Picasso

19.4.2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.5.2019 Picasso sai uuden kodin kaverinsa Amareton kanssa

11.5.2019 Kuulumisia kodista:

Picasson ja Amareton ensimmäinen viikko kotona on mennyt todella hienosti. 
Kotiin tulo päivänä pojat uskaltautuivat parin tunnin jälkeen jo hieman tutkimaan paikkoja, mutta menivät piiloon hyvin nopeasti.
Amaretto tuli jo toisena päivänä moikkaamaan kehräten lelujen ja namien houkuttelemana ja Picasso uskaltautui ulos piilostaan kolmantena päivänä (yöllä tutkivat kuitenkin paikkoja).
Pojat ovat kokoajan rohkeampia kotona, vetävät hurjaa rallia öisin, juttelevat jo paljon ja kiipeävät kaikki korkeat paikat läpi.
Picasso hakee selkeästi ihmisiltä enemmän silittelyä ja hellyyttä, kun taas Amaretto hakee leikkiä.
Molemmat tykkäävät katsella ikkunoista lintuja ja ovat muutenkin kiinnostuneita mitä ulkona tapahtuu. Ehkä kesällä katsotaan mitä pojat tykkäisivät ulkoiluista valjaissa.

***

Amaretto ja Picasso ovat vuoden vanhoja reippaita ja terveitä suomalaisia kolleja, jotka ovat asuneet helmikuun lopusta alkaen kotihoidossa Helsingissä. Pojat ovat hyvät kaverukset ja niille etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia. Poikia ei lievän arkuutensa vuoksi mielellään luovuteta perheeseen, missä on pieniä lapsia. 

 

12.4.2019 

Nämä pojat etsivät edelleen omaa kotiaan. Odotellessaan erityisesti Picasso on kesyyntynyt entisestään. Pojat ovat aktiivisia ja leikkisiä, mutta ovat mielellään myös siliteltävänä, kun sille päälle sattuvat. 

28.3.2019

Kollit ovat kilttejä, eivätkä ole kertaakaan kotihoidossa näyttäneet mitään merkkejä aggressiosta. Picasso yllättää hoitajan toisinaan ja antaa silittää samalla kehräten, mutta usein lähinnä haistelee ujosti kättä, jos sitä rauhallisesti lähestyy. Varsinaisesti kumpikaan pojista ei kuitenkaan sen enempää kaipaa ihmisen kosketusta tai sylittelyä, joten uuden kodin tulee ymmärtää antaa pojille omaa tilaa. 

Picasso on erityisen kiinnostunut ulkomaailmasta, ja tulee myös toisinaan ovelle saattamaan ulos lähtevää ihmistä. Hän seuraa tarkkaavaisesti ikkunalta ulkoelämää ja lintuja. Hän on ruoan suhteen hieman pieniruokaisempi ja valikoivampi kuin kaverinsa Amaretto.

Kollit leikkitappelevat ja touhuavat jonkun verran keskenään, mutta rallijuoksut ovat vähentyneet siitä määrästä mitä olivat ennen leikkausta.   Lempileluja ja leikkejä ovat huiskat ja pahvilaatikko erikokoisine aukkoineen, Kumpikaan kissoista ei ole kotihoitopaikassa näyttänyt juurikan stressaamisen merkkejä, ja ovat elelleet normaalia kissan elämää.