Pancho

1/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Reipas 2-vuotias Pancho etsii rauhaisaa aikuiskotia, jossa olisi leikkisä ja ystävällinen kissakaveri (tai useampi) seurana.

4.8

Pancho pääsi muuttamaan omaan loppuelämän kotiin jossa kotikissakoulu jatkuu kahden uuden kissakaverin kanssa

22.7.2023

Pancho saapui sijaiskotiin huhtikuun alussa populaatiosta loukutettuna. Ulkonäkö kertoi karuista oloista; korvien kärjet olivat paleltuneet ja sisältä olivat töhnässä sekä silmät vuotivat kovasti. Hän pysyttelikin piilossa katseilta ensimmäiset viikot.  Nykyään poikaa ei meinaa tuntea samaksi kissaksi, sillä Pancho on reipastunut hurjasti ja onkin mitä mainioin seuramies! Nyt on aika etsiä omaa kotia ja tulevan kodin kiltin kissakaverin kanssa opiskella kissakoulun viimeiset luokat.

Terveyshuolet on nyt selätetty ja Pancho on myös leikattu, sirutettu sekä madotettu. Silmät edelleen ajoittain vuotavat, jolloin niitä on hyvä hieman pyyhkäistä. Pancho antaa kuitenkin pieniä toimenpiteitä tehdä hienosti. Hän on kova poika syömään ja jopa kaikki lääkkeetkin ovat kadonneet ruoan mukana pikaista vauhtia. Hänellä on ollut hengityksessä hieman rohinaa, joka on johtunut pitkästä flunssasta talven jäljiltä. Tähän hän on saanut Flumaxia tukiravintona ruoan kanssa ja oireet ovat helpottaneet. Pancholla oli jonkin verran hammaskiveä sekä suusta myös poistettiin muutama huonoon kuntoon mennyt hammas ylhäältä sekä alhaalta. Alaetuhampaat puuttuivat jo valmiiksi. Ikäarvioksi Pancho sai hampaiden perusteella 2–5 vuotta. Muut hampaat edelleen käyttökelpoisia ja hyvässä kunnossa. Flunssaoireiluja kannattaa seurata sekä käydä hammaskontrolleissa kerran vuodessa.

Tämän populaation kissoilla on ollut keuhkomatoa, johon myös Pancho on saanut asianmukaisen loishäädön. Keuhkomato saattaa kuitenkin osalla kissoista jättää keuhkoihin vaurioita, jotka voivat myöhemmin aiheuttaa oireita, sekä lisätä anestesian riskejä. Nämä seikat on omassa kodissa hyvä huomioda jatkossakin. Kerromme asiasta haastattelun yhteydessä lisää.

Hiekkalaatikkoa on alusta asti käyttänyt moitteettomasti. Sijaiskodin kissoja kohtaan Pancho on ollut hyvinkin ystävällinen sekä nopeasti ollut heitä moikkaamassa, vaikka vastaanotto on ollut välillä epäileväinen :) Panchon tulevan kissakaverin pitäisi olla kiltti ja rohkea, joka tulee toimeen toisten kissojen kanssa. Kun Panchon luottamus ihmiseen on saavutettu, käynnistyy hurinakone ja silitysten vaatiminen sekä puskujen anto. Niiden kiintiön lopulta tulessa hänellä täyteen, kertoo hän siitä kevyellä tassun kosketuksella, että nyt on syytä ottaa pieni paussi. Ylös nostamisesta hän ei vielä välitä. Tätä on kuitenkin hänen kanssansa harjoiteltu ja pieniä nostoja, jotka eivät kestä pitkään, hän saattaa antaa tehdä. Leikkihetkensä Pancho on suorittanut tähän mennessä ainakin vielä itsenäisesti. Pallojen pyörittäminen on hänen ykkösjuttunsa. Pancho hieman säikkyy vielä yllättäviä ääniä, joten hänelle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa olisi yksi tai useampi kiltti ja reipas kisu kaverina.