Pataässä (nyk. Tara)

Lisätty sivulle: 2010-11-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Pataässä (nyk. Tara)
30.12.2010 PATAÄSSÄ MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

22.8.2012 Niin se aika vierähtää ja Tara täytti nyt elokuussa jo kaksi vuotta! Pentuaikojen pienestä laihasta rimppakintusta on kasvanut kiiltävä karvainen kaunokainen, jolla riittää ketteryyttä ja nopeutta.Ulos on päästävä valjastelemaan näin kesäaikaan päivittäin ja ellei tätä kaunista pyyntöä heti huomata, alkaa armoton ulko-oven ruopiminen ja huuto. Tara on rohkea ulkoilija ja tykkää kovasti koirista.Se käykin aina haistelemassa vastaantulevien koirien kuonoja, jos vain mahdollista.Tara tykkää myös lapsista ja haluaa aina osallistua sukulaislasten leikkeihin.Lääkärissä on pitänyt muutaman kerran käydä, alkukesällä todettiin idiopaattinen kystiitti, mutta se on nyt toivon mukaan takanapäin.

Tarasta tuli viime syksynä myös pieni julkkis, kun se meni ja voitti Royal Canin-kissanpäivät kuvakilpailun! Tara onkin sitten tämän syksyn 2012 RC kissanpäivien mainoskasvo.Kissanäyttelyssäkin käytiin keväällä ja sieltä Tara sai kunniamaininnan ja hienon pokaalin.Usvan kanssa painivat ja välillä puolin ja toisin pestään.Pesu valitettavasti päättyy siihen, että toinen pesee korvantaustat väärin ja pesu muuttu painiksi ;) Syksyllä olisi tarkoitus kokeilla kissa-agilityä, se voisi olla aika hyvä laji Taralle.Tässä muutama uusi kuva.

– Elisa

3.2.2011 Moikka! Pikimusta Pataässä, uudelta nimeltään Tara, on ollut uudessa kodissaan kuukauden verran ja täysin on jo kotiutunut! Minulla oli jo valmiiksi niin ikään löytökissa, n. 7kk vanha Usva, joka sai Tarasta kaipaamansa leikkikaverin.

Aloitin kissojen tutustuttamisen hiljalleen ensimmäisen viikon aikana siten, että Tara sai vierailla kylppäristä välillä muualla asunnossa. Kylppärieristystä Tara ei ymmärtänyt lainkaan ja etenkin aamuisin kylppäristä kuului vieno ja venytetty MIUUUU! Aluksi näytti siltä, että Usva ei hyväksy lainkaan uutta tulokasta, niin kovasti se murisi ja sähisi pienemmälleen. Ostin sitten Feliway-haihduttimenkin ja liekö siitä ollut apua, mutta jo alle viikossa kisuista tuli jo kavereita. Nyt istutaan jo yhdessä kiipeilypuun päällä ja seuraillaan tinttejä ja onpa Usva useasti hellästi “siskon” putsannutkin (Taran istuessa hievahtamatta paikallan toimituksen ajan). Aika usein hakeutuvat lähekkäin nukkumaankin, tosin yleensä pieni hajurako jätetään. Hauska noiden touhuja on katsella, Tara seuraa Usvan perässä ja sen on pakko kokeilla kaikki samat jutut. Paini- ja jahtausleikit ovat aika rajuja ja selvästi on hauskaa! Välillä ei tiedä miten olisi, kun kissoja viuhahtelee ohi milloin mistäkin suunnasta!

Tara on rohkea kisun alku! Vieraita ja kovia ääniä (kuten postin kolahdusta) se pakenee varmuuden vuoksi hetkeksi piiloon, mutta vieraitakin tulee pian jo katsomaan ja tuo piiloon meno tuntuu olevan vain tapa, eikä oikeasti kovasti säikähdä. Kova kisu kehräämään Tara on myös, samoin kuin Usvakin. Voiko sen ihanampaa ja terapeuttisempaa ääntä ollakaan, kuin kaksi pientä hurisijaa! Sylissäkin viihdytään jo, kun olotila on tarpeeksi raukea siihen. Usein on kuitenkin niin paljon touhuttavaa, ettei syliin malta jäädä. :) Mahani päällä Tara nukkuu myös välillä. Mahan rapsutus on ihan parasta ja saa pikkuisen koko kropan kiemurtelemaan onnesta! Mutta mahani päällä se on parit päikkärit nukkunut ja on ollut aika unettavaa.

Ruoka maistuu kovasti kasvavalle tytölle ja herkkuja ovat M&M:n kananamit ja kalaruuat. Namit ovat niin hyviä, että ne viedään jopa ottosisko Usvan suusta! Rallia vedetään klo 23 alkaen erittäin vauhdikkaasti ja omat unet ovat hieman kärsineet! Tara on rakenteeltaan hyvin siro ja pitkäkoipinen. Jännä katsoa säilyykö se isompanakin tuon mallisena. Rasvaa sillä ei ole yhtään ylimääräistä, kun taas toinen kissani on vähän tuollainen löllykkä. Tara juttelee etenkin Usvalle, mutta myös minulle kurahtelemalla. Naukumista se harrastaa erittäin vähän, vain harvoin kuulee hyvin vienoa naukumista, jos vaikka kerjää ruokaa tai huomiota. Saa nähdä rohkaistuuko iän myötä juttelemaan enemmän.

Ainoa murheenkryyni on molempien kissojen pitkään jatkunut löysä vatsa, mutta olemme menossa eläinlääkärille sitä selvittämään. Steriloitavaksikin nuo molemmat voisi jo kohta viedä, tosin kiiman merkeistä ei ole vielä tietoakaan.

Suuret kiitokset kotihoitajalle hyvästä hoidosta Taran elämän alkutaipaleella, yritän jatkaan parhaani mukaan tästä eteenpäin. Kiitokset myös Rekku Rescuelle hienosta työstä eläinten hyväksi! Laitan tässä mukana kuvia Tarasta ja kaveristaan Usvasta.

Terveisin Elisa, Tara (ex Pataässä) ja Usva

****

NAARAS, noin 3kk marraskuun alkupuolella 2010/Vantaalla

13.12.2010 Lisätty kuvia puuhakkaasta Pataässästä. Tyttö on todella leikkisä ja aktiivinen. Aivan ihana kissukka! :D

24.11.2010 Pataässä kävi veljesten kanssa elänlääkärissä saamassa rokotuksen ja mikrosirun ja oli oikein reipas tyttö. Nyt tälle pienelle neidille pitäisi vielä löytää se oma rakastava koti.

5.11.2010 Veikeä värisarja Herttajätkä, Ruutujätkä, Ristijätkä ja Pataässä ovat kotihoidossa Vantaalla.

Pataässä on sisarusparven ainoa tyttö, se onkin kovin pieni ja siro, mutta pysyy hyvin mukana poikien leikeissä.

Kulukorvaus kissapennusta on 100 euroa. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.