Pepper

16.05.2019

Alkuperä: Suomi

23.7.2022 Pepper muutti ikiomaan kotiinsa talouden ainoaksi kissaprinsessaksi.

***

Pepper on n. 3-vuotias reipas, osallistuva ja kiltti kissatyttö, joka etsii stressitöntä kotia.

6.6.2022

Pepper saapui sijaiskotiin kodinvaihtajana toukokuussa 2022. Luonteeltaan Pepper on sosiaalinen, todella leikkisä ja rapsutuksia rakastava kiltti kissa, joka tykkää osallistua ihmisten tekemisiin seurailemalla kiinnostuneena. Hän on innokas tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta lapset aiheuttavat Pepperissä stressiä, joten hakusessa on koti, jossa ei lapsia ole nyt tai tulevaisuudessa. Rauhallisten, isompien teini-ikäisten kanssa Pepper voisi tulla toimeen, mikäli ovat kissojen käsittelyssä rutinoituneita.

Pepper on muutenkin stressiherkkä, ja uudet tilanteet, sekä tilanteet, joissa oma luottoihminen ei ole läsnä, saavat neidin pelokkaaksi, jolloin hän nousee puolustuskannalle. Ilman ylimääräistä stressiä olevassa ympäristössä Pepper käyttäytyy moitteettomasti. Neidille etsitäänkin kotia, missä tämä piirre osataan ottaa huomioon lempeydellä ja missä häneen ollaan valmiita panostamaan ajallisesti ja kärsivällisyydellä.

Pepper rakastaa kiipeilypuuta ja leluja, mutta sijaiskodissa on leikkinyt mielummin ihmisen kanssa kuin yksin leluillaan. Hän tulee usein itse kutsumaan ihmisen leikkimään ja muutenkin kommunikoi taitavasti, kun haluaa esimerkiksi parvekkeelle ulkoilemaan. Halu ulkoiluun onkin suuri, joten kotiin saapuessa saa välillä olla tarkkana ovella. Pepper kaipaa paljon seuraa ja leikkiä, joten hän saattaisi myös nauttia toisen kiltin tyttökissan kaveruudesta. Kissojen tutustuttaminen tulisi kuitenkin Pepperin kohdalla toteuttaa erityisen varoen tytön stressialttiuden vuoksi.

Pepper toivoo itselleen ihmisiä, jotka jaksavat rapsutella ja viettää aikaa yhdessä. Jos hänelle löytyy kissan kanssa aikaa viettävä perhe, joka ei ole paljon pois kotoa, voisi Pepper sopia myös ainoaksi kissaksi. Hän tykkää tulla peiton alle nukkumaan ja juoksee aina ovelle iloisena vastaan kotiin saapuessa. Hetkittäin Pepper on erittäin puhelias ja viestii paljon purisemalla hauskasti. Kynsiään Pepper hoitaa aktiivisesti itse raapimispuun avulla.

Pepper on syönyt hieman epäsäännöllisesti muuttaessaan sijaiskotiin, mutta totuttuaan ruokailurytmiin syöminen on parantunut. Hetkittäin hän on hieman nirso, mutta sekään ei ole osoittautunut lopulta ongelmaksi. Kissan herkkujen sijaan Pepper rakastaa nakerrella kurkkua. Huonekasvit olivat alkuun kovin kiinnostavia, mutta nekin on pienen harjoittelun jälkeen jätetty rauhaan.

Kaiken kaikkiaan Pepper on mahtava typykkä, joka ansaitsee itselleen yhtä mahtavan ja hänestä hyvin huolehtivan loppuelämän kodin.