no mountain high enough: kiipeily on parasta, oli se sitten pyykkitelineellä tai kaapin päällä. Tulevassa kodissa olisikin hyvä olla kissaturvallisia kiipeilypaikkoja. Pösös jännittää välillä hieman ihmisiä, mutta hänestä on kuoriutumassa kerrassaan ihastuttava ja hellyydenkipeä söpöläinen tulevaan kotiinsa.

23.10.2023

Precious on reipas seikkailija, joka tutkii uusia asioita avoimin mielin, vaikka välillä vähän jännittääkin. Tämä kissaneiti nauttii kovasti ihmisten huomiosta ja ilmoittaa tyytyväisyydestään iloisesti kehräämällä.

Precious etsii kotia yhdessä ystävänsä Lilin kanssa. Kaksikosta Precious on reippaampi, ja Liliä ihmisten läsnäolo jännittää vielä paljon enemmän. Molemmat ovat kuitenkin reipastuneet viime kuukausina huomattavasti, ja ajan kanssa ystävyksistä kuoriutuu varmasti mitä ihanimmat kotikissat.

Precious saapui yhdistykselle kissalaumasta, jossa on Scottish fold -geeniperimää. Tällä rodulla esiintyvä luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Yleisesti ottaen normaalit korvat omaavilla kissoilla ei myöskään ole osteokondrodysplasiaa, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa myös näin voi käydä, joten tämän vuoksi kissan terveydentilaa tulee uudessa kodissa seurata ja huomioida osteokondrodysplasian pieni mahdollisuus.

Preciousilla ja Lilillä oli yhdistykselle saapuessaan kissojen sieni-infektio, joka hoidettiin asianmukaisesti ja kaksikko on nyt saanut negatiiviset sienitestitulokset. Hoitotoimenpiteet sujuivat Preciousilta pääosin mallikkaasti. Precious oli niin innoissaan ihmisen huomiosta ja kosketuksesta, että ensimmäiset pesut menivät kehräten ja ihmisen kosketuksesta nauttien. Harjoiteltavaakin tosin vielä riittää, joten tulevan kodin tulee ymmärtää kissan sielunelämää ja antaa Preciousille aikaa ja tilaa harjoitella kotikissan elämää.