Pörrö

Lisätty sivulle: 2017-02-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Pörrö
15.7.2017 Pörrö muutti omaan kotiin Mäntsälään yhdessä Vauhti-Viirun kanssa.

***

Kuulumisia kodista;

12.12.2017 Tässäpä kuulumisia meidän ihanilta minitytöiltä, Pörröltä ja Viirulta, jotka muuttivat meille loppuelämän kotiin 4.7.2016. Jatkossa tuota päivää juhlitaan myös tyttöjen synttäreinä, kun varsinaista syntymäpäivää ei tiedetä. Tytöt pelastettiin isosta kissapopulaatiosta, ja he ovat (kuten kanadalainen mieheni sanoo) vähän sellaisia special needs -kissoja. Pörrö on sokea, ja Viiru pieni ADHD -potilas, mutta moiset pikku erikoisuudet eivät menoa haittaa, päin vastoin!

Alusta asti tytöillä on mennyt todella hyvin. Ensimmäiset pari yötä meni pienellä äänellä jutellessa, mutta sen jälkeen ollaan opittu menemään nukkumaan samaan aikaan kuin ihmiset, ja nukutaan ihan siihen asti kun ihmisten makkarista alkaa kuulua ääniä! Ruokailutkin ovat sujuneet mallikkaasti, Pörrölle maistuu kaikki raakaa hirvenlihaa ja haukea myöten, Viiru on hieman krantumpi ja jos saisi päättää, söisi vain raksuja. Niiden eteen hän sitten onkin kyllä valmis tekemään ihan mitä vain ja kertoo sen myös äänekkäästi raksupussin tullessa esiin.

Viiru Velociraptor Interceptor Honeybuns Mitchell rakastaa raksujen lisäksi nimensä mukaisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja kaikenlaiset leikit kiinnostavat aina! Hän on vähään tyytyväinen – paras lelu on vanha kengännauha ja toiseksi kiinnostavimpia kaikenlaiset kaapelit, joita on hauska jahdata etenkin kun ihmiset tekevät kotitoimistossa töitä. Ihmisiä Viiru rakastaa yli kaiken. Töistä tulevia omia ihmisiä tullaan aina ovelle tervehtimään, ja kehräys alkaa välittömästi kun häneen päin edes katsoo. Silityksiin vastataan pään puskemisella ja kokovartalotärinällä. Syliin Viiru ei vielä ole malttanut rauhoittua kuin ihan hetkeksi – rakkaus on niin kokonaisvaltaista että keskittyminen on mahdotonta. Rakkauskohtauksen kourissa Viiru ei aina tiedä, missä on katto ja missä lattia, ja on siitä erikoislaatuinen kissa että saattaa vaikkapa tuolilta tippua humpsahtaa aivan mukkelismakkelis kun oikein rakastuttaa. Masurapsutukset on ihaninta, mitä hän tietää ja niiden lomassa on kiva tuijotella maailmanmenoa ikkunasta ja painia siskon kanssa. Leikin jälkeen on hyvä pistää pesutalkoot pystyyn ja kölliä vierekkäin leivinuunin lämmössä.

Pörrö Pele Peloton Fluffmuffin Mitchell puolestaan on sokeudestaan huolimatta maailman rohkein kissa ja kissojen jalkapallon maailmanmestari. Pörröä ei pelota mikään eikä kukaan. Jo ensimmäisellä viikolla hän ratsasti rohkeasti imurilla siskon piilotellessa sängyn alla, ja kävi kiipeillen kokeilemassa korkeimmatkin hyllyt. Tätä nykyä yksi lempparipaikoista onkin ihmisten vaatekaapissa, jonne Pörrö kapuaa vetolaatikkoja pitkin sekunneissa. Jalkapallo on Pörrön intohimo, ja onneksi omat ihmiset sen puolivahingossa tajusivat! Pörrö pelaa vaikka tuntikausia pienillä palloilla, joiden sisällä kilisee kulkunen. Siinä saa väistyä risut ja männynkävyt kun palloa jahdataan ympäri kotia, välillä sitä täytyy vähän vaania ja kimppuun hypätä valtavalla loikalla. Välillä Pörrö kaikuluotaa juttelemalla ääneen ja etenkin silloin, jos ihmiset ja sisko ovat pitkän aikaa hiljaa täytyy vähän kysellä että minnekäs kaikki ovat kadonneet.

Syliin Pörrö ei vielä tule, viereen kylläkin nokosille, ja tykkää kovasti silittelystä ja siitä kun hänelle jutellaan. Hän ei kuitenkaan ole läheskään yhtä avoin rakkaudenosoituksiensa kanssa kuin siskonsa, vaikka yltyykin kyllä tassuilla leipomaan ja vienosti kehräämään kun oikein rakastuttaa – silloin omat ihmiset saavat usein myös pieniä rakkausnäykkäisyjä osakseen. Pörröllä on nimensä mukaisesti upea pitkä turkki, joka on viimeisten kuukausien aikana pörhentynyt entisestään. Etenkin kauluri ja “housut” tuuhenevat tuuhenemistaan, ja ihmiset ovatkin joutuneet keksimään kaikenlaisia temppuja että turkinhuolto onnistuu. Pörrö nimittäin inhoaa nostamista – hänellä menee suuntavaisto aivan sekaisin ja se pelottaa – ja sitä jos pidetään pitkään kiinni. Onneksi ihmiset ovelasti tajusivat, että päiväunien aikana Pörrö on erityisen altis rapsutuksille, jopa masua saa silloin silitellä, ja harjaus tuottaa suurta mielihyvää. Nostamista harjoitellaan pikkuhiljaa ja herkkujen avulla, ja molempien tyttöjen kanssa aiotaan ensi keväänä alkaa ulkoilemaan kun saadaan pihalle ulkoiluaitaus pystyyn!

Tällaista meille kuuluu, elämä on oikein leppoisaa ja lokoisaa ja ihmiset aivan rakastuneita karvavauvoihinsa.

***

Leikattu naaras, noin 1 v, kotihoidossa Vantaalla.

22.2.2017 Pörrö on hellyttävä pitkäkarvainen tyttökissa. Pörrö on todettu lähestulkoon sokeaksi, luultavasti synnynnäisen vian takia, joskin se näkee kyllä jonkin verran valoja ja varjoja. Pörrö tarvitsee kodin, jossa ei olisi usein muutoksia, koska sokeuden vuoksi Pörrö liikkuu tottumustensa mukaan. Sokeudestaan huolimatta Pörrö on erittäin rohkea ja utelias kissa, ja hoitokodissaankin juoksee välillä rallia ja painii mattojen sekä kaverinsa Viirun kanssa. Pörrö pääsee hyvin myös hyppimään tasoille ja rakastaakin nukkua hoitopaikan nojatuolissa. Pörrö rakastaa myös silityksiä, mutta vatsan harjaamisesta se ei niin välittäisi, vaikka pitkäturkkinen kissa tarvitseenkin turkin hoitamista, tätä olisikin hyvä harjoitella tulevassa kodissakin. Pörrö tulee toimeen myös kissoihin tottuneiden koirien kanssa. Pörrö on ollut koko ikänsä kaverinsa Viirun seurassa ja Pörrön sokeuden vuoksi näille kahdelle etsitäänkin yhteistä kotia, jotta Pörröllä on turvaa tutusta kaverista. Sokeuden vuoksi Pörröä ei myöskään luovuteta kotiin, jossa on pieniä lapsia.

Pörrö saapui yhdistyksen kotihoitopaikkaan Kiteeltä, missä se oli asunut isossa kissalaumassa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.