Pilkku (nyk. Mimmi)

Lisätty sivulle: 2007-01-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pilkku* (nyk. Mimmi)
13.3.2008 PILKKU MUUTTI OMAAN KOTIIN TURKUUN

****

noin 1,5v (keväällä 2008)

27.2.2008 Lisätty muutama uusi kuva Pilkku-kissasta.

18.2.2008 Kuulumisia Tallinnasta: “Edelleen pienempikokoinen ja siro kaunis musta kissaneidi! Omassa kissalaumassa ystävällinen ja rakastava, peseyksiä ja hellyyttä kerävä, uusikkon kanssa-töykeä ja mahdollisuudella pomottava.

Ihan kuin haluaisi sanoa: meitä on rittävästi paljon, mihin vielä sinäkin pyrit? Neitonen on itsenäinen ja kommunikoi ihmisen kanssa omilla ehdoilla. Jos on sillä tuulella-kiipele syliin, pistää pään käden alla- silitä minua! Jos lopetat-katsoo silmiin, ottaa käden suuhun ja vähän puraisee, sitten pistää ään uudellen käden alle- mitäs odotat, silitä ja rapsuta jopa! Jos ei ole sillä tuulella- älä yritäkään lähellä, liuskahtaa pois ja kaapin päälle. Pilkku on ihmeellinen hyppäjä- se hyppää sohvalta kaapin päälle (noin 3-4 metriä).

Ruokahalu on edelleen erittäin huvää- se syö kaikkea parempaa: Tuoretta lihaa, keidetty kalaa ja lihaa, pehmopussin KiteKat ja hyvälaatuista kuivaruokaa.

Kuvia on todella vaikea ottaa koska Pilkku on niin pikainen ettei edhi kuvata!”
******

2.10.2007 Pilkkun hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, joten eläinlääkärit suosittelivat että saman hoitopaikan kissat muuttavat joko ainoiksi kissoiksi tai saman hoitopaikan kissojen kanssa yhdessä. Ei ole tappava virus,korkeintaa ikävä ja saattaa puhjeta stressistä (kuten ihmisenkin herpes). Herppeksen oireina silmätulehdusta ja rohisevaa hengitystä/yskää. Kumpikaan ei siis vaarallinen ja suurinosa jää vain kantajiksi, joten mitään oireitakaan ei välttämättä koskaan edes tule.

Samassa hoitopaikassa ovat: Pilkku, Iines, Inka, Kaveri, Kisu, Nanda, Nando, Nappula, Nasse, Nate, Olwi ja Simo Silmu.

Lisätietoja löytyy netistä esim. http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_15.html

******
KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA TALLINNASTA 17.4.2007:

Kaunis mustan musta kissaneitonen on todella pienikokoinen ja siro- painaa vain 2 kiloa- sorea ja pitkäjalkainen, pienessä päässä on kauniit tummavihreät silmät.

Kisu on vallaton, iloinen ja leikkisä, erittäin kissaseuraallinen, heti löysi itselleen hoitoemon ja on aina sen seurassa ja kainalossa.

Päivät läpi se puuhailee ja häätyyttelee kaikkea mikä liikkuu ja tuo elämäniloa meille kaikille – vanhat tekijätkin on elvyttynyt.

Jos joku lauman jäsen jostakin syystä huudahtaa Pilkku (vaikkapa se nukkuisi) juoksee heti paikalle ja juoksuessa se kurluttaa ihan kuin sanoisi “ Apu tulee- kestä vielä vähän“.

Sillä on hauska jouksutapa- se heittää käpälät taakse aivan kuin pikkuvarsa.

Pilkku on pikkuinen mutta ruokahalu on hyvä ja nälkäisenä se voi olla todella vaativa: juoksee kupin ympärillä, hyppii ja karjuu niin kauan kuin saa.

Se on ystävällinen ja selvästi kaipaa ihmisseuraakin mutta on vähän ujo, kiemurtelee ihan edessä, tekee kieppejä ja kehrää häntä pystyssä.

Muutama kerta onnistuin silittämäkin.

Öisin se on rohkeampi, tulee sänkyyn, käy nuuskimassa ihan nenä-nenä vastaan, antaa suukkoa ja nuolee silmiä, hyppii ja “saalistaa“ varpaaita, ryömii peiten alle ja pureksii, lopuksi jää nukkumaan vatsalle.

Lyhyessä ajassa se on tottunut koiriin- nukkuu pikku mäyräpennun kainalossa, öisin on yrittänyt “imeä” sitä- aivastelee koska koirankarva on liian karkea mutta kehrää ja vatkaa käpälöillä!

Koirapennu on ymmälään ja ei liikahtakan.

Talossa on 3 naarasta, miksi se ie imee niitä?!

Isoa kaukaasian paimenenkoiraa ei pelkää, tule reipasti vastaan tervehtimään.

Pilkku on utelias ja seurallinen neitonen- hyvin se sopeutuu ja kesyy!

******

Musta Pilkku-neiti odottaa omaa kotia Tallinnassa.

“Pilkku, Piste ja Mussukka ovat sisarukset, ne on löydetty sataman vieresta. Tosi Pilkku-naaras on niin pikkurainen melkein 2 kertaa pienempi kuin veljekset. Mussukka löytyi viime sunnuntaina pari viikkoa sisaruksia myöhemmin.”

******

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.