Pantteri

4 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Pantteri etsii kotia, jossa olisi toinen nuori poikakissa kaverina.

16.10.2023

Pantteri saapui sijaiskotiin heinäkuussa 2023 yhdessä Helmi-kaverinsa kanssa etsimään uutta loppuelämän kotiaan. Valitettavasti Helmi jouduttiin lopettamaan, jonka vuoksi Pantteri etsii nyt kotia, jossa olisi aktiivinen poikakissa hänen kaverinaan.

Pantterilla oli sijaiskotiin saapuessaan kalikiviruksen aiheuttamia flunssaoireita, mutta hän parantui niistä hyvin ja on jo pitkään ollut oireeton. Kalikivirus voi kuitenkin jäädä kissan elimistöön ja aktivoitua uudestaan kehon stressitiloissa. Tällöin kissa saattaa alkaa oireilemaan uudelleen ja levittää virusta muihin kissoihin. Kolmoisrokote ei täysin suojaa virustartunnalta, mutta lieventää huomattavasti taudin aiheuttamaa oireilua. Uudessa kodissa tulisi pitää erityistä huolta rokotusten voimassaolon suhteen ja punnita kalikiviruksen toiselle kissalle aiheuttama riski. Pantteri on lähtöisin populaatiosta, jossa oli kalikin lisäksi rasitteena mykoplasma ja klamydia, jotka on hoidettu asianmukaisilla antibioottikuureilla.

Pantteri on vielä hieman arka, mutta rohkaistunut paljon ajan kuluessa tutustuttuaan uuteen ympäristöönsä sekä kotihoitajaansa. Pienen arkuuden takaa on paljastunut, että Pantteri on oikein aktiivinen, utelias sekä leikkisä poika. Pantteri osaa vetää kovaa rallia hyppien huonekalulta toiselle ja rymistelee hurjaa vauhtia ylös ja alas sijaiskodin kissapuussa. Myöskään korkeisiin paikkoihin hyppääminen ei Pantterin päätä huimaa. Uteliaisuutensa vuoksi Pantteri on kova kaivautumaan myös erilaisiin laatikkoihin sekä kaappeihin.

Pantteri oli hyvin läheinen kissakaverinsa kanssa ja yhdessä leikkiminen oli hänen suosikkiasioitaan. Tämän vuoksi uudesta kodista olisi löydyttävä kaveri paini -sekä juoksuleikkeihin. Myös ihmisen kanssa leikkiminen erilaisten onkilelujen kanssa on ollut Pantterin mieleen.

Pantterin arkuus tulee esiin etenkin uusien ihmisten kanssa. Tällöin hän mielellään vetäytyy piiloon. Uteliaisuus saattaa kuitenkin saada Pantterin tulemaan esille tarkkailemaan tilannetta kauempaa käsin. Välillä Pantteri voi säikähtää helposti yllättäen tapahtuvaa lähestymistä tai silitystä. Hyväksyttyyn silitykseen Pantteri vastaa kovasti kehräämällä sekä puskemalla. Liian tunkeilevasta tai yhtäkkisestä silityksestä Pantteri taas saattaa napauttaa tassulla. Tämän takia Pantteri ei välttämättä sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia.

Myös herkuilla on ollut helppo motivoida Pantteria. Koppiin meno sujuu helposti namien avulla, samaten muiden hieman epämiellyttävien juttujen harjoittelu. Aamuisin Pantteri tulee sänkyyn herättelemään, josko hänelle oltaisiin jo tulossa laittamaan aamuruoka. Joskus Pantteri on kova kerjäämään ruokaa ja on selkeästi sitä mieltä, että kotihoitajan pitäisi jakaa ruokansa myös hänen kanssaan. Pantteri antaa nostaa itseään nätisti, kunhan se tapahtuu Pantterin ehdoilla. Pakotteista Pantteri ei pidä, vaan asioita joutuu harjoittelemaan hänen kanssaan.

Pantteri etsii ensisijaisesti rauhallista aikuiskotia, jossa osataan huomioida ja ymmärtää hieman aremman kissan sielunelämää. Alkujännityksen jälkeen Pantterista tulee herkkuja sekä silityksiä kerjäävä kehrääjä. Ennen kaikkea Pantterista saa varmasti rakastavan sekä touhuisan leikkikaverin toiselle kissalle. Sijaiskodissa Pantteri on ollut raakaruoalla.