Pinja

07/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Valloittavan söpö sekä perusluonteeltaan hieman ujo Pinja rakastaa herkkuja, leluja ja turvallista arkea. Pinja etsii ystävänsä ja tukihahmonsa Pihlan kanssa yhteistä loppuelämän kotia.

20.5.2022

Pinja ja Pihla saapuivat Rekuille viime lokakuussa yli sadan kissan populaatiosta, ja ovat asustelleet siitä lähtien samassa sijaiskodissa kahden muun samasta paikasta tulleen kissan kanssa. Pihla ja Pinja tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen, ja siksi etsivät nyt yhdessä rauhallista, tasaisen arjen omaavaa aikuiskotia kissakuiskaajan taidoilla varustetun ihmisen tai ihmisten luota. Ihanteellisinta olisi, jos tämä herkkä tyttöduo pääsisi pariskunnan hemmoteltavaksi, tai sitten runsaasti kotona aikaa viettävän henkilön silmäteriksi, jotta aikaa olisi kummankin neidin tarpeiden yksilölliseen huomiointiin.

Molemmat tytöt ovat uusien ihmisten ja tilanteiden, äkkinäisten liikkeiden sekä kovien äänien edessä edelleen arkoja, joten kissojen tahtiin kulkeva elämä on uudessa kodissa välttämätöntä. Tytöt ovat kuitenkin luonteiltaan seurallisia, ja tulevat mielellään esimerkiksi pötköttämään ihmisen viereen tai päälle leffoja katsellessa. Pinja ei ole vielä kunnolla käsiteltävissä, joten hän tulee tarvitsemaan kärsivällistä ja johdonmukaista totuttamista kotikissan elämään. Tukea tähän prosessiin tulee antamaan Pihla, joka taas oivalsi jo varhain ihmispalvelijan hyödyllisyyden silitys- ja leikityskoneena.

Pinja on suloinen, piipittäen ja kurahdellen jutteleva pikkuneiti, joka niin kovasti kaipaisi hellyyttä, mutta ei aivan vielä uskalla sitä ihmiseltä vastaanottaa. Merkit ovat jo ilmassa, että tästä neidistä saattaa kuoriutua ystävänsä Pihlan tavoin kunnon sylikissa, mutta siihen päästäkseen Pinja tarvitsee vielä jonkin verran aikaa sekä paljon lempeyttä kissaa puhuvalta ihmiseltä. Ajankohtaisesti Pinjaa saa koskettaa vain muutaman silitysvedon verran joko Pihlan ollessa vieressä tai herkkuja tarjoiltaessa. Pinja kuitenkin tulee reippaasti tutun hoitajan lähelle pyörimään ja nukkumaan, kunhan hänelle eleillä osoitetaan, että tilanne on turvallinen eikä yllätyskäsittelyä ole luvassa. Viimeisimpänä neiti on ottanut haltuunsa herkkujen kerjäämisen ja jaloissa kiehnäämisen jalot taidot.

Pinja on aktiivisuustasoltaan tasaiseen tahtiin puuhasteleva ja leikkisä. Mahtiloikkia tai -spurtteja tämä neiti harvemmin leikeissään ottaa, sen sijaan hän tykkää viettää aikaansa pyörien ympäri hoitohuonetta tuunailemassa milloin minkäkin tavaran asentoa, saalistamassa pieniä leluhiiriä ja pistämässä palloihin vauhtia. Pinja myös nauttii kovasti hippaleikeistä kaverinsa Pihlan kanssa. Pinjan unelmakodissa olisi paljon erilaisia jänniä kiipeilypaikkoja, koloja ja piiloja, mitä tutkia, pehmoisia petejä, missä kelliä, sekä paljon, paljon leluja.

Pinja rakastaa herkkuja, ja tie tämän tytön sydämeen menee todellakin masun kautta. Pikkuinen menee aivan pöpiksi kuullessaan namipaketin rapinaa, ja kipittää heti hoitotädin luokse. Herkkuhimoissa hän jopa kiipeää reippaasti syliin, mitä neiti vielä muussa tilanteessa arkailee tehdä. Yhdistykselle tullessaan Pinja oli aliravittu, ja matoja täynnä olleen masun kanssa ulkomuotonsa muistutti nälkämaan lasta. Pinja, tuolloin työnimeltään Pirpana, oli selkeästi ollut populaatiossa pahnan pohjimmaisia, joten tytön nykyinen viehätys herkullisten makujen maailmasta ei ole ihme. Jatkossa uudessa kodissa on oltava tarkkana, ettei tälle söppänälle hellytä antamaan liikaa nameja, sillä siron rakenteen omaavalle neidille ylikilot eivät tekisi hyvää.

Summary in English

Pinja is a sweet and playful little girl, who loves toys, treats and her best friend Pihla. Pinja is not yet accustomed to being handled and at the moment accepts only the slightest of pets, only when Pihla is by her side. Her new owner will need to patiently, albeit consistently, socialize and train her into becoming used to human touch.

Pinja is looking for a home together with Pihla. The girls will need a stable and calm environment, as both are yet quite shy and scared of new situations, new people as well as loud noises and sudden movements. They are not suited for a family with small children and need a cat-experienced owner.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 300 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Aino / 045-221 9744

Soittoajat: Su 19-20

ainorekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Pinja

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.
    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.