Pii-Sami

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.4.2022 Pii-Sami, joka tunnetaan nykyään nimellä Piitu, muutti kahden kissakaverin kaveriksi loppuelämän kotiinsa.

***

Pii-Sami on 1,5-vuotias aktiivinen ja vilkas kollipoika. Kodinvaihtajataustainen poika nauttii huomiosta ja osaa tulla sitä itse hakemaan. Huomiota haetaan niin tutuilta kuin uusiltakin tuttavuuksilta, eikä poika pelkää vieraita. Pii-Sami osallistuu aktiivisesti sijaiskodin arkeen ja haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana. Se seuraa tunnollisesti askareita ja tulee moikkaamaan kotiin palaavaa ihmistä eteiseen. Pii-Sami viihtyy myös sylissä ja hakeutuu siihen aktiivisesti itse.

Huomion lisäksi poika nauttii leikkimisestä ja leikki saadaankin aikaan mistä ja milloin tahansa. Parhaat leikit juostaan pallojen perässä tai saalistetaan huiskalelun kanssa. Pii-Sami on myös innokas kiipeilijä, minkä vuoksi uudesta kodista olisi hyvä löytyä kiipeilymahdollisuuksia. Se on myös päässyt pikkuhiljaa totuttelemaan valjaisiin ja osoittanut merkkejä, että voisi nauttia valjasulkoilusta. Kun päivän energiat on juostu ja leikitty pois, yöt poika nukkuu joko kiipeilypuun pesässä tai sängyssä ihmisen vieressä.

Yhdistykselle tullessa poikaa vaivasi allergiaoireet, jotka ovat nyt kuitenkin helpottaneet kortisonilääkityksellä ja ruokavaliomuutoksella. Lääkitystä edelleen lasketaan tasaisesti. Lisäksi myös ruokavaliota olisi tarkoitus laajentaa oireiden poissa pysymisen puitteissa. Tällä hetkellä pojan ruokavalioon kuuluvat allergiamärkäruoka sekä ajoittain raaka broileri. Pojalla on äärimmäisen hyvä ruokahalu. Se onkin helpottanut aiemmin lääkinnässä, sillä Pii-Sami on syönyt kaikki lääkkeet suoraan ruuan seasta.

Koska Pii-Sami on energinen ja touhukas, tulee uudelta kodilta löytyä tarpeeksi aikaa ja mahdollisuuksia aktivoida poikaa. Pojalla on kokemusta muista kissoista, joiden seurasta se on selkeästi nauttinut, siksi se etsii kotia, jossa sillä olisi kissakaveri seuranaan. Yhteiselosta koirien kanssa ei sen sijaan ole tietoa.