Pikkis

Lisätty sivulle: 2007-05-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pikkis
25.11.2007 Pikkis muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

15.6.2014 Hei! Vuosia on jo vierähtänyt kun Pikkis muutti taloon. Pikkis on edelleen mukana menossa ja voi (kröhm!) paksusti. Pikkis onkin saanut useita lempinimiä vuosien aikana, joista yksi on Piksu paksupöksy:). Pikkiksellä on pakkomielteinen suhtautuminen ruokaan ja sinnikkyydestä ja kekseliäisyydestä kerjäämisen suhteen ei voi sitä ainakaan moittia…mm. aamuyöstä Pikkis herättää “palvelijansa” rämsyttämällä kirjojen sivuja, jos sellainen sattuu olemaan yöpöydällä. Se onnistuu kätevästi kun laittaa toisen tassun kirjan päälle ja toisella tassulla rämsyttellee kirjan sivuja. Pikkis myös saattaa lätkäistä tai purra pohkeeseen, jos kerjääminen ei tuota tulosta, tämä tapa tosin on vähentynyt vuosien varrella. Pikkis saattaa myös mennä tyhjän ruoka-alustan ja kuppien päälle makaamaan aivan kuin viestittäisi, että “antakaa ruokaa, mua heikottaa” ja viimeinen ateria on saattanut olla tunti sitten:/. Ruoka-aikoina, joita meillä on kolme päivässä Pikkis juoksee ruoanantajan perässä häntä pystyssä ja innokkaana, käy jokaisen kupin läpi johon ruokaa laitetaan. Muut kissat odottelevat rauhassa ja odottavat, että pikkis valitsee kupin josta haluaa syödä.

Pikkis nauttii myös paljon sellällään makuusta ja meillä onkin monen monta kuvaa Pikkiksestä nokosilla, jossa se nauttii unistaan tassut kohti taivasta. Pikkis nauttii myös harjauksesta, mikä onkin tosi hyvä asia puolipitkän turkin takia.

Pikkis on saanut meillä oloaikan myös kaksi uutta “kaveria”, kun meille muutti kaksi kissaa naapurin kuoleman seurauksena. Pikkis ei näistä oikein piittaa mutta on hyväksynyt pitkin hampain.

Pikkis valitsi selkeästi minut omakseen silloin kun me haimme sen kotihoidosta Tampereelta kotiin ja tämä suhde on jatkunut myös tähän päivään saakka. Pikkis tulee toimeen hyvin mieheni kanssa, mutta tulee ainoastaan minun syliini ja juoksee usein asunnossa perässäni minne sitten kävelenkin ja tulee myös vessaan kanssani.

Pikkis on aivan ihana kotikissa mutta “katukissan” luonnettakin löytyy. Pikkiksellä saattaa olla joitain huonoja kokemuksia ihmisistä menneisyydessään, sillä reagoi voimakkaasti tiettyihin käden liikkeisiin ja saatta myös purra ja katse muuttuu hyvin epäluuloiseksi.

Pikkis lähettää terkkuja kaikille, etenkin kaikille jotka ovat hänelle ruokaa joskus antaneen!

P.s Pikkis ei myönnä olevansa paksu, vaan omaa vain tuuhean pitän turkin.

Terkuin, Katja ja Pikkis

***

noin 1,5v (syksyllä 2007) / Tampereella

5.9.2007 Kuulumisia Tampereelta: Kun tulen töistä kotiin Pikkis odottaa ensimmäisenä ovella paijauksia. Aamulla herään siihen, että se nukkuu vierelläni tai näykkäilee hellästi varpaitani. Sen saa ottaa syliin ja se syö ihan mitä vain, ei todellakaan mikään nirso tapaus. Toisten kissojen seura on edelleen huippujuttu ja kaikki leikit nastoja, mutta muuta samaa ei Pikkiksessä enää olekaan, jos vertaa siihen millainen se oli tullessaan. Pureva ja puolivilli tapaus on nyt mitä suloisin ja seurallisin kissa. Uudet ihmiset tarkastetaan rohkeasti silitysten toivossa ja puremisesta ei ole enää tietoakaan – varovasti toki välistä saatetaan näykkäistä ihmisystävää huomion herättmiseksi, mutta sen ei voi väittä sattuvan, hupaista se sen sijaan on.

Pikkis on niin kaunis ja siro, että vierailijat ovat kysyneet onko se rotukissa. Maatiainenhan tuo, mutta aivan älyttömän kaunis ja älykäs sellainen. Pikkis osaa tulla kutsusta luokse, ymmärtää kiellot ja osaa kantaa pehmoleluja suussaan:) Varmasti oppisi helposti muitakin temppuja. Kaikki Pikkiksen alkuperäiset kissakaverit ovat päässeet jo omaan kotiin. On suoranainen ihme että kukaan ei ole vielä Pikkistä kysellyt, aivan mahtava persoonallisuus ja superihana kissa, joka odottaa jo kovasti niitä omia palvelijoita.

KUULUMISIA 5.8.07:
Tätä nykyä Pikkis on seurapiirineito. Se haluaa olla mukana kaikissa mahdollisissa kodin touhuissa mukana ja silittääkin sitä saa ihan sydämensä kyllyydestä. Pureminen on vieläkin pieni ongelma, mutta hienosti tavasta ollaan oppimassa pois. Useimmiten hampaat vain koskettavat kevyesti ihoa aivan kuin Pikkis varmistaisi, että pureminen tosiaan on epäsuotavaa. Pikkis ei myöskään enää ole erityisen pieni, vaan on kasvanut sekä pituutta että leveyttä tulonsa jälkeen. On tyttö toki vieläkin sillä pienemmällä puolella, mutta ei enää mitenkään poikkeuksellisen pieni. Pikkiksen tulevassa kodissa täytyy ehdotomasti olla riehumiskaveri tälle energiapakkaukselle. Kiva koirakaverikin saattaisi olla ok.

KUULUMISIA 28.6.07:
Pikkiksen kanssa on edistytty oikein hienosti. Pikkis ei pelkää ihmisiä enää juuri lainkaan, mutta ikävä kyllä hakee välillä huomiota vähän väärillä tavoilla eli näykkimällä ja raapimalla jalkoja, että hoitaja varmasti huomaisi sen läsnäolon. Jäähy on osoittautunut parhaaksi tavaksi osoittaa että minkälainen käytös on toivottavaa ja millainen ei. Pikkis on oppinut jo huomattavasti lemmikkikissan tapoja ja nykyään tulee jo itse puskemaan ja hakemaan silittelyjä. Neidillä on myös Napoleon-kompleksi. Kaiken pitää olla isoa: Lempilelu on Pikkiksen kokoinen Laa Laa -pehmo, ruokaa pitää olla enemmän kuin kellään muulla, paras kissakaveri on jättimäisen iso ja menoa ja meininkiä irtoaa enemmän kuin kokonaisesta kissalaumasta. Tämän kissan ego on suurensuuri vaikka kooltaan se on aivan pikkuriikkinen.

KUULUMISIA 2.6.07:
Pikkis on hupaisa näky topaasinkeltaisine silmineen ja isoine korvineen. Pikkis on rasavilli kujeilija, jota katsellessa saa nauraa itsensä kipeäksi. Lempitemppuja on isommilla kissoilla ratsastaminen, ruokapalojen sieppaaminen kupista ja “saaliin” mutustelu kauempana, sekä ihmisten jaloissa pyöriminen, joka vääjämättä johtaa omiin tassuihin kompastumiseen. Pikkis tulee todella hyvin muitten kissojen kanssa toimeen ja nauttii lajikumppaniensa seurasta, joten Pikkis tahtoisi kotiin jossa olisi yksi tai useampi kissakaveri odottamassa, muttei mielellään pieniä lapsia. Pikkis on nimittäin tainnut lyhyen elämänsä aikana kohdata jo liian monta ongelmaihmistä, sillä pikku vipeltäjä tykkää kyllä pyöriä jaloissa ja nukkuu sängyssä ihmisen kanssa, mutta ojentuvat kädet pelottavat, vaikka ihminen selvästi kiinnostaa. Hyväksi siedätyshoidoksi on osoittautunut narulla leikitys ja herkkupalojen tarjoilu kädestä. Silloin kun Pikkis antaa silittää on turkki aivan silkinpehmeä, joten kärsivällisyys kyllä palkitaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei Pikkiksestä välttämättä koskaan tule varsinaista sylikissaa – saattaa kuitenkin tullakin, ennustaminen on mahdotonta. Tyttö osaa käyttää hienosti raapimispuuta, joten vilkkaudesta huolimatta irtaimisto on turvassa.

KUULUMISIA 28.5.07: Pikkis tuli meille hoitoon eilen ja sai välittömästi lempinimen Haamu, sillä se pyörii jatkuvasti ympäriinsä, tutkiskelee paikkoja ja on mestari livahtamaan ovenraosta salaa. Luulimme Pikkistä paljon aremmaksi, joten meidät yllätti tälläinen aktiivisuus suuresti. Sen pitäminen eristyshuoneessa on osoittautunut haasteeksi, sillä se on hyvin kiinnostunut muista kissoistamme. Emme edes tajunneet sen lähteneen omille teilleen huonestaan, joten järkytys oli valtava sen löydyttyä nuuskimasta kolme kertaa isompaa hoitokissaamme sulassa sovussa. Paluu eristyksiin sujui nihkeästi, joten Pikkis voisi hyvinkin sopia kotiin, jossa on kiva kissakaveri. Pikkis pelkää vielä kotimme kaksijalkaisia, mutta se ei ole mitenkään kummallista ottaen huomioon että se on ollut meillä vasta päivän. Ajan antaminen on usein valttia..

Pikkis on kaunis ja hieman erikoisen värinen pidempikarvainen kissaneito. Pikkis on Tampereella Scala-kissan kanssa.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.