Pinnu

Lisätty sivulle: 2011-12-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pinnu
31.3.2012 PINNU SAI KODIN HELSINGISTÄ VALGAN KÄBIN KAVERINA

****

15.3.2012 KUULUMISIA omasta kodista:

Pinnu saapui Valgan Käbin kaveriksi kaksi viikkoa sitten. Käbi saapui tammikuussa, ja päädyimme piakkoin jo toisen kissan hankintaan, kun Käbi osoittautui todella aktiiviseksi. Valinta lankesi jotenkin intuitiivisesti Pinnuun, jota kävin etukäteen myös katsomassa Võrun tarhalla maaliskuussa. Tarhalla Pinnu oli varsin vetäytyvä ja vaikutti hieman stressaantuneelta, joten katsoimme parhaaksi kotiuttaa Pinnun mahdollisimman pian, rentoutumaan kotiin.

Pinnu näyttää kotiutuneen ensimmäisten viikkojen aikana oikein hyvin. Pinnusta tuli alusta lähtien mieleen kotileijona – oranssi, vähän villinnäköinen pikku leijona. Hänellä on nappisilmät, ja toisinaan hän näyttää leijonan sijaan nallekarhulta. Nappisilmäiseltä nallekarhulta.

Pinnu on alusta lähtien ollut reippaampi kuin uskalsin odottaa. Hän on utelias ja tutkii kaikki paikat, nuuhkuttaa kovaäänisesti tutkiessaan. Pinnu on alunnut myös ensimmäisestä päivästä lähtien tutustua Käbiin ja kävi tätä aina ystävällisesti tervehtimässä, mutta Käbi-rukkaa alkoi kovasti hirvittää tuo kotileijona, ja matalaa murinaahan siitä seurasi. Eräänä aamuna Pinnu taisi turhautua Käbin vastahankaisuuteen kaikkien ystävystymisyritysten jälkeen, ja hän hyökkäsi Käbin kimppuun. Pahannäköistä telmintäähän siitä seurasi. Tämän jälkeen Pinnu on jatkanut säännöllisen epäsäännöllistä hyökkäilyään, joten Käbi on oleillut jokseenkin paljon divaanin ja sängyn alla. Välillä Pinnun uupielessä keikkuu Käpylin karvatupsu, mikä näyttää aika karmivalta. Kyllä nämä tulevat toverukset kuitenkin osaavat myös makoilla rauhallisesti samassa tilassa ja jopa samalla divaanilla ja syödä nätisti lähetysten olevista kipoistaan. Koska pääosin päivät sujuvat kuitenkin rauhallisesti, olen toiveikas, että nuo tuosta vielä rauhoittuvat ja jopa toverustuvat.

Pinnu on erittäin leikkisä ja säpsäkkä jäbä! Olen iloisesti yllättynyt, sillä hieman pelkäsin, että Pinnuli istuskelisi arkana piilossa eikä uskaltaisi tulla leikkimään. Pinnu on leikeissään myös hyvin itseohjautuva eli viihdyttää itseään pitkiä tovia leikkihiirien ja pallojen kanssa. Käbihän ei palloista perusta lainkaan, joten Pinnu on ottanut palloarsenaalin kokonaan haltuunsa. Pinnu on myös varsin nopea sälli, kun tarpeeksi antaa vauhtia! Kun aloitimme juoksu- ja hyppyleikit heti ensimmäisenä päivänä, Pinnu loikki ensin narun perässä laiskanoloisesti – kunnes näytti muistavan, että ”minähän osaan juosta”, jolloin päästiin kiihdyttämään kunnon juoksutreenit. Rukka oli varmaan unohtanut tarhaoloissa osaavansa juosta. No, meillä saa juosta, kunnossa on pysyttävä!

Pinnulla on tapana litkiä vetensä niin, että vesi roiskuu valtoimenaan ympäriinsä – tämä on vaatinut vesikippojen uudelleen sijoittamista. Käbin mallista Pinnu alkoi juoda myös kylppärin vihreästä sangosta, joka on siis Käbin lempivesiastia. Pinnulle näyttävät maistuvan paremmin kuivaraksut kuin märkäruoka, eli päinvastoin kuin Käbille. Hyvin on Pinnulla myös siisteystavat hallussa. Pinnu tosin merkkasi pari kertaa Käbi-rukan pehmovuoteen – ja siinä samalla erään kerran epähuomiossa myös minun vuoteeni – eli uusi pesukone on meillä iloisesti laulanut.

Yhteistä misuille näyttää olevan se, että molemmat pitävät tv-lintujen katselemisesta. Eräänäkin aamuna Pinnu nuuhki ruudun joutsenta oikein lähietäisyydeltä. Tänään Pinnu paljasti miehisyytensä seuraamalla tv:stä formuloita!

Silityksistä ja sylityksistä Pinnu ei toistaiseksi juuri välitä ja voi säpsähtää lähestyvää kättä, jos liike on liian äkkinäinen. Nuuhkimaan Pinnu on meitä kuitenkin jo uskaltanut, ja on häntä päästy jo koesilittämään joitakin kertoja, kun hänellä on ollut muuta ajateltavaa. Onpa hän muutaman kerran äitynyt ihan jaloissakin kiehnäämään rapsutuksen toivossa. Eräänä yönä heräsin – hämmästyneenä – siihen, että Pinnu hiippaili sängyssä. Oli tainnut käydä nuuhkimassa vaivihkaa vaaratonta nukkujaa. Viime päivinä Pinnu on yllättänyt myös makoilemalla öisin sängyn jalkopäässä!

****
LEIKATTU UROS, aikuinen

6.3.2012 Pinnulle lisätty uusia kuvia.

16.2.2012 Pinnu etsiskelee omaa kotia jossa olisi tarjolla hellyyttä yllinkyllin. Uusi kuva lisätty komeasta kollista.

6.1.2012 Pinnu on itsenäinen ja ystävällinen kissa. Pinnu nauttii saamastaan hellyydestä ja huomiosta paljon, muttei vielä uskalla oma-aloitteisesti hellyyttä itselleen vaatia. Pinnu kyllä tulee mielellään tervehtimään itse häntä katsomaan tulevia rapsuttelijoita ja tarhan hoitajia. Nopeasti kotioloissa varmasti hellittelyistä pitävä kissa oppii hellyyttä hakemaan omalta ihmiseltään.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle