Paulus

01.06.2018

Alkuperä: Suomi

Paulus on lähtöisin Kanta-Hämeen alueelta kissapopulaatiosta, josta on tullut useampi kissa etsimään uusia koteja Rekku Rescuelle. Paulus on asunut ensimmäiset viikkonsa villinä ja vapaana maalaistalon pihapiirissä, eikä sillä ollut ihmiskontakteja ennen kuin se saapui rekkujen sijaiskotiin 4.9. siskonsa Meluthan kanssa.

12.12.2018

Paulus sai uuden kodin toisen kissan kaverina. Arkuus on jo alkanut helpottaa ja matot menevät kissakaverien yhteisien leikkien aikana jo rullalle. Kissakaveri on Pauluksen mielestä turvallisempi kuin ihminen, mutta on uusi omistajakin saanut jo silitellä.

15.11.2018

Paulus oli alkuun hyvin pelokas ja se osoitti sen murisemalla, sähisemällä ja sinkoilemalla kotihoitajaa karkuun. Se oli myös hyvin laiha ja sen kunto romahti madotuksen myötä entisestään. Sen kunto alkoi onneksi tukihoidon myötä kohenemaan ja samalla se alkoi hieman rentoutumaan ja leikkimään siskonsa kanssa.

Meni vielä muutama viikko ennen kuin Pauluksen lukko alkoi avautumaan, hoitopaikan omat kissat ovat olleet suurena apuna Pauluksen kanssa. Nykyään kotihoitaja saa silittää Paulusta ja ottaa sen syliin, mutta vain kun hetki on oikea ja tilanne rauhallinen. Äkkinäiset lähestymiset pelottavat Paulusta, joten se sopii vain rauhalliseen aikuiskotiin.  Paulus on kumminkin hyvin utelias ja sitä ei haittaa, vaikka tupa olisi täynnä vieraita: se osallistuu seurusteluun, herkkujen syöntiin ja nuuhkaisee ojennettua kättä, mutta ei anna vieraiden itseään muutoin koskea.

Pauluksen tulevassa kodissa tulee olla seurana kiltti reipas poikakissa, jonka kanssa se saa juosta ja rellestää ja pistää painiksi silloin tällöin. Jännittävissä tilanteissa Paulus tukeutuu paljon toisiin kissoihin ja käpertyy mielellään niiden kylkeen nukkumaan. Pauluksen oman ihmisen tulee ymmärtää ujon kissan sielunelämää ja olla valmis panostamaan pojan sosiaalistamiseen lempein keinoin ja antaa sille aikaa luottamuksen löytämiseen.