Pate

2006 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.1.2019

Pate muutti omaan kotiin Helsingissä ja nauttii olostaan ainoana kissana.

25.11.2018

Pate on hurmaava jo vähän  varttuneempaan ikään kerennyt komea kollipoika.

Alkuun Pate ujosteli ihmistä ja otti saunan omaksi tukikohdakseen. Pate kuitenkin tottui ihmisiin kun sen seurassa saunassa istuttiin ja luettiin. Silittelystäkin tuli ihan sallittua ja pikkuhiljaa Pate uskaltautui tutustumaan maailmaan myös saunan ulkopuolella. Alkuun tutustumisretket tehtiin öiseen aikaan, mutta myöhemmin päivänvalokaan ei haitannut, kunhan oma turvapaikka oli tarpeen tullen saavutettavissa ja asunnossa mukavan rauhallista. Edelleen nopeat liikkeet säikäyttävät Patea ja se saattaa sen ilmaista sähähtämällä ja lapsista Pate ei niin välitä vaan tahtoisi vähän rauhallisempaan kotiin, jossa se saisi rauhassa aikaa tutustua uuteen omistajaansa.

Vaikka Patella onkin jo ikää, se on kuitenkin leikkisä kissa ja on oppinut rakastamaan suuresti silittelyä. Pate nukkuu mielellään samassa huoneessa ihmisen kanssa, joko sängynpäädyssä tai jossain päin  makuuhuonetta, josta aamuyöstä siirrytään kuitenkin nukkumaan muualle.

Uudelle kodille Patella olisi toiveena sopiva tähystelyikkuna, josta seurata tarvittaessa maailman menoa ja rauhallinen oma ihminen joka haluaisi silitellä ja jutella Patelle mukavia.