Pietari (nyk. Lenni)

Lisätty sivulle: 2016-08-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Pietari (nyk. Lenni)
2.10.2016 Pietari muutti omaan kotiin Lappeenrantaan Leevin ja toisen kissan kaveriksi.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.3.2017 On kulunut n. puolivuotta siitä, kun “pikku-äijä” saapui taloon. Lenni on toiveiden täyttymys – ja vieläkin enemmän. Vauhtia riittää edelleen, ruoka maittaa ja terveenä on pysytty, eli tilanne ei ole juurikaan muuttunut edellisestä päivityksestä. “Isosta-äijästä” on tullut ihan paras kaveri, mutta ihmisseuraakin kaivataan säännöllisesti. Välillä on ihan pakko-pakko-pakko päästä syliin, jolloin käydään seisomaan kahdella jalalla ja maukumaan vaativasti. Aamullakaan ei voisi olla enempää innoissaan, kun talo herää uuteen päivään. Lenni on todella reipas ja ihmisrakas pikkukissa. Lennin lempiharrastuksiin kuuluu iso-siskon ja -veljen kiusaaminen, lintujen bongailu ikkunasta, peilistä peilailu, jukkapalmuun kiipeäminen ja sen lehtien repiminen, vehnänoraan syöminen, kissanhiekkapussien repiminen ja hiekan levittäminen ympäri huonetta, palloleikit, vesikupissa uiminen ja kaikenlaiset vesileikit ja ihmisiskän sylissä makoilu ja nukkuminen. Suunnitelmissa olisi aloittaa ulkona käynnit valjaissa piakkoin. Kesäksi on myös suunnitteilla kissamökki ja -tarha omalle pihalle, katsotaan mitä tuleman pitää… ;)

10.10.2016 Pietari on selvästi tullut jäädäkseen! Poika tunnetaan nykyisin myös nimellä, Lenni (sopii hyvin isoveikan nimen kanssa). Lenni on ollut vapaasti viime torstai-iltapäivästä lähtien Tessan ja Leevin kanssa. Leevihän teki tiistaina sellaisen tempun, että sujahti Lennin huoneeseen, kun olin lähtemässä sieltä pois – eikä äijää saanut sieltä millään pois. Lennihän oli innosta soikeana ja meni heti tervehtimään puskien ja kiehnäten. Leevi ei selvästikään ymmärtänyt, mitä tapahtuu ja siirtyi taemmas katsomaan pikkuveikan touhuja. Muutamat sähinät, murinat ja läpsyt Leevi ehti toimittaa, mutta pian kaksikko pisti leikiksi.

Keskiviikkona iskin Lennille valjaat päälle ja lähdimme tutustumaan talon muihin kerroksiin ja tietysti perheen diivaan, Tessaan. Tessa vietti joitakin hetkiä ruokapöydän alla muristen ja katsellen, mutta palautui aina normaaliksi, kun Lenni oli muualla. Tessaa ei siis juurikaan kiinnosta, ja Lenni saa kyllä diivan mielestä meillä olla, kunhan ei tule liian lähelle tai syö neidin ruokia. Tessa on aina pitänyt ihmisseurasta enemmän, joten sillekin oli varmasti toisaalta helpotus, kun Lenni tuli taloon. Toiveemme siis toteutui 100 prosenttisesti; Leevi sai itselleen leikkikaverin ja Tessa sai toivomaansa omaa rauhaa ja enemmän ihmisseuraa.

Lenni seuraa Leeviä joka paikkaan ja punkee Leevin viereen nukkumaan aina kun mahdollista. Välillä näyttää siltä, että Leevikin haluaisi vähän oma rauhaa, mutta hyvin on mennyt tähän asti. Leevi on ottanut velvollisuudekseen myös kouluttaa pikku veijaria, ja kissaemon elkeitäkin on ollut nähtävissä.

Lenni on todellakin aikamoinen riehupetteri, se täytyy myöntää. Saatiinpa ainakin vähän vilinää taloon! Kaveri on kyllä ekstrasosiaalinen. Eilen ystävättäreni tuli moikkaamaan uutta perheenjäsentä, ja syliinhän se Lenni kiipesi, kunhan ensin vähän tutkaili mikä kaverini on naisiaan.

***

Leikattu urospentu, synt. noin 1.6.2016, kotihoidossa Helsingissä. Luovutus aikaisintaan 24.8.

3.9.2016 Pietari ja kumppanit ovat päässeet tutustumaan nyt hoitopaikan omiin kissoihin sekä saaneet enemmän tilaa telmiä ja temmeltää. Pietarin vauhti onkin kasvanut entisestään ja toisten kissojen kanssa peuhaaminen on ihan parasta. Lisätilan myötä ei Pietarin ja Polon yhteiselo ole enää niin tiivistä, joten ne voivat muuttaa myös itsekseen omaan kotiin. Omassa kodissa tulee kumminkin olla tarjolla kissaseuraa.

19.8.2016 Pietari ja sisarukset Markus, Matteus, Lyydia, Martta ja Magdaleena ovat lähtöisin Sulkavalta, josta ne on loukutettu talteen kirkon pihapiiristä. Pennut ovat olleet vähällä ihmiskontaktilla ennen kuin saapuivat yhdistyksen kotihoitopaikkaan 12.8.2016. Pietari on tällä hetkellä samassa hoitopaikassa Magdaleenan ja Luukaksen sekä ottoveljensä Polon kanssa.

Pietari on pienikokoinen hurmuri, joka reipastui hetkessä hoitopaikassaan. Pietari tykkää silityksistä, kehrää kovaa ääneen ja kiipeää mielellään hoitajansa syliin makailemaan. Mutta on tässä pojassa vauhtiakin! Pietari löysi heti yhteisen sävelen Polon kanssa ja ne tykkäävätkin riehua keskenään. Leikin jälkeen pojat käpertyvät rinnakkain, pesevät toinen toisiaan ja sitten voikin nukahtaa turvallisesti kaverin viereen. Pietarille ja Pololle etsitään mielellään yhteistä kotia.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.