Pöö

Lisätty sivulle: 2007-08-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pöö
9.9.2007 PÖÖ MUUTTI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

12.11.2007 lisätty kuvia ja kuulumisia.

16.10.2007 Moikka! Pöö saapui meille syyskuun alkupuolella ja on sopeutunut tosi hyvin porukkaan, vaikka pari ensimmäistä viikkoa menikin muristessa ja sähistessä. Pöö ei olisi millään tahtonut antaa perheen muille kissoille aikaa tottua itseensä, kun halu leikkimään kavereiden kanssa oli niin mahdoton. Pöö saikin kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi oman huoneen makuuhuoneesta, ja sai tutustua muuhun ympäristöön vain valvovien silmien alla. Ei mennyt kauaa kun perheen yksisilmäinen kissa, Aida, otti Pöön ystäväkseen, mutta Nadalla oli mustasukkaisuuden vuoksi vaikeuksia hyväksyä uutta tulokasta. Nada on ollut alusta asti täällä se ‘äitin kissa’, ja onkin ollut minusta täysin riippuvainen. Nada ilmeisesti otti Pöön uhkana itselleen, ja kävipä kerran minuunkin käsiksi kun yritin raukkaa rauhoitella. Nyt kaikki on paljon paremmin ja kaverukset leikkivät yhdessä paljon, näin tänään Nadan jopa nuolaisevan Pöötä. Nada on myös tajunnut, että en ole sitä missään nimessä unohtanut, ja saa huomiota ihan siinä määrin missä ennenkin. Pöö ei sähinästä koskaan sen koommin välittänyt, ihan kuin ei olisi ottanut kuuleviin korviinsakaan, ja isottelun takaisin tämä tyttö osaa. Pöö ymmärtää jo oman nimensä ja ei-sanankin, tosin se onkin sitten ihan eri asia totteleeko se sitä.

Pöö oli meille tullessaan pullollaan matoja! Vatsa turvotti, ja silmät ja nenä vuosivat tummaa rähmää. Käytin pienokaisen lääkärillä, jossa se sai vahvan matokuurin, ja samalla luonnollisesti perheen kaksi muutakin kissaa madotettiin. Olen nyt joutunut Pöön saapumisen jälkeen madottamaan kissojani useamman kerran, sillä ongelma ei tahdo poistua. Oireita on vain Pööllä, mutta eivät tunnu sitkeät matoset Pöön menoa haittaavan. Eipä tässä auta muu, kuin madotusta madotuksen perään, kunnes ongelma häviää.

Pööllä on aivan ihana ja ainutlaatuinen luonne. Iloisempaa, sosiaalisempaa ja rohkeampaa kissanpentua saa melkein jo hakea. Jo junassa matkalla kotia kohti Pöö halusi päästä syliin, ja kehräsikin sylissäni lähes koko matkan. Pöö nauttii kovasti turkin harjauksesta ja sen lempihetkiä on katsella sylissä (selälteen) meidän seurana televisiota, pestä ja nuolla meidän naamat puhtaaksi ja tietysti leikkiä kahden muun kissamme kanssa.

Hassua on että Pöö ei pelkää laisinkaan vettä. Hanan kun aukaisee, Pöö juoksee häntä viidentenä jalkana paikalle, työntää päänsä hanan alle, ja ihmettelee että mihin se vesi oikein menee. Samoin vessan vetäisy on yksi ylivoimaisesti mielenkiintoisimpia asioita, ja kerran raukka jopa putosi pönttöön kun halusi päästä liian läheltä katsomaan. Tämä höperö innostuu välillä jahtaamaan omaa häntäänsä ja energia ei tuntuisi millään loppuvan. Suurimman osan päivästä Pöö viettää sylissä ja tekee myös kaikkensa päästäkseen syliin ja puskemaan. Kerran siivotessani Pöö halusi kovasti huomiota, ja kun en kiireeltäni kerennyt sitä sillä hetkellä antamaan, kiipesi pikkuinen kynsiensä avulla minua pitkin syliini. Sattuihan se hieman, mutta se oli niin herttaista ja hupaisaa, etten voinut kun naureskella tapaukselle. Vaikka Pöö onkin todella rohkea kissalapsi, on vieraat alkaneet hieman ujostuttamaan, tosi arastaminen on vain hetkellistä. Imuri on luonnollisesti pikkuisen pahin vihollinen.

Pöö on kova tyttö syömään, ja sille kelpaisi ruoka kuin ruoka, erityisesti meidän lautasilta. Omaa ruokaani en voi jättää hetkeksikään vahtimatta, tai se uppoaa parempiin suihin. Vielä en ole saanut selville mikä olisi se lempiruoka, kaikki kun tuntuu maistuvan ihan yhtä hyvälle. Hurjasti on tyttö kasvanut siitä kun tuli taloon. Pian voisimme olla valmiita vielä neljännen pikkupedon hankintaan, kunhan pääsemme muuttamaan isompaan asuntoon. Uusia kuulumisia tulee taas uusien kommellusten myötä! Terkkujen mukana vielä muutama kuva Pööstä.

****

NAARAS, noin 3kk (elokuussa 2007)

24.8.2007 Puolipitkäkarvainen Pöö on kotihoitajan mukaan kaunis ja sosiaalinen kissatyttö jolla on eriväriset silmät. Pöö odottaa omaa kotia veljensä Pöpperön ja siskonsa Pöpön kanssa kotihoidossa Tallinnassa.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.