Peyton

07/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2019 Peyton muutti omaa kotiin toisen nuoren poikakissan kaveriksi.

Kuulumisia uudesta kodista ensimmäiseltä viikolta:

Meillä kotiutuminen on sujunut paljon nopeammin mitä oltaisiin ikinä voitu uskoa! Kaikki ei mennyt ihan suunnittelemien mukaan, sillä olimme ajatelleet että Peyton saa ensiksi tutustua hajuihin makuuhuoneessa, ja tuoksutella toista kissaa oven raosta. Veijari oli asiasta eri mieltä ja livahti oven raosta tutkimaan koko asuntoa.  Se meni aivan innoissaan ympäri asuntoa ja halusi kiehnätä kaverissa. Päikkäreiden välissä Peyton innostui aina leikkiin, ja illalla sillä olikin kunnon iltavillit! Myöhemmin kissat saivat ensimmäiset yhteiset piiloleikitkin aikaiseksi :)

Peyton ottaa paljon mallia vanhemmasta kissasta ja sen toiminnasta -niin nukkumisessa kuin ruokailussakin. Ne kulkevat aika pitkälti peräkanaa ja välillä jonon johtaja vaihtuu. Me ihmiset olemme päässeet jo rapsuttelutasolle, tosin vasta ohimennen ja pieniä hetkiä kerrallaan. Toisinaan Peytonille riittää yksi sipaisu, ja välillä se antaa silittää useamman kerran selästä ja hännästä. Meillä on siis vauhtia riittänyt näinä ensimmäisinä päivinä, on tässä ollut ihmettelemistä itse kullakin!

 Peyton uskaltaa jo yksin lähestyä meitä ja leikkiä meidän kanssa. Tänään lattialla makoillessani toisen kissan vieressä Peyton päätti että minun selän päällä on tosi kiva makoilla ja otti pienet päikkärit siinä :) On ihana huomata miten joka päivä se etenee ja uskaltaa enemmän, ja miten paljon ollaan päästy eteenpäin lähtötilanteesta -kun tässä on kuitenkin mennyt vain se 3 päivää!

***

Komea ja touhukas Peyton etsii ikiomaa kotia, jossa pääsisi puuhailemaan perheen parissa sekä leikkimään ja pitämään hauskaa kissakaverin kanssa.

16.9.2019

Peyton saapui emonsa Aelan ja sisarustensa Sofielin, Zoeyn ja Maelan kanssa Rekku Rescuen sijaiskotiin elokuun lopulla. Pennut olivat tullessaan noin 8-viikkoisia ja he olivat mitä ilmeisimmin eläneet elämänsä kaksi ensimmäistä kuukautta ilman ihmiskontaktia. Kotihoidossa pentuja on käyty totuttamaan ihmisen seuraan ja käsittelyyn, mutta vielä on matkaa, ennen kuin pennut saadaan kunnolla sosiaalistettua. Uusien kotien tulee jatkaa pentujen totuttamista kotikissan elämään ja tämän vuoksi etsimme heille kaikille jo jonkin verran kissakokemusta omaavia koteja. Arkuutensa vuoksi nämä pennut eivät myöskään sovellu pikkulapsiperheeseen.

Peyton on sisaruksista rohkein ja sosiaalisin. Hän antaa kotihoitajan silittää ollessaan rauhassa, mutta ei vielä hakeudu itse ihmisen luo. Peyton on innokas osallistumaan kotitöihin ja kiinnostuu myös huiska- ja palloleikeistä aina tilaisuuden tullen. Uudessa kodissa voisi olla Peytonia odottamassa kiltti, reipas ja ihmisten kanssa hyvin juttuun tuleva poikakissa, joka voisi esimerkillään johdattaa Peytonin kotikissana olemisen saloihin. Vaihtoehtoisesti Peyton voisi lähteä uuteen kotiin yhdessä jonkun sisaruksensa kanssa. Emme luovuta pentuja ainoaksi kissaksi.

Pennut ovat valmiita muuttamaan omaan kotiin aikaisintaan lokakuun puolessa välissä.