Peppi Pitkätossu

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Seurallinen ja leikkisä Peppi Pitkätossu etsii rauhallista aikuiskotia joko ainoana kissana tai kiltin ja samanluonteisen toisen tyttökissan kaverina.

7.6.2024

Emme toistaiseksi ota Pepistä enempää hakemuksia. Olemme yhteydessä jo hakemuksen laittaneisiin kotiehdokkaisiin lähiaikoina.

4.6.2024

Peppi Pitkätossu on suloinen, seurallinen ja aktiivinen nuori kissa, joka tuli yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Peppi on pienikokoinen ja todella ketterä. Hän tykkää kiipeillä korkeisiin paikkoihin, tutkia ympäristöään ja katsella maailmaa ikkunasta. Innostus tutkimusmatkailuun on sijaiskodissa näyttäytynyt myös pyrkimyksenä availla hoitohuoneen suljettua ovea hyppimällä kahvaan, joten tämän uteliaan neidin kanssa kannattaa omassa kodissa panostaa kissaturvallisiin ja -kestäviin ratkaisuihin ovien ja ikkunoiden suhteen. Peppiä kiinnostaa kaikenlaiset lelut, kuten pallot, huiskat, tai liikkuvat aktivointilelut ja kaipaa ihmisen toimesta leikitystä vähintään aamuin illoin.

Isommat muutokset ja uudet ihmiset jännittävät Peppiä, ja se säikähtää helposti yllättäviä kovia ääniä. Neiti on toisaalta niin utelias ja seurallinen persoona, ettei se malta pitkään olla piilossa. Jos Pepille antaa tilaa olla seurallinen omilla ehdoillaan, se tulee pian hakemaan rapsutuksia, ja sopivalla tuulella Peppi myös puskee, kehrää, leipoo, ja välillä kuolaa, jos on oikein rentouttava silittelysessio. Peppi rakastaa harjaamista, vaikka hän ei sitä lyhytkarvaisena kissana välttämättä tarvitsekaan päivittäin. Kun otetaan harja esiin, Peppi pyytää harjaamista puskemalla. Pepillä on ollut satunnaista kevyttä näykkimistä tilanteissa, joissa se on innostunut rapsutuksista kovasti, tai jos on halunnut varoittaa tulemasta lähemmäs hoitajan lähestyessä huonolla hetkellä. Varsinaista aggressiivisuutta ei kuitenkaan ole ollut ja Pepin näykkimiset ovat olleet hellävaraisia, joten tilanteet vaatinevat uudelta omistajalta vain tarkkaa kissanlukutaitoa.

Peppi on pärjännyt työpäivät hyvin yksin, kunhan aamuisin hoidetaan rapsutus- ja leikkirutiinit hoitajien toimesta asianmukaisesti. Peppi voisikin sopia ainoaksi kissaksi kotiin, jossa ihmisiltä löytyy päivittäin paljon aikaa leikittämiseen ja hellimiseen, ja jossa kissan virikkeistämiseen ollaan valmiita panostamaan. Peppi on aiemmin asunut toisen kissan kanssa samassa kodissa ja on osoittanut kiinnostusta sijaiskodin omaa kissaa kohtaan, joten vaihtoehtoisesti hän voisi myös sopia kiltin ja leikkisän, toisiin kissoihin tottuneen, tyttökissan kaveriksi. Pienten lasten perheeseen Peppi ei herkkyytensä vuoksi sovi.

Sijaiskotiin siirtymisen myötä tulleet muutokset aiheuttivat Pepille lieviä vatsavaivoja, jotka on nyt saatu hyvin hallintaan vatsaystävällisen ruokavalion ja maitohappobakteerivalmisteen avulla. Näitä jatketaan toistaiseksi, ja samassa ruokavaliossa olisi hyvä pysyä myös uudessa kodissa vielä tovin, kunnes uuden muuton mahdollisesti aiheuttama stressi on laantunut. Jatkossa uusia ruokia voi kokeilla yksitellen ja etsiä Pepin herkälle vatsalle sopiva monipuolinen ruokavalio.

Peppi on jonkin verran nirso ja pieniruokainen, suosien pieniä ruoka-annoksia pitkin päivää. Mikäli uudessa kodissa on toinen kissa, tulee varmistaa tapa, jolla Peppi saa oman ruokansa syötyä. Ihmisten ruoka ja juoma kiinnostavat uteliasta tyttöä, joten esim. kahvikuppia kannattaa vähän vahtia, ettei Peppi yritä hörppiä siitä maistiaisia. Peppi on siisti tyttö ja vessassa asiointi on alusta asti sujunut ilman ongelmia. Peppi osaa käyttää raapimapuuta, mutta silti se välillä tykkää raapia myös sohvan alustaa tai reunoja. Hoitotoimenpiteisiin ja lääkitsemiseen Peppiä ei ole ilmeisesti totutettu edellisessä elämässään, mutta tarvittaessa lääkkeen antaminen onnistuu, vaikka Peppi yrittääkin päästä otteesta pois. Uudessa kodissa olisi siis hyvä olla kiinnostusta kissan kouluttamiseen ja hoitotoimenpiteiden harjoitteluun positiivisen vahvistamisen keinoin. Pepillä löytyi eläinlääkärin tarkastuksessa paikoin pientä ientulehdusta, joten neiti tulee tarvitsemaan tämän vuoden sisällä hammaskivenpoiston sekä hammasröntgenin syöpymämuutosten varalta.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.