Pave

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.11.2022

Pave muutti omaan kotiin yhdessä kaverinsa Costin kanssa.

**

Pave on utelias ja leikkisä poika, joka etsii omaa perhettään, jossa oltaisiin valmiita jatkamaan tämän kollin kesyyntymisprosessia. Pave etsii yhteistä kotia Costin kanssa.

18.10.2022

Pave tuli sijaiskotiin viiden muun saman populaation pennun kanssa (”rokkaripojat”) ilman emoaan. Pojat olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus rakentui pikkuhiljaa ruoan ja leikin avulla. Tällä hetkellä samassa sijaiskodissa uutta loppuelämän kotia odottelee rokkaripojista neljä (Costi, Pave, Makke ja Galle) ja toisessa sijaiskodissa kaksi (Andy ja Hynyne). Pojat luovutetaan uusiin koteihin mielellään pareittain, jotta heillä on seuraa toisistaan ja kaveruus saa jatkua.

Pave on jo lähes valmis kotikissa, joka sopeutuu uusiinkin tilanteisiin nopeasti. Pavea saa jo silittää ja nostaa syliin polvien päälle siliteltäväksi, kunhan ei nosta vielä liian korkealle lattiatasosta. Vaikka Pave on jo luottavainen, uuden kodin on hyvä jatkaa luottamuksen rakentamista ja uusiin asioihin tutustumista.

Pave on todella nokkela ja sitkeä leikkimään ja viihtyy hyvin pitkiä aikoja joko muiden rokkaripoikien kanssa leikkimässä tai ihmisen aktivoitavana. Pave on aina ensimmäisenä paikalla, kun jotain tapahtuu ja menee superuteliaana kohti uusia tilanteita. Pave leikkii oikeastaan millä vaan, mutta eniten tykkää leikkiä rypistetyillä kuiteilla, pussin sulkijoilla, sulkakepeillä tai etsiä nameja aktivointileluista. Myös tunnelit ja majat ovat kivoja. Leikkiessään Pave on todella nokkela, näppärä ja sitkeä.

Pave on palvelijoilleen helppo hoidettava. Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu hyvin, hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti ja kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Kopituksessa pitää vielä huijata, mutta se onnistuu parhaiten joko mieleisillä leluilla tai herkkuruoalla. Pave ei voi vastustaa oikeastaan kumpaakaan. Pave ei muuten juttele vielä ihmisille, mutta huutelee joskus eksyessään talossa liian kauas muista. Ulkona Pave ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta.

Koska Pave on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain joko toisen rokkaripojan kanssa (Costi) tai kotiin, jossa on jo valmiiksi nuori kissa. Paven sopeutumisesta pieniin lapsiin tai koiriin ei ole kokemusta, mutta toisiin kissoihin hän suhtautuu hyvin.