Popsi (Nyk. Amygdala)

n. pari vuotta (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.6.2022 Popsi muutti omaan kotiin Helsinkiin ja nauttii nykyään kovasti rapsutuksista.

***

 

Popsi on isosta kissapopulaatiosta peräisin oleva pörhelöhäntäinen arkajalka.

6.5.2022

Popsi etsii kotia, jossa olisi hänelle kiltti ja rauhallinen kissakaveri sekä ihmiset, joilla riittää ymmärrystä sille, että Popsilla menee vielä aikaa että hän pystyy rentoutumaan ihmisten seurassa. Nyt ollaan tasolla jossa hän voi tulla sohvalle tai sänkyyn herkkujen perässä, jos ihminen on ihan liikkumatta eikä kiinnitä häneen huomiota. Jos liikahtaa tai tuijottaa niin Popsi pinkoo karkuun. Jos hänellä on turvallinen olo, kuten silloin kun hän on omassa pesässä tai kuljetuskopassa niin häntä saa silittää ja hän nauttii silityksistä kovasti kehräyksen ja kuolauksen kera. Muutoin häntä ei saa koskea ja lähestyttäessä hän pinkaisee karkuun. Hän on luonteeltaan todella kiltti ja alistuva ja vaikka onkin arka niin esim. kuljetuskoppaan laitto sujuu helposti. Myös lääkitys ja hoitotoimet onnistuvat, sillä peloissaan Popsi jähmettyy paikalleen eikä pyri karkuun.

Sijaiskodissa Popsilla on kavereina kaksi vanhempaa kollia ja hän kyllä on iloinen heidän seurasta ja mieluusti hakeutuu heidän kylkeensä nukkumaan, mutta heidän painiotteet on pienelle tytölle hieman liikaa, joten kiltti tyttökissa olisi hänelle varmasti paras kaveri. Popsi on luonteeltaan hyvin alistuva ja arka, joten kissakaveri ei saa olla liian dominoiva.

Vaikka Popsi on arka ja vielä pelkää kovasti ihmisiä, on hän utelias ja illalla kun ihmisen alkavat käydä yöpuulle alkaa kuulua määkivää pientä naukumista. Popsi alkaa silloin kannella leluhiiriään ja aamulla niitä löytyykin niin sängystä kuin sängyn vierestä. Ja joka yö ne vaihtavat paikkaa. Joskus öisin sijaiskotimamma on myös herännyt siihen kun joku kehrää korvan vieressä kovaäänisesti. Mutta heti kun Popsi tajuaa että ihminen herää niin pörhelöhäntä vain vilahtaa kun hän pinkoo karkuun.