Pörris

Lisätty sivulle: 2016-09-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Pörris
25.11.2016 Pörris ja Bea saivat yhteisen kodin Espoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

17.10.2017 Tälle kaksikolle kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää! Pörriksen oksentelua jouduttiin tutkimaan jonkin aikaa eläinlääkärissä ja mahaa ja suolistoa ultrattiin. Munuaisvaivat pystyttiin kuitenki tutkimusten myötä sulkemaan pois. Oksentelun syy oli pörriksen suoliston ja mahan alueella, mutta nyt onneksi pörriksen oksentelu on saatu loppumaan ja muutenkin vointi hyväksi allergiaruoan ja oikeanlaisen lääkityksen avulla.

Tänä syksynä Pörriksen, Bean ja koko perheen elämään tuli iso muutos Espanjaan muuton myötä. Kissoille hankittiin kaikki tarvittavat rokotteet ja muut loishäädöt uutta maata varten ja saivatpa kissat omat passitkin. Lento espanjaan sujui hyvin, vaikka omistajaa taisi jännittää kissojen puolesta enemmän!

Molemmat kisulit ovat kotiutuneet erittäin hyvin espanjaan ja ovat sielläkin tottakai pelkästään sisäkissoja. Parvekkeella on kuitenkin mukava välillä käydä haistelemassa. Molemmat kissat tuntuvat nauttivan lämmöstä ja auringonvalossa makoilusta, taitavat itsekin siellä viettää leppoisaa siestaa. Molemmat kissat ovat hyvin sosiaalisia ja seurallisia ja ovat aina siellä missä omistajatkin.

Terveisin, Senorita Bea ja Senor Pörris sekä omistajat

30.11.2016 Käytiin tosiaan viime viikon perjantaina hakemassa tämä parivaljakko meille ja tänne kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää! Perjantai meni Pörriksellä ja Bealla molemmilla oikeastaan vaan asunnon tutkailussa ja haistelussa. Joka ikinen paikka piti tutkia ja haistella. Silloin olivat vähän pelokkaan oloisia ja löysivätkin parhaimman lymyämispaikan saunasta. Alkuun Pörris söi vähän huonosti, mutta nyt molemmat syövät oikein hyvällä ruokahalulla. Molemmat ovat syöneet nyt vähäfosforista siipikarjaa. Pörris ei ole oksennellut täällä ollessaan kertaakaan ja on erittäin terveen ja hyvinvoivan oloinen! Ensi viikolla Pörris menee munuaisarvojen kontrolliin.

Alkujännityksen jälkeen molemmat ovat nyt sopeutuneet tosi hyvin! Nykyisin oikeastaan molemmat ovat aina kaikissa touhuissa kovasti mukana ja nauttivat paljon rapsutuksista. Yöllä kömpivät aina viereen nukkumaan ja aamulla, kun herää, ovat heti vieressä pyörimässä. Meillä täällä tosiaan sujuu oikein tosi mukavasti ja voin vain todeta, että olen niin onnellinen, että nämä ihanat kissat asustavat meillä! Laitan tässä liitteenä muutamia kuvia Beasta ja Pörriksestä täällä uudessa kodissa. Mukavaa loppuvuotta ja tulevaa Joulua toivottelee,

Bea ja Pörris & perhe

***

Leikattu uros, syntynyt 2/2014 kotihoidossa Vantaalla.

7.11.2016 Lisätty Pörrikselle kuvia! Pörris on hurmaava oma itsensä edelleen, varsin vilkas ja utelias herra. Se seuraa kotihoitajaa joka paikkaan ja haluaa olla mukana kaikessa touhussa. Lähiaikoina Pörris on löytänyt myös sylissä nukkumisen mukavuuden ja rauhoittuu siihen torkkumaan. Pörris on valloittava persoona kaikkine kummallisine tapoineen, esimerkiksi aamuisin kotihoitajan korvat saattavat vaatia hänen mielestään pesua ja oman varjon jahtaaminen käy iltalenkistä!

Pörris ja Bea nauttivat kyllä toistensa seurasta vaikka kovin erilaisia ovatkin, tykkäävät nukkua kylki kyljessä ja pesevät toisiaan. Ovat myös molemmat lähes poikkeuksetta ovella odottamassa kotihoitajan tullessa kotiin.

Pörris kävi viime viikolla eläinlääkärissä tutkittavana, sillä se on oksennellut kotihoitopaikassa ja on aika hoikka poika. Verikokeissa selvisi, että Pörriksen munuaisarvot ovat koholla. Voi olla, että tilanne on vakaa, tai että Pörriksellä on etenevä munuaisten vajaatoiminta, joka tapauksessa hoitona siihen on sopiva ruokavalio ja lääkitys – näiden avulla arvot voidaan mahdollisesti saada jopa hieman laskuun. Alkuun veriarvoja on hyvä kontrolloida 3-6kk välein eläinlääkärissä, että nähdään miten tilanne lääkityksen aloitettua kehittyy. Pörriksen tila ei ainakaan tähän päivään mennessä ole arjessa mitenkään muuten kuin oksenteluna näkynyt.

Terveydellisistä syistä Pörriksen kulukorvaus on 60e.

22.9.2016 Pörris saapui kotihoitopaikkaan yhdessä Bean kanssa 10.9. Molemmat ovat asuneet pääkaupunkiseudulla sisäkissoina isommassa kissalaumassa, jossa oli myös kaksi isoa koiraa.

Pörris on persoonallisen mustavalkoisen kuvioinnin omaava poika. Se on valloittava, sosiaalinen ja vilkas pienikokoinen poika. Kovasti nauttii rapsutuksista kehräten ja puskien. Tämä utelias poika tutkii jääkaapin, ruokalautasen ja välillä unohtuu jahtaamaan omaa häntäänsä. Nauttii myös kissakaverin seurasta leikkien tai kylki kyljessä nukkuen, hakeutuen kuitenkin paljon ihmisen seuraan. Pörris on olemukseltaan ja käytökseltään pentumainen ja nuoren kissan oloinen muutenkin. Pörris myös juttelee jonkin verran ja vilkkautensa takia viihtyy sylissä vain hetken kerrallaan.

Pörris on kaikkiruokainen ja kova poika syömään hoikasta ulkomuodostaan huolimatta, söisi mielellään kaverinkin ruoat ja maistelisi kotihoitajan ruokalautaselta. Pörris on valloittavan utelias ja reipas, ja on alusta asti reippaasti tutustunut kotihoitajaan sekä vierailulla käyneisiin ihmisiin. Usein se on heti ovella vastassa kotihoitajan tullessa kotiin.

Pörris etsii kotia yhdessä Bean kanssa tai vaihtoehtoisesti toisen poikakissan kaverina.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

ERITYISKULUKORVAUS leikatusta kissasta on 60 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.