Pelican (nyk. Felix)

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

3.2.2022 Pelican muutti omaan kotiinsa kahden kissan kaveriksi.

***

Uusia ihmisiä vielä ujosteleva Pelican on pohjimmiltaan ihmis- ja etenkin kissaseuraa rakastava nuori herra, joka lukee lajitovereitaan äärimmäisen hyvin ja rakastaa toisia kissoja sekä leikki- että unikavereina.

27.01.2022

Emme toistaiseksi ota Pelicanista enempää kyselyitä vastaan.

13.01.2022

Yli vuosi sitten Pelican loukutettiin turvaan kissapopulaatiosta, jossa useimmilla yksilöillä ei ollut koskaan ollut kunnollista kontaktia ihmiseen. Nämä populaatiosta talteen kerätyt kissat saivat nimensä erilaisten kahvilaatujen mukaan, ja Pelican on ”kahvipavuista” hitaammin lämpeävää sorttia. Saapuessaan Pelicanin pelko purkautui aggressiona, ja sijaiskodin hoitajat ovat saaneet osansa puremisesta ja raapimisesta.

Sinnikkään kesyttämisen jälkeen Pelican kuitenkin tottui ihmisen läsnäoloon ja lopulta myös oman ihmisensä kosketukseen. Uudelta ihmiseltään Pelican tarvitsee paljon aikaa ja ymmärrystä sekä totuttelua käsittelyyn omilla ehdoillaan. Kun luottamus on voitettu, rakastaa Pelican sylissä makoilua ja silityksiä.

Pelican rakastaa myös toisten kissojen seuraa. Sen uudessa kodissa onkin ehdottomasti oltava vähintään yksi reipas ja kissasosiaalinen lajitoveri, kaikkein mieluiten nuorehko kolli, josta olisi näyttämään Pelicanille kotikissan mallia ja joka ilahtuisi uudesta leikki- ja unikaverista. Pelican lukee toisia kissoja mallikkaasti ja on sijaiskodissa osannut löytää eri ikäisten kissatovereiden kanssa yhteisen kielen.

Tutustuttuaan ihmiseen Pelican pyörii jaloissa alituiseen kerjäämässä syliin, ja sylissä se rentoutuukin täysin ja hankaa poskiaan onnellisena ihmisen kasvoja vasten kehräyksen saattelemana. Innostuessaan se heiluttaa häntäänsä sivusuunnassa kuin koira. Pelican ei vielä oikein ymmärrä ihmisen kanssa leikkimisen päälle, mutta leikkii mielellään itsekseen ja lajitovereidensa kanssa. Öisin se kiipeää ihmisensä päälle nukkumaan ja aamulla riemastuu ihmisen heräämisestä niin, että aloittaa vimmatun leikin kissakaverien kanssa.

Pelicanin luonteessa on omat haasteensa, ja se tarvitsee uudelta kodiltaan osaamista, ymmärrystä ja aikaa, jotta sen ihana luonne pääsee oikeuksiinsa. Pelican ei sovi lapsiperheeseen arkuutensa ja sen vuoksi, että alun arkuus ja pelko saattavat purkautua aggressiona.