Pikku-Alma

05/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Suloinen, ajoittain vielä hieman sähäkkä Pikku-Alma rakastaa rapsutuksia, kunhan ihminen on ensin todettu turvalliseksi seuralaiseksi. Leikkiminen sujuu neidilta touhukkaasti, kuten alle vuoden ikäisellä pikkukissalla kuuluukin.

15.2.2021

Pikku-Almalle suunniteltu koti ei pystynytkään ottamaan neitiä, joten Alman kodinetsintä jatkuu.

Pikku-Alma on hiljalleen edistynyt käsittelytreeneissä ja antaa jo nostaa itseään hienosti. Myös masukarvojen harjaus on alkanut sujua paremmin. Kiipeilypuusta on löytynyt uusi lempipaikka, mistä Alma tykkää tarkkailla lintuja.

Alman uuden omistajan tulisi olla tottunut toimimaan arkojen kissojen kanssa sekä rauhallinen ja varmaotteinen kissan käsittelyssä. Vaikka Alma on edistynyt käsittelyharjoituksissa hienosti, hän ei ole soveltuva ”harjoittelukappale” kissan käsittelyyn tottumattomalle.

Jos olet kiinnostunut Almasta, niin mainitsethan hakemuksessasi seuraavat seikat:

 • miten lähtisit toimimaan aran kissan kanssa, miten jatkaisit käsittely- ja sosiaalistamistreenejä
 • millaisten kissojen kanssa olet ollut aiemmin tekemisissä
 • miten olet ruokkinut kissojasi tähän mennessä, millaisia asioita pidät tärkeänä kissan ruokinnassa
 • nykyisen kissasi luonne ja tyypillinen käytös

Näiden asioiden avaaminen hakemuksessa nopeuttaa ja helpottaa Pikku-Alman oikean kodin löytymistä. Huomiothan, että emme luovuta Almaa ainoaksi kissaksi emmekä lapsiperheeseen. Alma etsii kotia aikuisten ihmisten ja toisen kiltin sekä nuoren tyttökissan luota.

7.2.2021

Pikku-Almasta ei oteta vastaan enempää kyselyitä. Tähän mennessä tulleisiin hakemuksiin vastataan mahdollisimman pian.

25.1.2021

Pikku-Alma muutti Rekku Rescuen sijaiskotiin arkana ja sähisevänä marraskuussa 2020. Sijaiskotiin saapuessaan Pikku-Alma vaikutti hyvin ihmisiin tottumattomalta ja menikin useita viikkoja, kunnes tyttö alkoi pikku hiljaa antaa varovaisesti silittää itseään. Nyt kuitenkin Alma on mennyt koko ajan luottavaisempaan suuntaan ja kotihoitaja on jo todettu ihan kivaksi kaveriksi. Alma rakastaakin etenkin päänseudun rapsuttelua, josta kellahtaa hyvin usein kyljelleen. Myös lyhytkestoinen nostaminen on ollut Almalle ok juttu, mutta sylissä hän ei ole vielä viihtynyt. Aran kissan tavoin Alma saattaa kuitenkin vielä säikähtää äkkinäisiä lähestymisiä ja vääränlaisesta koskettamisesta saattaa seurata ärhäkkä tassun lyönti.

Eläinlääkärin arvion mukaan Alma olisi syntynyt toukokuussa 2020 ja Alman pentumaisuus näkyykin vielä hyvin etenkin leikkiessä. Suosikkileluksi on muodostunut kissojen pallorata, jolla jaksetaan leikkiä useita kertoja päivässä. Myös vierivät pallot sekä erilaiset onkilelut ovat olleet hyvin Alman mieleen. Välillä leluiksi kelpaavat myös oma häntä sekä takajalatkin. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla toinen nuori, kiltti ja reipas tyttökissa Almalle leikkiseuraksi sekä tueksi rohkaistumisprosessiin. Lisäksi Alma arvostaisi uudessa kodissa runsasta aktivointia myös omilta ihmisiltään.

Alman kaunis pitkä turkki tarvitsee päivittäistä harjausta ja huolenpitoa. Pitkän turkin harjaus on sujunut nyt ongelmitta, mikä on erittäin positiivista, sillä Almalle tulee hyvin helposti takkuja etenkin kaulan seudulle.  Ruoka-aikaan Pikku-Alma on oppinut johdattelemaan kotihoitajaa keittiöön ja ruoan antoa säestetään äänekkäällä maukumisella sekä jaloissa kiehnäämällä. Sijaiskodissa Almalle on huomatttu tulevan huonovointisuutta kanasta/siipikarjasta, minkä vuoksi uudessa kodissa olisi hyvä pysyttäytyä muusta lihasta koostuvassa raakaruokinnassa sekä lihapitoisissa märkäruuissa.

Uudeksi kodiksi Almalle sopisi parhaiten rauhallinen aikuiskoti, jossa olisi kokemusta aremmista kissoista. Alman kanssa tulee jatkaa käsittelyn treenaamista sekä sosiaalistamista, joten neidin uusilla omilla ihmisillä olisi hyvä olla näihin liittyvää osaamista. Ainoaksi kissaksi taikka lapsiperheeseen Alma ei sovi.

Summary in English

Pikku-Alma is a sweet, but at times a bit timid, female cat. Alma loves to be scratched on her head and allows herself to be picked up for a short time. At the moment she doesn’t like sitting on her carer’s lap. Alma gets easily frightened by sudden movement towards her and might slap if she is touched in the wrong way.

Alma loves to play and she would like a home with another young, kind and social female cat as her playmate and companion. Alma is not suitable for a family with children and an overall calm home-enviroment is best for her. In addition Alma’s new owners should have previous experience with timid, unsocialized cats, so that they are able to continue Alma’s training and socialization process.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 200 €. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Ma klo 20-21 / phone inquiries Mon 8-9 pm

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Pikku-Alma

  Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

  Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


  Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


  Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

  Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.