Piki

2013-2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.5.2020 Molla ja Piki saivat yhteisen kodin, jossa heitä rakastetaan juuri sellaisina kuin ovat.

25.5.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

Tytöt ovat nyt asuneet meidän kanssa tasan kaksi viikkoa ja yhteiselo on lähtenyt varovaisen alun jälkeen sujumaan. Ensimmäinen viikko meni tytöillä tottuessa uuteen kotiin ja meihin. Piki, joka on rohkeampi kaksikosta, oli enemmän esillä heti ensimmäisestä illasta lähtien ja Molla on tällä viikolla alkanut selkeästi rentoutumaan ja ottamaan asuntoa ja meitä omakseen. Molemmat ovat vielä arkoja ja edetään hitaasti totutellen toisiimme. Namien avulla ollaan nyt totuteltu, että meidän lähelle voi tulla ja olla ja tätä nykyään tytöt makoilevat omilla tyynyillään meidän lähettyvillä. Tosin päivisin vetäytyvät vielä joko saunaan tai kylpyhuoneen vetolaatikkoon nukkumaan. Molemmat ovat hyvin kiinnostuneita meistä ja tulevat päivisin työhuoneeseen katsomaan että mitä puuhataan ja iltaisin makuuhuoneeseen katsomaan että mitä me siellä makoillaan. Tytöistä on tulleet meille jo hirmu tärkeät ja jatkamme hitaasti ja heidän ehdoilla totuttelua toisiimme. Pikku hiljaa on ajatuksena tosiaan heidän toteuttamista myös käsittelyyn ja toimenpiteisiin, mutta vasta kun eivät enää ole niin säikkyjä. Ruoka on maistunut ensimmäisestä illasta asti hyvin ja vessat on löydetty hyvin.

Molemmista tytöistä vaikuttaisi olevan kuoriutumassa sangen seuralliset ja herttaiset kissat!

***

Piki on leikkisä neiti, joka on alun arkuudesta huolimatta osoittanut olevansa perusluonteeltaan reipas. Piki on kiintynyt parhaaseen ystäväänsä Mollaan kovin ja toimii tälle rohkaisevana esimerkkinä, kuin isosiskona.

7.5.2020

Molla ja Piki olivat sijaiskotiin saapuessaan hyvin arkoja. Alkuun pysyivät lähes kokoajan piilossa ja juoksivat karkuun heti ihmisen nähdessään. Ajan kanssa tytöt alkoivat rentoutua ja Piki rohkeampana ja uteliaampana luonteena uskalsi tulla esiin ensin. Molla on luonteeltaan varautuneempi ja harkitsee pitkään, ennen kuin uskaltaa tehdä jotain. Molla siis erityisesti tarvitsee jatkossa positiivista vahvistusta aina kun sille tulee reippaampi tuuli päälle. Molla saa tukea Pikistä ja rohkenee tehdä asioita useimmiten Pikin perävaununa.

Piki on tämän kaksikon johtaja ja Mollan esikuva, joka tekee kaiken, syömisistä leikkimisiin, aina ensin. Piki puskee Mollaa paljon ja pyrkii houkuttelemaan kaveria leikkiin kieriskelemällä lattialla. Piki on kaksikosta ollut alusta alkaen leikkisämpi, mutta viime aikoina myös Molla on innostunut leikkimisestä rohkeammin.

Vaikka Piki muuten on Mollaa reippaampi, on se näistä kahdesta se, jolle ihmisen käsi on vieraampi ja pelottavampi asia. Useamman kuukauden sijaiskodissa olon jälkeen Piki antaa ihmisen tulla lähelleen ja nykyään myös tekee itse aloitteen ja tulee ihmisen viereen. Silitys on kuitenkin vielä asia, johon Piki ei ole tottunut. Molla taas sallii ihmisen siltykset ja rapsutukset ja viipyy niiden parissa tovin.

Tässä kaksikossa on neljässä kuukaudessa tapahtunut huima kehitys, kun aiemmin piilottelevista ja kyyryssä kulkevista kissoista on tullut kaksi enenevissä määrin ihmisten seuraan hakeutuvaa, leikkimisestä innostunutta tyttöä!