Peteriina ( Nyk. Melffi )

03/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

19.11.2022 Peteriina muutti omaan kotiin

3.12.2022 Kuulumisia uudesta kodista:

Peteriina on nyt asunut luonamme kaksi viikkoa, ja sopeutunut oikein hyvin jo tässä ajassa. Nimi vaihtui muuton yhteydessä Melffiksi. Ensimmäisinä päivinä häntä jännitti kovasti ja hän halusi eniten olla piilossa, mutta jo muutaman päivän jälkeen hän alkoi viettää enemmän aikaa piilopaikkojen ulkopuolella ja olla utelias uutta kotia ja perhettä kohtaan :) Hyvin ruokaorientoitunut hän on ollut alusta alkaen, ja ruoka alkoikin maistua ongelmitta joensimmäisestä päivästä lähtien. Nyt parissa viikossa hän on jo tottunut uuteen kotiin sen verran hyvin, että viettää suuren osan ajastaan piilopaikkojensa ulkopuolella ja nauttii kovasti silityksistä ja rapsutuksista. Melffi alkaakin heti kehräämään, kun häntä menee silittämään. Toki pientä arkuutta on edelleen, esim. jos kokee meidän liikkeet liian äkkinäisiksi. Mutta sanoisin, että edistys on ollut hyvin nopeaa ja hänestä tulee varmasti oikein hyvä seurakissa tällä tahdilla. Iltaisin hän tykkää makoilla seurassamme sohvan käsi- tai selkänojalla, ja on hän alkanut leikkimäänkin jo enemmän vaikka perusluonteeltaan onkin varsin rauhallinen.

Meillä menee toisin sanoen oikein hyvin. Kiitos teille vielä kaikesta!

 

 

Peteriina on nuori, vielä ujo mutta sijaiskodissa kovasti rohkaistunut rauhallinen tyttönen.

31.10.2022

Peteriina on kasvanut ilman kunnollista ihmiskontaktia ja hän olikin sijaiskotiin saapuessaan todella ujo. Peteriina on kuitenkin sijaiskodissa vietetyn ajan kuluessa rohkaistunut paljon. Hän nauttii iltaisin niskan ja pään silittelystä, kunhan häntä vaan aluksi lähestytään varoen. Peteriina antaa koskettaa tassuja ja korvia ja myös harjata silitysten lomassa. Hän pitää ihmisten seurasta vaikka ei aina innostukaan hoitajien kanssa leikkimään. Leluista suosikkeja ovat sulkalelut ja pahvinpala mutta Peteriina ei aina innostu leluista. Tämän vuoksi häntä onkin aktivoitu ruoan avulla, sillä ruoka kiinnostaa tätä tyttöä kovasti. Kuivaraksut ovat hänestä mitä parhain palkinto.

Peteriina on vähän kömpelön oloinen kissa ja selvästi ei yhtä vauhdikas ja sulavaliikkeinen kuin samassa sijaiskodissa asuva siskonsa Penny. Tämän takia hän onkin käynyt eläinlääkärissä röntgenkuvauksessa, jossa tutkittiin selkä ja takaraajat. Mitään rakenteellista vikaa hänestä ei löytynyt ja hän voi hyvin. Uudessa kodissa hänen liikkumistaan kannattaa seurata.

Peteriina etsii kotia, jossa ymmärretään vielä arkaa kissaa ja jossa on aikaa ja tahtoa aktivoida ja rakentaa luottamusta hänen kanssaan. Peteriina ei sovi lapsiperheeseen vaan paras koti olisi rauhallinen aikuiskoti ainoana kissana.