Pihla

06/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

26.7.2022 Prinsessa Pihla ja hovineito Pinja saivat ikioman valtakuntansa.

***

Äärettömän sievä, kiltti ja ihmisrakas Prinsessa Pihla nauttii leppoisista lököttelyiltapäivistä, pitkistä silityshoidoista sekä vauhdikkaista saalistusleikeistä. Rinnallaan tietysti hovineitonsa Pinja, jonka kanssa Prinsessa etsii yhteistä kotia.

5.7.2022

Pihla ja Pinja odottelevat edelleen Sitä Oikeaa kotia. Sen lisäksi, että tytöt voisivat sopia kodin ainoiksi kissoiksi, olisi kaksikossa myös ainesta esimerkiksi vanhemman, erityisen kiltin ja kissaseuraan tottuneen tätikissan seuralaisiksi. Tärkeintä olisi, että uudesta kodista löytyisi kissaa puhuva, lempeä ihminen tai vaikkapa kaksi, sekä tasainen elämänrytmi, johon ei seuraavien vuosikymmenten aikana olisi tulossa suuria muutoksia tai lapsia.

20.5.2022

Pihla ja Pinja saapuivat Rekuille viime lokakuussa yli sadan kissan populaatiosta, ja ovat asustelleet siitä lähtien samassa sijaiskodissa kahden muun samasta paikasta tulleen kissan kanssa. Pihla ja Pinja tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen, ja siksi etsivät nyt yhdessä rauhallista, tasaisen arjen omaavaa aikuiskotia kissakuiskaajan taidoilla varustetun ihmisen tai ihmisten luota. Ihanteellisinta olisi, jos tämä herkkä tyttöduo pääsisi pariskunnan hemmoteltavaksi, tai sitten runsaasti kotona aikaa viettävän henkilön silmäteriksi, jotta aikaa olisi kummankin neidin tarpeiden yksilölliseen huomiointiin.

Molemmat tytöt ovat uusien ihmisten ja tilanteiden, äkkinäisten liikkeiden sekä kovien äänien edessä edelleen arkoja, joten kissojen tahtiin kulkeva elämä on uudessa kodissa välttämätöntä. Tytöt ovat kuitenkin luonteiltaan seurallisia, ja tulevat mielellään esimerkiksi pötköttämään ihmisen viereen tai päälle leffoja katsellessa. Pinja ei ole vielä kunnolla käsiteltävissä, joten hän tulee tarvitsemaan kärsivällistä ja johdonmukaista totuttamista kotikissan elämään. Tukea tähän prosessiin tulee antamaan Pihla, joka taas oivalsi jo varhain ihmispalvelijan hyödyllisyyden silitys- ja leikityskoneena.

Prinsessa Pihla on kaunis, hellyyttä antava ja vastaanottava kehräyspakkaus, jolla on turkki kuin pehmeän silkkinen pilvi. Pihla myös itse vaikuttaa tietävän oman täydellisyytensä varsin hyvin ja osaa vaatia arvolleen sopivaa palvelua. Ihmisen tulee osata silittää neidin rintakarvoja juuri oikealla tavalla, ja paikallaan pitää istua vaikka tuntitolkulla, jos hänen kuninkaallisen korkeutensa sylissä otetut kauneusunet sitä vaativat. Palkkio tosin on kaiken tämän väärti: kuuluva ja pitkään jatkuva kehräys, pienet puskemiset sekä puuhkahännän hipaisut. Pihlan unialustana ollessa on todellinen riski, että päivässä ei tule saamaan mitään muuta aikaiseksi.

Silloin kun Pihla ei ole parkkeerattuna ihmisen syliin tai kylkeen, hänet useimmiten löytää omasta “huvimajasta” tai ikkunalaudalta maailman menoa tarkkailemasta. Dolce vitan vastapainona Pihla myös nauttii jokailtaisesta jumppahetkestään, jolloin ihmispalvelijalla on kunnia heilutella sulkalelua neidin spurttaillessa ja hyökkäillessä sitä kohti.

Kaiken ihanuuden lisäksi on kuitenkin todettava, että Pihla tulee tarvitsemaan erityistä huolenpitoa koko sen elämän ajan. Pihlalla on todettu pysyvä alttius vakavaan keuhkoödeemaan anestesian yhteydessä, joten tämä tulee jatkossa huomioida kaikkien nukutuksessa tehtävien toimenpiteiden yhteydessä. Uuden kodin tulee varautua taloudellisesti tarjoamaan Pihlalle asiantuntevaa terveydenhoitoa kissoihin erikoistuneella klinikalla sekä tarvittaessa Yliopistollisessa eläinsairaalassa, missä on parhaat valmiudet riskianestesioihin. Lisäksi hänen perusterveydestään on erityisen tärkeää huolehtia mm. laadukkaan ravinnon ja stressittömän arjen avulla. Pihlan kanssa on myös välttämätöntä ottaa rutiiniksi päivittäinen hampaiden harjaus, sillä nukutuksessa tehtävät hammashoidot eivät ole suositeltava vaihtoehto neidin suuterveyden ylläpitoon. Hampaiden harjauksen opettelu on jo aloitettu sijaiskodissa, ja se tulee varmasti onnistumaan myös uudessa kodissa, kunhan uudella omistajalla on hallussaan kissan kouluttamisen periaatteet.

Pihlalla oli myös pitkään yskää, jonka todennäköisenä syynä on ollut populaatiossa kiertäneet keuhkomadot. Pihla on nyt lääkitty, ja yskä näyttäisi toistaiseksi loppuneen, mutta uudessa kodissa tulisi seurata tarkkaan neidin vointia tämän saralla, sillä keuhkoihin on saattanut jäädä pysyviä vaurioita. Mahdollinen lääkintä onnistunee Pihlan kanssa hyvin, hän kun on kiltti käsiteltävä.