Pikseli (ent. Ronald)

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.2.2020 Pikseli sai oman kodin, jossa se pääsee nauttimaan leppoisaa kissanelämää huushollin ainoana lemmikkinä.

15.3.2020

Kuulumisia omasta kodista:

“Pikselille kuuluu oikein hyvää. Hän on sopeutunut todella nopeasti ja hyvin. Nukkuu, syö ja kehrää. Mielellään on rapsutuksien ja silittelyn kohteena ja makoilee sängyssä sekä sohvalla meidän vieressä. Ollaan ihmeissämme, että on sopeutunut näin nopeasti. Ollaan onnellisia Pikselistä!”

***

Hellyyttävä pörisijä Pikseli rakastaa rapsutuksia, mutta on ensialkuun uusien asioiden edessä kovin ujo. Pikselillä olisi kuitenkin paljon rakkautta annettavana, kunhan se pääsee juuri sen oikean ihmisen hoiviin, joka ymmärtää hänen herkkää luonnettaan.

13.2.2020

Pikseli on suloinen ja herkkäsieluinen poika, joka saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana. Pikseli on luonteeltaan hyvin kiltti ja antaa käsitellä itseään. Hän nauttii silityksistä ja rapsutuksista kovasti ja edellisessä kodissa tykkäsi myös leikkiä, erityisesti leluhiirellä. Myös kiipeily on ollut pojan lempipuuhia. Sijaiskodissa Pikseli on ollut vasta lyhyen aikaa, joten alkujännitys ei vielä ole aivan väistynyt eikä sen vuoksi myöskään leikki-intoa ole löytynyt.

Pikseli jännittää uusia asioita kohtalaisesti ja esimerkiksi Rekkujen sijaiskotiin saapuessaan se piilotteli ensimmäiset päivät eristystilana toimivan kylpyhuoneen kaapin sekä saunakiukaan alla. Kotihoitajan mennessä kylpyhuoneeseen ja juteltua Pikselille rauhallisesti poika kuitenkin rentoutui ja uskalsi tulla pois piilosta syömään, vastaanottamaan silityksiä ja katselemaan ympärilleen. Pikselin kanssa rauhallinen, lempeä ja kärsivällinen asenne on ensiarvoisen tärkeää. Oikeanlaisen kohtaamisen Pikseli palkitsee ajan kanssa tulevalla luottamuksella ja syvällä kiintymyksellä omaan ihmiseensä. Edellisessä kodissa poika on muun muassa kiivennyt itse omistajan syliin hakemaan halauksia, kehrännyt saadessaan silityksiä ja nukkunut yönsä lähellä ihmistä. Kunhan Pikseli pääsee rauhassa tutustumaan ihmiseen ja ympäristöön, siitä saa varmasti hellyyttävän kaverin sohvalle viereen köllöttelemään.

Pikseli etsii rauhallista aikuiskotia, jossa ihmisillä olisi annettavana sille paljon aikaa ja rakkautta. Lapsiperheeseen tämä herkkä poika ei sovi, koska mm. äkilliset liikkeet ja rutiinista poikkeava tai muuten erityisen touhukas toiminta säikäyttää sen. Pikselillä on aiemmasta elämästään hyvin negatiivisia kokemuksia toisista kissoista, joten se tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa se saa olla ainoana lemmikkinä. Toisen kissan kohdatessaan Pikseli reagoi voimakkaan puolustautuvasti ja tilanne on sille kovin stressaava.

Pikselillä on kertynyt suuhun jonkin verran hammaskiveä, minkä vuoksi poika pääsee muuttamaan uuteen kotiin aikaisintaan hammashoidon jälkeen, viikon 8 lopulla. Hampaiden kuntoa on hyvä seurata jatkossakin vähintään vuosittaisissa eläinlääkärin tarkistuksissa. Uuden kodin tulisi varautua siihen, että hammashoitoja saatetaan tarvita tulevaisuudessa säännöllisesti, mikäli Pikselillä ilmenee taipumus hammaskiven kertymiseen.

***

21.12.2013 Ronald muutti omaan kotiin Turkuun.

***

3.12.2013 Rollo muuttaisi mielellään leikkisän kollikissan kaveriksi. Rollo tykkää kunnon painimatseista ja kaikki tytöt eivät taas sellaisesta leikistä nauti. Rollo tykkää kovasti olla aikuisten ihmisten sylissä, mutta lapsia Rollo aristelee. Rollo on kasvanut kovasti ja mennyt painoltaan jo “isosisko” Ginnyn ohi!

30.11.2013 Ronald on kastroitu.

18.11.2013 Rollo löytyi veljensä Sinbadin ja “sisarpuolensa” Ginnyn kanssa lokakuun lopulla porvoolaisen mummon pihalta. Löydettäessä arviolta 5-6-viikkoinen komea toffeetiikeripoika on veljeään hieman varautuneempi ja aluksi hoitohuoneeseen saapuvaa tervehtikin hurja pihinä, mutta pikkuhiljaa Rollokin reipastui ja tassutteli viereen kehräämään ja nauttimaan silittelystä. Uudet asiat jännittävät vähän vieläkin, mutta kun tilanne on todettu vaarattomaksi, Rollo on oikein seurallinen kissa. Varsinkin eristyksen päätyttyä siitä on kuoriutunut oikea hellyyspakkaus: se hakeutuu mielellään tutun ihmisen seuraan joko lepäilemään lähituntumassa tai syliin kehräämään ja puskemaan hurjasti käsiä, kasvoja ja kaikkea mihin pieni karvanaama vain yltääkin.

Sisaruksiinsa verrattuna Rollo vaikuttaa aika rauhalliselta ja vaikka se välillä intoutuukin leikkimään ja painimaan muiden kanssa, se saattaa myös istuskella kaikessa rauhassa ihmettelemässä maailman menoa vaikkapa sohvan selkänojalta käsin. Rollo osaa myös arvostaa mukavia nukkumapaikkoja ja uudessa kodissa siitä saa varmaankin kivan unikaverin.