Pikkukissa Vilja (nyk. Kairi)

Lisätty sivulle: 2017-02-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Pikkukissa Vilja (nyk. Kairi)
21.2.2017 Vilja sai kodin Helsingistä toisen tyttökissan kaverina.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 09/2016, kotihoidossa Helsingissä.

10.2.2016 Vilja saapui kotihoitopaikkaan noin neljän viikon ikäisenä löydyttyään erään mökin piharakennuksen alta veljensä Kanelin kanssa. Vilja on nyt n. 5 kk ikäinen kissaneiti ja valmis muuttamaan omaan kotiin.

Vilja tai kutsumanimeltään “Pikkukissa” on monilta osin aivan tavallinen pieni kissa. Se osaa hyökkäillä kinttusi kimppuun kulman takaa ja viilettää hirveää kyytiä karkuun, se osaa purra koiraa varpaasta ja kehrätä kuin minikokoinen traktori. Se näyttää aivan kissanpennulta ja lieneekin varsin mallikelpoinen semmoinen. Se on pienestä asti ollut aina ensimmäisenä tutkimassa laajempaa reviiriä ja osoittanut huomattavaa rohkeutta. Se ei muun muassa pelkää imuria tai melkeinpä mitään muutakaan.

Viljalla on kuitenkin omat omituisuutensa. Se on kasvanut todella hitaasti koko pentuajan. Sillä kesti verrattain kauan oppia pesemään itseänsä ja sen aikusturkki vaihtui tuskastuttavan hitaasti. Vilja ei edelleenkään ole kovin elegantti ruokailutavoiltaan, vaan se kauhoo ruokaa suu auki niin, että sen koko naama on usein aivan sottainen suorituksen jälkeen.

Kaikkein suurin omituisuus Viljalla on sen mystiset tärinäkohtaukset. Viljaa on tutkittu kaikkien mahdollisien elimellisten vaivojen varalta, mutta mitään varsinaista syytä näille ei ole löydetty. Todennäköisesti kyse on neurologisesta vaivasta, mutta kohtaukset eivät suoranaisesti täytä epilepsian tunnusmerkkejä, se ei mm. kouristele eikä se ole lähtökohtaisesti poissaoleva. Mitä todennäköisemmin tämä tulee olemaan Viljan ominaisuus koko sen elämän ajan. Kohtauksille ei niiden aikana voi mitään ja tulevan omistajan tuleekin pystyä suhtautumaan tilanteisiin rauhallisesti. Vaikka Vilja ei näennäisesti kärsi näistä kohtauksista, on kuitenkin hyvä tiedostaa tällaisen neurologisen vaivan kehittymismahdollisuudet. Ei pystytä sanomaan, tulevatko kohtaukset pahenemaan Viljan vanhetessa, tai että lyhentääkö sen sairaus eliniän odotetta. Jos Viljan tilanteessa tulee muutoksia, voi sen kanssa joutua useastikin eläinlääkärin pakeilla. Omia resursseja miettiessä tämä on erittäin tärkeä tiedostaa. Koska Viljasta on luultavasti odotettavissa ylimääräisiä eläinlääkärikuluja, sillä on erityiskulukorvaus.

Viljan uudelta omistajalta vaaditaan siis aiempaa kissakokemusta ja tietoisuutta siitä, mitä erityiskissan kanssa eläminen vaatii. Vilja on erittäin reipas ja sosiaalinen kissa, joten se viettää mielellään paljon aikaa ihmisten kanssa. Kissakaveri taloudessa tulee olla, Vilja osaa hyvin kunnioittaa muiden kissojen eleitä ja nauttii kissaseurasta. Parhaiten Viljalle sopii kaveriksi rohkea ja leikkisä toveri. Ujompia kavereita Vilja selkeästi vähän pompottelee mielensä mukaan. Näin rohkea ja vilkas kissa haluaa myös päästä ulkoilemaan valjaissa omistajansa kanssa.
Vilja on tottunut kotihoitopaikassaan koiriin.

ERITYISKULUKORVAUS leikatusta kissasta on 80 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.