Pikku-Alma

05/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

25.4.2021 Pikku-Alma sai oman kodin toisen nuoren tyttökissan kaverina.

***

Suloinen, ajoittain vielä hieman sähäkkä Pikku-Alma rakastaa rapsutuksia, kunhan ihminen on ensin todettu turvalliseksi seuralaiseksi. Leikkiminen sujuu neidilta touhukkaasti, kuten alle vuoden ikäisellä pikkukissalla kuuluukin.

19.4.2021

Emme ota Almasta vastaan enempää hakemuksia.

1.4.2021

Alma-neidin kodinetsintä jatkuu!

Alma on keväisten säiden myötä löytänyt lasitetun parvekkeen ja pitää siellä olemisesta kovin. Leikit saavat vauhtia lisää viikko viikolta ja myös uteliaisuus, ja sitä myöten reippaus, ovat pikkuhiljaa lisääntymään päin.

Alman kodilta toivotaan perehtyneisyyttä kissan oikeaoppiseen ruokintaan, sillä Alma syö tällä hetkellä raakaruokaa ja satunnaisesti laadukasta märkäruokaa, mitkä ovat pitäneet Alman herkän vatsan hyvänä. Uusilta omistajolta toivotaan myös kiinnostusta ja luovuutta kissan aktivointiin, sillä tässä pikkuneidissä riittää virtaa ja ilman riittävää puuhaa touhu menee helposti riehumisen puolelle. Alma etsii kotia, missä olisi toinen nuori, kiltti ja reipas tyttökissa leikkiseuraksi sekä tueksi rohkaistumisprosessiin. Almaa ei luovuteta ainoaksi kissaksi.

15.2.2021

Pikku-Almalle suunniteltu koti ei pystynytkään ottamaan neitiä, joten Alman kodinetsintä jatkuu.

Pikku-Alma on hiljalleen edistynyt käsittelytreeneissä ja antaa jo nostaa itseään hienosti. Myös masukarvojen harjaus on alkanut sujua paremmin. Kiipeilypuusta on löytynyt uusi lempipaikka, mistä Alma tykkää tarkkailla lintuja.

Alman uuden omistajan tulisi olla tottunut toimimaan arkojen kissojen kanssa sekä rauhallinen ja varmaotteinen kissan käsittelyssä. Vaikka Alma on edistynyt käsittelyharjoituksissa hienosti, hän ei ole soveltuva “harjoittelukappale” kissan käsittelyyn tottumattomalle.

Jos olet kiinnostunut Almasta, niin mainitsethan hakemuksessasi seuraavat seikat:

  • miten lähtisit toimimaan aran kissan kanssa, miten jatkaisit käsittely- ja sosiaalistamistreenejä
  • millaisten kissojen kanssa olet ollut aiemmin tekemisissä
  • miten olet ruokkinut kissojasi tähän mennessä, millaisia asioita pidät tärkeänä kissan ruokinnassa
  • nykyisen kissasi luonne ja tyypillinen käytös

Näiden asioiden avaaminen hakemuksessa nopeuttaa ja helpottaa Pikku-Alman oikean kodin löytymistä. Huomiothan, että emme luovuta Almaa ainoaksi kissaksi emmekä lapsiperheeseen. Alma etsii kotia aikuisten ihmisten ja toisen kiltin sekä nuoren tyttökissan luota.

7.2.2021

Pikku-Almasta ei oteta vastaan enempää kyselyitä. Tähän mennessä tulleisiin hakemuksiin vastataan mahdollisimman pian.

25.1.2021

Pikku-Alma muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin arkana ja sähisevänä marraskuussa 2020. Sijaiskotiin saapuessaan Pikku-Alma vaikutti hyvin ihmisiin tottumattomalta ja menikin useita viikkoja, kunnes tyttö alkoi pikku hiljaa antaa varovaisesti silittää itseään. Nyt kuitenkin Alma on mennyt koko ajan luottavaisempaan suuntaan ja kotihoitaja on jo todettu ihan kivaksi kaveriksi. Alma rakastaakin etenkin päänseudun rapsuttelua, josta kellahtaa hyvin usein kyljelleen. Myös lyhytkestoinen nostaminen on ollut Almalle ok juttu, mutta sylissä hän ei ole vielä viihtynyt. Aran kissan tavoin Alma saattaa kuitenkin vielä säikähtää äkkinäisiä lähestymisiä ja vääränlaisesta koskettamisesta saattaa seurata ärhäkkä tassun lyönti.

Eläinlääkärin arvion mukaan Alma olisi syntynyt toukokuussa 2020 ja Alman pentumaisuus näkyykin vielä hyvin etenkin leikkiessä. Suosikkileluksi on muodostunut kissojen pallorata, jolla jaksetaan leikkiä useita kertoja päivässä. Myös vierivät pallot sekä erilaiset onkilelut ovat olleet hyvin Alman mieleen. Välillä leluiksi kelpaavat myös oma häntä sekä takajalatkin. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla toinen nuori, kiltti ja reipas tyttökissa Almalle leikkiseuraksi sekä tueksi rohkaistumisprosessiin. Lisäksi Alma arvostaisi uudessa kodissa runsasta aktivointia myös omilta ihmisiltään.

Alman kaunis pitkä turkki tarvitsee päivittäistä harjausta ja huolenpitoa. Pitkän turkin harjaus on sujunut nyt ongelmitta, mikä on erittäin positiivista, sillä Almalle tulee hyvin helposti takkuja etenkin kaulan seudulle.  Ruoka-aikaan Pikku-Alma on oppinut johdattelemaan kotihoitajaa keittiöön ja ruoan antoa säestetään äänekkäällä maukumisella sekä jaloissa kiehnäämällä. Sijaiskodissa Almalle on huomatttu tulevan huonovointisuutta kanasta/siipikarjasta, minkä vuoksi uudessa kodissa olisi hyvä pysyttäytyä muusta lihasta koostuvassa raakaruokinnassa sekä lihapitoisissa märkäruuissa.

Uudeksi kodiksi Almalle sopisi parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa olisi kokemusta aremmista kissoista. Alman kanssa tulee jatkaa käsittelyn treenaamista sekä sosiaalistamista, joten neidin uusilla omilla ihmisillä olisi hyvä olla näihin liittyvää osaamista. Ainoaksi kissaksi taikka lapsiperheeseen Alma ei sovi.