Phileas Fogg

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Phileas Fogg päätyi pitkältä reissultaan rähjääntyneenä Rekkujen hoiviin, ja etsii nyt kotia jossa se saisi paljon huomiota ja jossa mahdollisesti olisi kissa- tai koirakaveri tai vaihtoehtoisesti paljon leikittäjiä

24.7.2022

Kesy ja ihmisrakas kollipoika Phileas päätyi yhdistyksen hoiviin löytöeläintalon kautta. Reissujensa kunniaksi sai hän nimen “Phileas Fogg” Jules Vernen tunnetun kirjan hahmon mukaan.  Phileas  suhtautuu ihmisiin suurella luottamuksella ja moikkaa reippaasti myös vieraita. Ihmisen läheisyys on pojalle erittäin tärkeää. Hän hakeutuu lähes poikkeuksetta ihmisen viereen selälleen heittäytyen rapsutuksia kerjäämään. Poika nukkuu päikkärit sijaiskotiäidin rinnan päällä ja yöt kainalossa ketarat ojossa. Välillä olo on niin rento, että meinaa sohvalta tipahtaa, mutta onneksi kissa putoaa aina jaloilleen.

Phileas Fogg sopii myös lapsiperheeseen, joissa lapset osaavat seurata ohjeita ja kunnioittaa eläintä sekä sopia, että kissaa saa leikittää ainoastaan huiskun ja lelujen avulla, ei koskaan kädellä. Reippaita rapsutuksia saattaa hän innostua tulkitsemaan leikiksi tassulla huitaisten tai näykkäisemällä kevyesti. Nämä rapsutuskohdat tai tilanteet, joissa poika haluaisi kädellä leikkiä oppii nopeasti tunnistamaan, joten niitä on helppo myös välttää. Muutoin poika on halailtava sylikissa, joka antaa nostella ja pidellä itseään usein siihen itsekin hakeutuen.

Phileas saattaisi nauttia myös sopivan nuorehkon poikakissakaverin seurasta, mutta ei ole tietoa, onko näitä edellisessä elämässä hänellä ollut. Tämä kisu hakee kotia, jossa sille on aikaa ja seuraa ihmisistä ja/tai toisista eläimistä eikä hänen tarvitsisi olla jatkuvasti pitkiä aikoja yksin. Phileas on perusterve,  Fiv/Felv negatiivinen ja kastroitu. Ruoka maistuu monipuolisesti ja jätökset tehdään aina laatikkoon. Yhteiselo kasvien kanssa sujuu hienosti, pojalla ei näytä olevan minkäänlaista kiinnostusta kasveja kohtaan. Hoitotoimenpiteet ovat onnistuneet hyvin. Kylpy ja kynsienleikkuu tehtiin ongelmitta heti sijaiskotiin tullessa. Korvien ja silmien puhdistus ollut myös helppoa.

Phileas Fogg nauttii seuran lisäksi huiskuleikeistä ja ikkunasta ulos kurkkimisesta ulkoilmaa nuuhkien. Iso talo tai ulkoaitaus olisivat varmasti hänelle myös mieluisia. Tämän pojan voisi varmasti kouluttaa myös valjaissa ulkoilemaan. Sopeutuvaisen luonteensa vuoksi matkustaminen ja eri kodeissa oleminen olisi Phileakselle varmasti helpompaa kuin monelle muulle kissalle.