Pontus

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi

Ihmisen läheisyyttä rakastava Pontus etsiskelee omaa kotiaan perheensä ainoana kissana. Eläkepäiviensä viettoon Pontukselle sopisi parhaiten rauhallinen koti, jossa aikuiset viettävät paljon aikaa sen seurana.

20.4.2021

Pontus muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin lokakuussa 2020. Pontuksesta paljastui hyvinkin rohkea vanhempi kissaherra, joka on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut yönsä kotihoitajan vieressä. Pontus kaipaakin paljon seuraa ja hakeutuu itse ihmisen lähelle. Rapsutuksistakin Pontus pitää, mutta saattaa yllättäen näykätä ilmoittaakseen, että rapsutuskiintiö on täyttynyt. Tämä on vähentynyt luottamuksen vahvistumisen myötä, mutta näykkimistä on edelleen satunnaisesti. Tästä syystä Pontusta ei luovuteta kotiin, jossa on alakouluikäisiä lapsia.

Pontuksen kanssa on harjoiteltu nostamista ja harjaamista, jotka kummatkin sujuvat pieninä hetkinä kerrallaan hyvin. Pontus nauttii ikkunasta lintujen katselemisesta ja Pontus saattaisi nauttia myös lasitetulla tai verkotetulla parvekkeella ulkoilman haistelusta. Pontus on oppinut raapimaan nykyään vain raapimispuuta ja hiekkalaatikollakin käynti on sujunut aina moitteettomasti.

Luottamuksen kartuttua myös leikit ihmisen kanssa ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Eniten Pontus silti tykkää leikkiä itsekseen. Pontus haluaa olla siellä missä ihminenkin ja Pontus toivookin kotia, jossa arki olisi rauhallista ja kotona oltaisiin mahdollisimman paljon. Sijaiskodissa Pontus ei ole tavannut muita lemmikkejä, eikä sen suhtautumisesta näihin voida olla varmoja, joten Pontus etsii kotia ainoana lemmikkinä.

Sijaiskotiin saavuttuaan Pontuksella alkoi esiintyä oksentelua ja eläinlääkärissä syyksi paljastui paksuuntuma mahalaukun lihaskerroksessa. Tämön vuoksi Pontus syö ainoastaan allergisen kissan ruokavalioon soveltuvaa ruokaa. Enimmäkseen Pontus syö märkäruokaa, mutta on toisinaan saanut myös nappuloita.

Eläinlääkärissä pontuksen rintarangasta löytyi myös spondyloosimuutoksia, jotka saattavat tulevaisuudessa aiheuttaa Pontukselle kipuja. Tähän asti Pontus on kuitenkin ollut oireeton.

Uudeksi kodiksi Pontukselle sopisi parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa Pontukselle olisi paljon aikaa.

Summary in English

Pontus is looking for a calm home to spend his retirement days, as the family’s only pet. Pontus loves being around people and also getting scratches, but sometimes he might give a little bite to let the human know he’s had enough of attention for the time being. Pontus needs a bit of time to gain trust in people, but he has still gotten used to brushing and being lifted – as long as it’s done for small amounts of time and in his terms.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Lotta / 050 307 1747

Soittoajat: Sähköpostitse tehdyn sopimuksen mukaan

lottarekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Pontus

    Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.