Pikku-Roosa

05/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.3.2020 Roosa tassutteli reippaasti omaan kotiinsa ihmistensä silmäteräksi ja perheen prinsessaksi.

***

Pikku-Roosa, tai eläinlääkärin mukaan pelkkä Roosa, on nuori, energinen ja ihmisiä rakastava tyttö, jolla on kuitenkin tiettyjä rajoitteita, jotka uuden kodin täytyy huomioida.

17.3.2021

Emme ota Roosasta enempää hakemuksia vastaan.

13.3.2021

Roosa on luonteeltaan hyvin aktiivinen, ehkä jopa hieman yliaktiivinen. Hän leikkii mieluusti kaikilla huiskaleluilla, kilisevät höyhenlelut ovat hänen suosikkejaan. Yksi Roosan lempileikkejä on noutaminen, eli ihmisen täytyy heittää hänen höyhenlelunsa ja Roosa tuo sen takaisin heitettäväksi. Hän myös auttaa hyvin mielellään kaikissa kodin askareissa, esimerkiksi tarkastamalla kaikki kaapit ja laatikot sekä tunkemalla itsensä tiskikoneeseen. Myös etätöissä tyttö on kätevä apuri, hän osaa mm. säätää tietokoneen lentokonetilaan sekä mykistää ja avata kuulokkeiden mikrofonin kesken Teams-palavereiden.

Roosa tykkää kovasti ihmisistä ja sitten, kun hän ei enää jaksa leikkiä tai auttaa kotitöissä, hän mieluusti asettuu ihmisen viereen tai jalkojen päälle joko sohvalle tai sänkyyn. Roosa tykkää silityksistä ja rapsutuksista, mutta jos hän käy liian kierroksilla voi silittäminen päättyä siihen, että hän kokeilee ihmisen kättä hieman hampailla, ihan hellästi kuitenkin. Myös valjasulkoilua ollaan testattu ja se sujuu Roosalta hyvin, joten hän varmasti tykkäisi jatkaa valjastelua uudessa kodissaankin.

Suloisuutensa ja ihanan höpsön luonteen lisäksi Roosalla on muutamia rajoitteita, jotka tulee hyväksyä ja huomioida uudessa kodissa. Roosan maha on hyvin herkkä ja menee helposti ripulille. Laatikkoasiat osuvat useimmiten oikeaan paikkaan, mutta jos maha on kuralla, saattaa läjä lurahtaa hiekkalaatikon viereen esim. matolle. Myös pissat menevät useimmiten laatikkoon, mutta välillä ne voivat löytyä laatikon vierestä matolta. Sohva ja sängyt ovat kuitenkin säilyneet kuivina.

Roosaa on käytetty useaan otteeseen eläinlääkärissä ja tutkittu hännänpäästä kirsun nokkaan. Sisäsiisteyaongelmiin on kokeiltu myös erilaisia lääkityksiä, mutta mitään ilmeistä syytä hutipissailuun ei ole löytynyt. Epäilys tällä hetkellä on se, että Roosa on aikanaan vieroitettu liian nuorena ja näin ollen ei ole saanut oikeanlaista alkua ja opastusta kissana olemiseen.

Roosan maha kuitenkin pysyy kunnossa kunhan tyttö pysyy tiukalla ruokavaliolla, joka koostuu sensitive -erikoisruoista. Myös raaka kana sopii. Hiekkalaatikoita on hyvä olla useampi ja niiden siivous säntillistä, jotta hutipissojen ilmeneminen ei ainakaan tihene fasiliteettien heikosta laadusta johtuen.

Roosa etsii kotia, mistä hänelle löytyy paljon seuraa ja aktivointia. Lisäksi kodissa tulee sitoutua Roosan ruokarajoitteiden huomiointiin ja hyväksyä, että pissoja saattaa joskus löytyä muualtakin kuin hiekkalaatikosta.  Toisten kissojen seurasta Roosa ei sen suuremmin välitä. Hän ei oikein osaa seurustella muiden kissojen kanssa ja vaikka hän ei ole aggressiivinen, ovat hänen leikkiyrityksensä lähinnä vaanimista, takaa-ajamista ja puremista. Näin ollen Roosa voisi pärjätä parhaiten ainoana kissana tai sitten isomman, kissoihin kiltisti suhtautuvan koiran kaverina. Roosa voisi myös tulla toimeen hieman isompien lasten kanssa, jotka ovat tottuneet kissoihin.