Pippa

01/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

25.6.2021 Pippa muutti omaan kotiin.

***

Pippa on nuori kissaneito, joka etsii kissakokemusta omaavaa rauhallista aikuiskotia.

10.6.2021

Pippa saapui Rekuille vajaa puolivuotiaan pentunsa Pekon kanssa viime tammikuun lopulla pieneltä paikkakunnalta, jossa kissat olivat majailleet autotallin katon välisessä tilassa pakkasilta suojassa.Pippa oli tullessaan arka ja sähisevä ihmisiä kohtaan. Kesyyntyminen on ottanut aikaa ja harjoittelu jatkuu edelleen. Pipalle etsitään kissakokenutta rauhallista aikuiskotia, josta löytyy ymmärrystä aran kissan kanssa toimimiseen. Mahdollisesti rauhallinen kissakaverikin?

Alkuun Pippa ja pentu olivat alkuun samalla kotihoitajalla, pentu kuitenkin kovasti tuntui Pippaa pomottavan. Pentu myös reipastui ja kesyyntyi nopeasti, Pippa pysytteli piilossa saunan lauteiden alla. Lopulta järjesteltiin niin, että Pippa sai rauhassa jäädä harjoittelemaan ihmisen kanssa elämistä tutulle kotihoitajalle ja peräkammarinpoika vaihtoi hoitopaikkaa.

Pikkuhiljaa tämän jälkeen Pippa onkin alkanut reipastua. Toki edelleen se paras turvapaikka on lauteiden alla lämminvesivaraajan takana ja esimerkiksi vieraiden aikana saattaa pysytellä vielä piilossa pitkiäkin aikoja. Alkuun antoi pikkuhiljaa vähän silittää ruokailujen yhteydessä, ajan myötä alkoi selvästi myös nauttia rapsutuksista, aikamoinen kehruukonekin on löytynyt! Etenkin ruoka-ajan lähestyessä kiehnää jaloissa ja kehrää kovasti. Käsittelyharjoitukset jatkuvat toki edelleen. Joskus silittäessä saattaa hellästi näykätä. Antaa kiltisti jo nostaa syliin eikä sitä säiky, vaikka pyrkiikin kyllä pian pois tilanteesta. Pipan tahtiin harjoitellaan – rauhassa ja ajan kanssa. Sylikissa Pippa ei ole, mutta niin hieno kehitys tässä kevään aikana sähisevästä villikosta kehrääväksi kissaneidiksi on tapahtunut, ettei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan sen oikean ihmisen löytyessä.

Ruoka maistuu Pipalle hyvin ja hiekkalaatikolla käymisen kanssa ei ole mitään ongelmia ollut. Ahmimistaipumusta on, nappulat annettu vain aktivointileluista. Rauhallinen, paljon lattiantasossa viihtyvä kissa, ei juurikaan tavarat ole pöydiltä putoilleet – matot sen sijaan on neidin rallin jäljiltä usein tuhannen mutkalla kotihoitajan kotiin tullessa. Ihmisen leikittämiseen lähtee vähän arasti mukaan, nappuloiden perässä juostessa kuitenkin esimerkiksi löytyy kyllä vauhtia neidistä! Nyt lähipäivinä uskaltautunut pihan pieneen kissatarhaankin kurkkimaan ikkunasta, ulkoilma kiinnostaa, mutta jännittää myös. Pippa selvästi myös ajan kanssa kokonaisvaltaisesti rentoutunut vaikka turvapaikkaan saunaan vielä aika paljon hakeutuukin, nykyään iltaisin kotihoitajan ollessa kotona lekottelee rennosti olohuoneen matolla ja hoitajan nukkumaan mennessä saattaa valloittaa sohvan.