Pontus

Lisätty sivulle: 2013-04-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Pontus
30.8.2013 Pontus muutti omaan kotiin Helsinkiin ainoaksi kissaksi.

***

Kuulumisia kodista:

14.11.2013 Pontus on kotiutunuyt erinomaisesti, ei mitään merkkejä eroahdistuksesta.Tänään aamullakin nappasin syliin ja muiskuttelin, eikä Pontus ollut moksiskaan! Äsken sain sen pysymään sylissä sohvallakin ihan kunnioitettavan ajan. Mikään sylikassahan se ei ole eikä tule koskaan olemaankaan, mutta antaa ottaa kiinni, syliin ja tutkia tosi hyvin. Mitään terveysongelmia ei ole ollut.

Pontus juttelee ihan älyttömän paljon ja joskus käydään ihan kunnon vuoropuhelua =) Aina on musta komistus vastassa eteisessä kun tulee kotiin ja alkaa jutella samantien. Pontus kiehnää jaloissa tosi paljon ja viihtyykin “lattiatasossa” niin valveilla kuin lepohetkinäkin. Ruoka maistuu hyvin, onhan Pontus hyvin perso ruualle. Painonnousu on saatu pysähtymään ja näyttäisi, että Pontus olisi jopa laihtunut muutaman sata grammaa.

Vieraat ovat edelleen vähän pelottava juttu, mutta huomattava edistysaskel otettiin, kun Pontus uskaltautui jopa jo puskemaan vieraan kättä ja leikkimään. Se on tosi hyvin ottaen huomiion lähtötilanteen, jolloin Pontus säntäsi paniikissa piiloon vieraiden tullessa ja tuli pois pelokkaana piilosta tuntien jälkeen vieraiden poistuttua.

Mukana muutama uusi kuva… joita on muuten hankala ottaa, koska Pontus haluaa aina puskea kuvaajaa tai kameraa kuvaustilanteessa.

9.9.2013 Pontus on hyvin arka ja piileskeleekin paljon vielä päivisin saunassa ja sängyn alla omistajien ollessa kotona. Iltaisin Pontus kuitenkin rohkaistuu ja hiippailee olohuoneeseen lähes kellontarkasti tutkimaan ja tuijottamaan uusia omistajiaan. Omistajien kanssa uskaltaa kyllä leikkiä narulelulla ja muutaman kerran on omistajaa haistettukin. Pieni etäisyys ilmeisesti kannattaa edelleen Pontuksen mielestä säilyttää ainakin toistaiseksi.

Pontus on hyvätapainen, mitään mielenosoituksia ei ole ollut. Ruoka maistuu ja raapimapuu on löytynyt. Öisin Pontus jatkaa ahkerasti tutkiskelua ja leikkii yksin paljon. Pontukselle on hankittu piilopaikkoja ja pian seinälle ilmestyy korkealle tähystyspaikka, josta hän voi tarkkailla uuden kodin tapahtumia.

Terveisiä tulossa lisää myöhemmin, kunhan poika on hieman kerännyt rohkeutta :-)

***

Leikattu uros,noin 2v (huhtikuussa 2013), kotihoidossa Helsingissä

Kuulumisia kotihoidosta:

31.7.2013 Komea Pontus on reipastunut entisestään ja kotihoitajalleen on jo kovin tuttavallinen jaloissa kiehnääjä. Mutta missä viipyy Pontuksen ikioma koti? Pontuksen koti on rauhallinen, ja siellä voisi olla seurana kiltti kissakaveri, mutta ainoanakin talon kinginä Pontus varmaan pärjäisi. Täältä voit lukea lisää suloisesta Pontuksesta.

27.6.2013 Pontuksesta on tullut kyllä minun kanssani jo hyvinkin tuttavallinen, leikkii todella paljon ja antaa jo hyvin paijailla ja rapsutella jopa vähän vatsapuoltakin. Pontus ei tule viereen nukkumaan vaan nukkuu omassa korissa nukkuu tai kiipeilytelineen hyllyillä tyytyväisenä. tämä komistus on utelias, tähystelijä ja hyvin valpas. Syliin voin Pontuksen ottaa muttei siinä kauaa viihdy. Takaa-ajoleikit Röllin kanssa on parasta :)

8.5.2013 “Olen täällä hoitopaikassa jo hieman reipastunut, mutta äkkinäiset liikkeet pelottavat vielä enkä ole mikään sylikissa. Tuon Röllin kanssa rrrakastan painia ja leikkiä muutoinkin. Röllistä saan myös itselleni tukea ja turvaa, joten toiveena on että saan yhteisen kodin Röllin kanssa.” Lisätty kuvia.

17.4.2013 “Olen vielä ihmistä kohtaa ujohko kissapoika, mutta päivä päivältä rohkaistun. Vaikka olen ujo niin olen hirmu kiltti, kiinniotto vain pelottaa. Minua ei ole aiemmin taidettu juurikaan silitellä ja sylitellä, joten se on minulle uutta. Minusta saa kyllä kivan kissan, kun minulle annetaan aikaa rauhassa tutustua ja tottua uuteen ympäristöön. Rölli on kanssani samassa hoitopaikssa ja sen kanssa on kiva laittaa hoitopaikan matot rullalle rallien aikana. Uudessa kodissani voisikin olla reipas kissakaveri tukena ja turvana. Vai löytyisikö minulle ja Röllille jopa yhteinen koti? Koska ihmisten äkkinäiset liikkeet minua vielä pelottavat niin en ole sopiva kissa pienten lasten perheeseen, se olisi vielä liian jännää minulle. Ujoudestani huolimatta olen rakastettava ja komea kolli :)”

14.4.2013 Pontus luovutettiin Rekku Rescuelle yhdessä Rölli-kissan kanssa etsimään uusia koteja omistajan elämäntilanteen muuttumisen vuoksi.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.