Pikku-Pimu

2015-2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.4.2023 Pikku-Pimu sai ikioman kodin kahden muun tyttökissan sekä yhden huumanin laumasta.

***

Pikku-Pimu on reipas ja kiltti kissa, jota yllättävät äänet ja liikkeet välillä säikäyttävät. Pimulla tulee välillä hutipissoja, joten uuden kodin tulee olla kärsivällinen. Pimu etsii kotia ainoana kissana.

20.2.2023

Pimu lähti yhdistyksen kautta uuteen kotiin 2019, mutta palautui yhdistykselle 2023 tammikuussa. Uudessa kodissa kemiat kissojen välillä eivät ikinä oikein kohdanneet, joten omistaja päätti luopua Pimusta. Lisäksi Pimulla on taipumusta hutipissailuun. Ilmeisesti ulko-oven takaa tulevat hajut ja äänet ovat hänen mielestään niin jännittäviä, että pissat löytyvät toisinaan oven edestä. Fyysistä vikaa ei löytynyt, joten asiaa on pyritty sijaiskodissa ratkomaan mielialalääkityksellä sekä sijoittamalla hiekkalaatikko mahdollisimman lähelle ovea, näin pissat ovat alkaneet mennä maton sijasta laatikkoon.

Muuten Pimu on reipas ja mukava kissa. Hän leikkii mieluusti yksikseen sekä ihmisten kanssa ja hänestä saa takuuvarmasti uni- ja sohvaseuraa. Hän on myös hyvin kiltti kissa, mutta saattaa välillä säikähtää yllättäviä ääniä tai liikkeitä. Pimun uudelta kodilta toivotaan pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä hutipissailun suhteen ja aikaa ja energiaa seurustella ja leikkiä Pimun kanssa. Hän kyllä tykkää kissaseurasta, mutta sijaiskodin oman kissankin kanssa sukset menevät välillä hieman ristiin, joten Pimu voisi olla talouden ainoa lemmikki. Hän voisi tulla toimeen myös lapsiperheessä, jossa lapset ovat jo isompia, kissoihin tottuneita ja rauhallisia.

Ruuan suhteen hän on hieman nirso ja jos saisi valita niin söisi ainoastaan raksuja. Niitä voi kyllä mieluusti tarjolla aktivointimielessä ja hän on hyvin näppärä erilaisten älypelien kanssa. Mutta ruokavalio tulisi koostua pääosin hyvälaatuisesti märkäruuasta jotta varmistetaan että hän saa tarpeeksi nestettä, sillä Pimu on todella huono juomaan.

———————————————————————————————————————————————————————-

30.10.2019 Pimu löysin oman kodin Espoosta

Pikku-Pimu on reipas ja seurallinen tytteli joka rakastaa silittelyä ja älypelejä. Uudessa kodissa olisi hänelle toivottavasti kissakaveri ja Pimu voisi hyvin sopeutua myös lapsiperheeseen.

3.10.2019
Pikku-Pimu hurmaa sosiaalisella ja vähän hupsulla luonteellaan. Hän tulee reippaasti tervehtimään uusiakin ihmisiä ja vierailijat saavat osakseen lempeää kehräystä ja kiehnäystä heti ensi minuuteista alkaen. Pikku-Pimu käpertyy mielellään ihmisen viereen vastaanottamaan silityksiä, vaikkei varsinaisesti syliin asti änkeäkkään. Sijaiskodissa ei ole ollut usein tilannetta, jolloin Pikku-Pimu ei olisi samassa huoneessa muiden kanssa. Tämä seurallinen kissa haluaakin osallistua kaikkeen talon toimintaa.

Ulkonäössä huomio kiinnittyy heti lyhyehköön häntään, joka on noin puolet normaalia lyhyempi. Pikku-Pimu tuli elokuun alussa löytöeläintaloon hännän pää vahingoittuneena ja pahasti tulehtuneena. Myös naamassa oli kutisevaa ihottumaa, jonka kissa oli raapinut verille. Naaman ihottuma on saatu täysin hoidettua, mutta häntää ei pystytty pelastamaan kokonaan ja hännänpää jouduttiin amputoimaan. Toipuminen on edennyt hyvin, eikä normaalista hieman lyhyempi häntä haittaa Pikku-Pimun menoa millään lailla.

Pikku-Pimu on fiksu kissa, ja rakastaa esimerkiksi herkuilla täytettyjä älypelejä. Muutenkin Pikku-Pimu on aikamoinen herkkusuu ja ruokailuhetket ovat ehdottomasti parasta päivässä. Päiväunet otetaan mieluiten korkealla vaatekaapin ylähyllyllä ja lempipaikkoihin kuuluu myös ikkunalauta, josta on hyvä tähystellä alakerran menoa. Puhelimen laturit ja muut piuhat on hyvä pitää hieman piilossa, sillä silloin tällöin piuhan pää saattaa löytyä Pikku-Pimun suusta.