Pipsa

15.07.2018

Alkuperä: Suomi

19.7.2022 Pipsa menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen.

***

6.2.2022 Pipsa muutti loppuelämän kotiinsa, missä hänellä on kaverina kaksi kissaa, joiden kanssa Pipsa on päässyt ystävystymään.

Pipsa pirpana pikkuruinen on ketterä ja leikkisä kiipeilijä, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Pipsa etsii kotia, jossa sillä olisi kiltti ja rauhallinen kissa- tai koirakaveri odottamassa.

6.1.2022

Pipsan sijaisperheessä on huomattu, että kiltti Pipsa mieluummin väistää jääräpäisempien kissakavereidensa rajua menoa, kuin osallistuu tähän temmellykseen. Tämän takia Pipsalle etsitään kotia, jossa sillä olisi reipas ja rauhallinen kissakaveri, jonka seurassa Pipsa voisi saada lisää itsevarmuutta. Pipsan sijaiskodissa kävi vieraita ihmisiä, ja vierailun ajan Pipsa pysytteli visusti piilossa. Kuitenkin sijaiskodin ihmisiin Pipsa on tottunut jo yhden päivän yhdessäolon jälkeen, joten uudessakin kodissa Pipsa varmasti reipastuu alun arkuudesta huolimatta.

23.12.2021

Pirtsakka Pipsa on kiltti muttei seurankipeä pieni kissa. Toisinaan Pipsa hakeutuu ihmisen seuraan, mutta ei ole sylikissa. Hän puhuu välillä paljon, varsinkin nälkäisenä. Koiria pikkukissa sietää ja tulee hyvin toimeen toisten kissojen kanssa. Hän mieluummin väistää, kuin ottaa osaa riitaan. Leluleikki lapsen kanssa on myös mieluista puuhaa – tai ei lelun liikuttajan iällä kissan mielestä ole merkitystä. Suosikkilelu on värikäs karvamato. Pipsukka on tullut uudelleensijoitukseen suoraan kodista, syntymätietojen, rokotetietojen ja kahden muun kissan, Tuttelin ja Hildukan, kanssa samaan hoitopaikkaan. Pipsa on oletettavasti ragdoll-mix, koska muut ko. paikan kissat ovat paperittomia ragdolleja.

Pipsa on 3-vuotias, äskettäin hammashoidettu, pieni 3,2-kiloinen ketterä kiipeilijäkissa.  Kiipeilypuita kannattaa olla tarjolla sydämelliselle pikkuruiselle. Pipsalla on kuitenkin perinnöllinen sydänsairaus, jonka vuoksi hänen jäljellä olevien vuosiensa määrä on hyvin epävarma, eikä eläinlääkäri pysty antamaan ennustetta. Elinikää voi olla jäljellä yksi vuosi tai kymmenen. Vuoden kuluttua Pipsan tulisi käydä uudestaan sydänultrauksessa, jotta saadaan tietoa sairauden eli HCM:n (hypertrofinen kardiomyopatia) etenemisestä.

Pipsalla on hyvä ruokahalu ja hän syö kaikkia kokeiltuja märkäruokamerkkejä. Koska ateriat on syöty kantokopassa, boksiin mennään usein iloisin mielin ja vauhdilla. Eli reissatessa boksi ei ole pelottava mörkö. Uusissa paikoissa Pipsa liikkuu suht reippaasti. Lääkärissä pelotti, mutta Pipsa antaa tehdä hoidot kuten sydänultrauksen jännityksestä huolimatta todella kiltisti ja työntäen päätään ihmisen kainaloon turvaan. Pipsa tulee toimeen toisten kissojen ja koirien kanssa, kunhan muut kaverit ovat suht rauhallisia ja tutustuttaminen tehdään hitaasti. Pipsa on myös tottunut lapsiin.