Percival

2019-2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.5.2024 Percival muutti omaan kotiin ainoaksi kissaksi

***

Percival on kiltti, seurallinen ja leikkisä poikakissa. Luppakorvaisuus johtuu geenimutaatiosta, jonka takia Percivalille tulee kehittymään luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttava sairaus, joka aiheuttaa kroonisia kipuja. Siksi etsimme hänelle kissakokenutta kotia, joka on valmis sitoutumaan kroonisesti sairaan kissan omistajuuteen.

20.3.2024

Percival, tuttujen kesken “Pertsa”, odottelee edelleen omaa loppuelämän kotia sijaiskodissa. Percival on kotona viihtyvän ihmisen unelmaseuralainen: poika nukkuu mielellään yönsä ihmisen rinnan päällä tai kyljessä, päivänsä ihmisen sylissä tai vieressä ja illan sohvalla ihmisen sylissä köllötellen. Percival on nuoreksi kissaksi rauhallinen, kuitenkin ihmisen heittelemän pallon perässä Percival saattaa innostua juoksemaan niin että kyytiä saa kaikki tielle osuva.

Percivalin korvien likaantuminen on rauhoittunut, tällä hetkellä korvat kaipaavat putsausta noin kuukauden välein.

28.1.2024

Percival saapui yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Percival on kiltti, hellyydenkipeä ja leikkisä poika. Hänen poskensa ovat paksut, tassunsa suuret, mutta korvansa pienet. Hellyyttä kaivatessaan hän pyörii jaloissa tai kiipeää syliin, saattaa jopa nostaa tassunsa ihmisen olkapäälle ja puskea poskea. Nälästä hän ilmoittaa kovaäänisesti naukumalla. Ruokahalu onkin suuri, eikä poika nirsoile pöperöiden suhteen. Percival on tottunut ihmisten toimiin ja ääniin, eikä hätkähdä pienistä. Hän on tottunut olemaan käsiteltävänä, eli poikaa saa helliä kuonosta hännänpäähän. Luppakorvaisena likaa saattaa joskus kertyä korviin, mutta poika antaa hienosti putsata korvansa.

Percival voisi sopia ainoaksi kissaksi tai toisen kissan kaveriksi, jos kissakavereihin tutustuminen voitaisi toteuttaa vähitellen ja valvotuissa olosuhteissa. Uudessa kodissa voisi hyvin olla isompia lapsia. Koska Percival kaipaa ihmisen seuraa, hellyyttä ja leikittämistä, etsitään pojalle kotia, jossa hän ei joutuisi esim. arkisin olemaan yksin pitkiä päiviä. Percival olisikin mainio toimistokaveri etätyöntekijälle!

Koska Percivalilla on luppakorvat, on hänellä todennäköisesti Scottish fold -rodun geeniperimää. Luppakorvaisuus on seurausta ruston kehitykseen vaikuttavasta geenimutaatiosta, joka myös samalla aiheuttaa osteokondrodysplasia-nimistä, koko kehon luustoa, rustoa ja niveliä rappeuttavaa sairautta. Jokainen tätä geenimuunnosta kantava kissa tulee kärsimään kroonisista kivuista jossain vaiheessa elämäänsä. On yksilöllistä, minkä asteisena sairaus ilmenee ja kuinka nuorena oireilu alkaa, joten tilanne vaatii jatkuvaa seurantaa kotona sekä säännöllisiä eläinlääkärin tarkistuksia ja röntgenkuvia. Tulevan omistajan tulee ymmärtää taudinkuva ja sen mahdollinen vaikutus kissan elinikään, sekä olla tietoinen kivun ilmenemismuodoista kissoilla.

Percivalin vointia tulee seurata tarkasti kotona, kiinnittäen huomiota esimerkiksi siihen, alkaako hän arastella jotain kohtaa vartalossaan, välttämään hyppimistä, tms.. Säännöllisillä eläinlääkärin tutkimuksilla ja tarvittaessa röntgenkuvilla voidaan seurata sairauden etenemistä ja aloittaa kipulääkitys, kun sille tarvetta tulee. Onneksi Percival on erittäin luottavainen ja reipas poika, joten lääkkeidenoton kanssa tuskin tulee ongelmia. Percival on tammikuussa 2024 käynyt röntgentutkimuksessa, jossa löydettiin lieviä paikallisia luustomuutoksia. Tällä hetkellä pojan vointi on kuitenkin hyvä ja liikkuminen normaalia.