Pikku-Tessa

05/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.8.2022 Tessa löysi rakastavan uuden kodin, jossa pääsee asumaan kahdestaan ikioman ihmisensä kanssa.

***

Suloinen Tessa on reipas ja sosiaalinen nelivuotias kissaneiti, joka leikkii ja rakastaa täysillä.

4.7.2022

Tessasta on tullut runsaasti hakemuksia, joten emme tällä haavaa vastaanota niitä enempää. Käymme jokaisen tähän mennessä tulleen hakemuksen läpi huolella, ja vastaamme niihin noin viikon sisällä.

3.7.2022

Tessa palautui yhdistykselle kodista, jossa talouden toinen kissa ei hyväksynyt sitä kaverikseen parhaista yrityksistä huolimatta. Näyttäisi nyt siltä, että aiemmista kokemuksistaan johtuen Tessa arvostaisi jatkossa ainoana kissana olemista, sillä reagointi sijaiskodin kiltteihin kissoihin on ollut varovaisesta tutustuttamisesta huolimatta pelokasta. Näin ollen Tessa etsii nyt kotia, missä ei olisi muita lemmikkejä. Kouluikäiset tai sitä vanhemmat lapset voisivat Tessalle sopia, ja sijaiskodissa hän onkin mielenkiinnolla seuraillut sivusta nuorten pelikonsolitouhuja ja tullut syliin kannustamaan.

Edelleen näin toisella kierroksella sijaiskodissa Tessa on osoittautunut hyvin seuralliseksi ja leikkisäksi, kuten muutaman vuoden takainen kuvaus (alla) myös kertoo. Hän on reipas ja utelias, ja kiinnostuu uusista tilanteista. Hän viihtyy ihmisten seurassa ja nauttii, kun saa leikkiä lempileluillaan, kuten huiskalelulla tai pallolla, tai juosta laservalon perässä.

Koska Tessa on luonteeltaan touhukas ja innostuva, hän kaipaa ihmisiltään paitsi seuraa, myös aktiivista yhdessä tekemistä. Tessan omassa kodissa tulee siis ehdottomasti olla aikaa ja kiinnostusta päivittäisiin, monipuolisiin leikkeihin ja kissan aktivointiin. Valjasulkoilu voisi myös olla Tessan mieleen, sillä hän on viihtynyt kissatarhassa ja lasitetulla parvekkeella tarkkailemassa pihan tapahtumia.

Riehakkaiden leikkien vastapainona Tessa osaa myös arvostaa rauhallista oleskelua ja läheisyyttä ihmisen kanssa. Tessan päivissä tulee olla runsaasti hellyyshetkiä; hän esimerkiksi nauttii paljon ihmisen vieressä nukkumisesta, ja osoittaa mielihyväänsä reippaasti kehräten ja puskien. Tessan uuden omistajan tuleekin pahastumatta hyväksyä neidin läsnäolo kodin jokaisessa huoneessa, sängyssä ja esimerkiksi myös vaatekaapissa, minkä hyllyllä nukkuminen on yksi Tessan lempipuuhista. Tessa on myös oppinut vankasti luottamaan ihmiseen ja hakee omasta ihmisestään turvaa muun muassa, kun äkilliset kovat äänet säikäyttävät.

Tessalla on hyvä ruokahalu ja monet kissanruuat ovat hänen herkkujaan. Raksuja hän on saanut sijaiskodissa ollessaan vain pieniä määriä aktivointilelusta ja vastaavaa rajoittamista raksujen suhteen on hyvä jatkaa tulevaisuudessakin, sillä aiemmin Tessa on päässyt niiden makuun hieman liiankin hyvin.

Kaiken kaikkiaan Tessa on suloinen kissatyttö, joka valloittaa ja hurmaa – ja ansaitsee rakastavan ja välittävän kodin, jossa hänen on hyvä ja turvallinen olla. Pitkät yksinolohetket saattavat tuntua Tessasta pitkästyttäviltä, joten olisikin hyvä, että hänen seuranaan olisi mahdollisuuksien mukaan oman perheen jäseniä myös päiväsaikaan.

***

Voisiko tässä olla maailman suloisin kissalapsi? Tessa on hurmaava reipas ja rohkea pieni neiti, joka tuntuu rakastavan kaikkea ja kaikkia.

18.11.2018

Pikku-Tessa muutti omaan kotiin toisen tyttökissan kaveriksi.

26.10.2018

Leikkikaveri, päiväunikaveri juttukaveri… Tessasta on moneksi! Tessa rakastaa ihmisiä ehdoitta. Se puskee ihmisiä pienellä päällään ja kun uni ottaa vallan, on suloista käpertyä ihmisen viereen torkkumaan.

Tessalla on hirveän paljon asiaa. Se höpöttelee omiaan ja  kun käpälissä on erityisen paljon vauhtia, täytyy kiitää ympäri asuntoa ääneen riemuiten. “Mrräyy!” huutaa karvainen pikku-formula ja jatkaa matkaansa.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää muutenkin. Vaikka Tessa on hyvin kiltti tyttö, välillä käy pieniä työtapaturmia. Ihmisen peiton alla on varmasti hiiriä ja niihin täytyy upottaa pienet mutta hyvin, hyvin terävät hampaat ja kynnet. Ihmisen näkökulmasta nämä yölliset iskut ovat luonnollisesti aika tuskallisia. Kun ikää karttuu, Tessa oppinee erottamaan varpaat pienriistasta.

Ihmiseltään Tessa vaatii aktiivisuutta. Se tarvitsee hellittelyn lisäksi leikittämistä ja aktivointia. Sijaiskodin ihmiset ovat totuttaneet tyttöä valjaisiin, joten tulevaisuudessa se voisi nauttia myös turvallisesta ulkoilusta.

Tessa nauttii suuresti sijaiskodin kissojen seurasta. Jotta Tessa viihtyisi ja voisi hyvin, se tarvitsee ehdottomasti kaverikseen leikkisän nuoren kissan seuraa.