Pontus

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.5.2021 Pontus löysi oman paikkansa kotinsa ainoana kissana. 

9.6.2021 Kuulumisia kodista:

“Meillä on mennyt Pontuksen kanssa oikein hyvin! Pontus on kotiutunut hurjan nopeasti ja tuntuukin siltä, että hän olisi aina asunut meillä. Pontus on todella sosiaalinen ja rakastava. Hän tulee aina niin työpäivän kuin roskien viennin jälkeen ovelle vastaan ja tutustuu rohkeasti myös uusiin tuttavuuksiin. Ruoka on maistunut vaikka vähän nirsoilua onkin ollut. Harjaamisen ja nostamisen harjoittelua on jatkettu ja kehitystä tapahtuu päivittäin. Pontuksen lempi paikka on missä tahansa ihmisten lähellä, mutta erityisesti kyljessä kiinni sängyssä. Laser- ja hiirilelut ovat parhaita ja yölläkään ei meinaisi antaa ihmisten nukkua. Pontus-herra on kyllä hurmannut minut täysin :)”

***

Ihmisen läheisyyttä rakastava Pontus etsiskelee omaa kotiaan perheensä ainoana kissana. Eläkepäiviensä viettoon Pontukselle sopisi parhaiten rauhallinen koti, jossa aikuiset viettävät paljon aikaa sen seurana.

20.4.2021

Pontus muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin lokakuussa 2020. Pontuksesta paljastui hyvinkin rohkea vanhempi kissaherra, joka on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut yönsä kotihoitajan vieressä. Pontus kaipaakin paljon seuraa ja hakeutuu itse ihmisen lähelle. Rapsutuksistakin Pontus pitää, mutta saattaa yllättäen näykätä ilmoittaakseen, että rapsutuskiintiö on täyttynyt. Tämä on vähentynyt luottamuksen vahvistumisen myötä, mutta näykkimistä on edelleen satunnaisesti. Tästä syystä Pontusta ei luovuteta kotiin, jossa on alakouluikäisiä lapsia.

Pontuksen kanssa on harjoiteltu nostamista ja harjaamista, jotka kummatkin sujuvat pieninä hetkinä kerrallaan hyvin. Pontus nauttii ikkunasta lintujen katselemisesta ja Pontus saattaisi nauttia myös lasitetulla tai verkotetulla parvekkeella ulkoilman haistelusta. Pontus on oppinut raapimaan nykyään vain raapimispuuta ja hiekkalaatikollakin käynti on sujunut aina moitteettomasti.

Luottamuksen kartuttua myös leikit ihmisen kanssa ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Eniten Pontus silti tykkää leikkiä itsekseen. Pontus haluaa olla siellä missä ihminenkin ja Pontus toivookin kotia, jossa arki olisi rauhallista ja kotona oltaisiin mahdollisimman paljon. Sijaiskodissa Pontus ei ole tavannut muita lemmikkejä, eikä sen suhtautumisesta näihin voida olla varmoja, joten Pontus etsii kotia ainoana lemmikkinä.

Sijaiskotiin saavuttuaan Pontuksella alkoi esiintyä oksentelua ja eläinlääkärissä syyksi paljastui paksuuntuma mahalaukun lihaskerroksessa. Tämön vuoksi Pontus syö ainoastaan allergisen kissan ruokavalioon soveltuvaa ruokaa. Enimmäkseen Pontus syö märkäruokaa, mutta on toisinaan saanut myös nappuloita.

Eläinlääkärissä pontuksen rintarangasta löytyi myös spondyloosimuutoksia, jotka saattavat tulevaisuudessa aiheuttaa Pontukselle kipuja. Tähän asti Pontus on kuitenkin ollut oireeton.

Uudeksi kodiksi Pontukselle sopisi parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa Pontukselle olisi paljon aikaa.